16 adevăruri dure de viață pe care le-am ignorat de prea mult timp

16 adevăruri dure de viață pe care le-am ignorat de prea mult timp

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Recent, m-am simțit blocat. Nu mă puteam concentra, nu aveam energie deloc și nu mai eram în stare să fac treburile de zi cu zi. În momente ca acestea, îmi amintesc ce m-a învățat unul dintre prietenii și mentorii mei: să mă întorc mereu la elementele de bază.

Ultima dată când m-am simțit de parcă merg pe loc, fără să ajung nicăieri, am început să mă gândesc la lucrurile din viață pe care le ignorasem. De îndată ce mi-am amintit de aceste lecții, lucrurile s-au îmbunătățit din nou.

Iată o listă de lecții care vă vor deschide puțin ochii asupra realității în care trăim. Aceste lecții sunt incomode, dar în adâncul sufletului știm cu toții cât de importante sunt.

1. Oamenii sunt egoiști (și tu la fel). – Vezi, nimănui nu-i place să recunoască. Dar toți ne gândim la noi. Nu e chiar atât de rău. Așa devenim mai puternici, iar când suntem puternici, îi putem ajuta pe alții.

2. E normal să mai dați greș uneori. – Nu încercați să urmăriți fiecare oportunitate care vă iese în cale. Adevărul este că nu suntem atât de buni pe cât credem că suntem. Aceasta este o veste mai bună decât crezi. Înseamnă că ai un motiv să te concentrezi doar asupra lucrurilor la care te pricepi cu adevărat. Nu este mai bine așa?

3. Nu puteți fii pe placul tuturor. – Asta e în regulă. Nici nu trebuie să fii plăcut de toată lumea. Cel mai important este să fii confortabil cu tine însuți. Nu ai nevoie de aprobarea celorlalți și nici nu trebuie să te schimbi pentru nimeni.

4. Greutățile vieții te fac mai puternic. – Dacă viața ta este simplă, te obișnuiești în acest fel, iar atunci când vei avea o problemă te vei simți doborât. Fă întotdeauna ceva care necesită un efort serios. Numai efortul te va face mai bun, indiferent de rezultat. Chiar dacă eșuezi, vei câștiga pe altă parte pentru că te va face mai puternic.

5. Pentru a ne câștiga existența și bunăstarea, uneori trebuie să luăm decizii dificile. – Cu toții trebuie să facem bani. Și trebuie să facem alegeri dificile cu privire la modul în care ne petrecem timpul. Ai prefera să citești o carte de dezvoltare personală sau să mergi la un bar? Vei petrece o oră în plus la serviciu sau vei merge la film? Alegerea este a ta.

6. Gândește-te la viitorul tău. – Probabil că vei locui aici și peste 10, 20, 30 sau chiar 40 de ani. Ține cont de asta. Cum vrei să-ți petreci acest timp?

7. E ușor să te blochezi. – Viața este grea și cu toții ne confruntăm cu obstacole. Eșecurile sunt inevitabile. Prin urmare, mai bine te obișnuiești cu ideea că o să ai atât momente bune, cât și momente mai slabe.

8. Este greu să te ridici de jos după ce ai căzut. – Când majoritatea oamenilor sunt loviți de viață, rămân întinși pe pământ. E ușor să renunți: „Nu vreau să trec din nou prin asta, așa că nici nu voi mai încerca”. Este adevărat, să te ridici de jos este greu, dar nimeni nu o va face pentru tine. Trebuie să o faci singur.

9. Oamenii ieftini nu valorează nimic. – Nu te devaloriza. Nimeni nu apreciază ceea ce este ieftin sau gratuit.

10. Nu știm să apreciem ceea ce avem. – Ne concentrăm doar pe ceea ce nu avem. Dar, în schimb, ar trebui să petrecem mulțumind pentru ceea ce avem. De regulă, acest lucru este deja suficient.

11. Menținerea unei relații de lungă durată necesită muncă. – Într-o relație de durată, ambii parteneri trebuie să facă un efort și să își dea interesul.

12. Oamenii pozitivi te umple de energie. – Încearcă să te înconjori cu oameni veseli și pozitivi. Când interacționezi cu anumite persoane, primești multă energie de la ei.

13. Este în regulă să fii singur. – Nu trebuie să fii înconjurat de oameni 24 de ore pe zi. Nici tu nu ar trebui să fii prieten cu oricine, este mai bine să ai prieteni puțini, dar de calitate. Este mai important să te simți confortabil singur și să nu îți faci griji pentru nimic.

14. Cititul îți poate oferi răspunsul la orice. – Curiozitatea și dorința de cunoaștere a unei persoane nu trebuie să dispară niciodată. Citește cât poți de mult.

15. Nerăbdarea este toxică. – Dacă nu ai răbdare și vrei să treacă timpul cât mai repede, pierzi ceea ce este chiar acum în fața ta. Nu trăii numai cu gândul la viitor. Fii răbdător. Cu efortul și energia potrivite, îți vei îndeplini toate dorințele.

16. Libertatea este cea mai de preț. – A avea libertatea de a face ceea ce îți dorești și de a petrece timp cu oamenii care îți plac este cea mai mare formă de succes în viață. Nu ai nevoie de multe în viața ta pentru a atinge acest obiectiv. Dar libertatea are prețul ei, trebuie să facem deciziile corecte în viață.

Ralph Waldo Emerson a spus: „Libertatea este un fruct care se coace încet. Nu este niciodată ieftin; este dificil, deoarece constă în realizările și îmbunătățirea unei persoane”.

Asta nu e tot. În realitate, există o cantitate infinită de înțelepciuni de care nu suntem conștienți. Dar pentru moment, trebuie doar să continuăm să trăim frumos și să învățăm. Acesta este drumul către o viață fericită, liberă și plină de satisfacții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!