15 invataturi extraordinare de la Swami Vivekananda, calugar hindus si o personalitate extraordinara! Iti vor largi perspectivele asupra vietii si te vor ajuta sa o traiesti frumos.

Publicitate

“Nu-i uita pe cei care te ajută. Nu-i urî pe cei care te iubesc. Nu-i înșela pe cei care cred în tine.”

Cele 15 Legi ale Vietii dupa Swami Vivekananda:

1. Dragostea este legea vietii.

Dragostea este expansiune, egoismul este contractie. Dragostea este, asadar, singura lege a vietii. Cel care iubeste traieste, cel care este egoist moare. De aceea, iubeste de dragul iubirii. Este legea vietii la fel cum este respiratul ca sa traiesti.

2. Perspectiva ta conteaza.

Atitudinea noastra mentala este cea care face lumea ceea ce este pentru noi. Gandurile noastre fac lucrurile frumoase, gandurile noastre fac lucrurile urate. Lumea intreaga este in propriile minti. Invata sa vezi lucrurile in lumina potrivita.

3. Viata este frumoasa.

In primul rand, crede in aceasta lume – ca exista sens in spatele a tot. Totul in lume este bun, este sacru si frumos. Daca vezi ceva rau, gandeste-te ca nu il intelegi in lumina potrivita.

4. Modul in care simti ESTE.

Simte precum Hristos si vei fi un Hristos. Simte precum Buddha si vei fi Buddha. Sentimentul este cel care este viata, taria, vitalitatea fara de care nicio activitate intelectuala nu il poate avea pe Dumnezeu.

5. Elibereaza-te

In momentul in care am realizat ca Dumnezeu se afla in tempul fiecarui trup uman, in momentul in care ma aflu in veneratie inaintea fiecarei fiinte umane si il vad pe Dumnezeu in ea – in acel moment sunt liber din sclavie, orice ma constrange dispare si eu sunt liber.

6. Nu juca jocul vinei.

Nu condamna pe nimeni. Daca poti intinde o mana care ajuta, intinde-o. Daca nu poti, incruciseaza-ti bratele, binecuvanteaza-ti fratii si lasa-i sa mearga pe drumul lor.

7. Ajuta-i pe altii

Daca banii ajuta un om sa faca bine altora atunci au valoare. Daca nu, sunt pur si simplu o masa a raului si, cu cat mai repede scapi de ei, cu atat mai bine.

8. Sustine-ti idealurile.

Publicitate

Datoria noastra este sa incurajam pe fiecare in lupta sa de a trai conform conceptiei sale cele mai inalte si sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a face ca acest ideal sa fie cat mai aproape posibil Adevarului.

9. Asculta-ti Sufletul.

Trebuie sa cresti din interior spre exterior. Nimeni nu te poate invata, nimeni nu te poate face spiritual. Nu exista niciun alt professor in afara sufletului tau.

10. Fii tu insuti.

Cea mai mare religie este sa nu te dezminti de natura ta adevarata. Ai incredere in tine!

11. Nimic nu este imposibil.

Nu te gandi niciodata ca ceva este imposibil pentru suflet. Este cea mai mare erezie sa gandesti astfel. Daca exista pacat, acesta este singurul pacat – sa spui ca esti slab sau ca altii sunt slabi.

12. Tu ai puterea.

Toate puterile din univers sunt deja ale noastre. Noi suntem cei care ne-am pus mainile in fata ochilor si ne-am plans ca este intuneric.

13. Invata in fiecare zi.

Telul umanitatii este cunoasterea… acum aceasta cunoastere este intrinseca omului. Nicio cunoastere nu vine din exterior: totul este in interior. Ceea ce noi spunem ca un om “stie”ar trebui, in limbaj psihologic, sa fie “ceea ce descopera”. Ce “invata” omul este de fapt ceea ce descopera indepartand invelisul de pe propriul suflet, ceea ce este un izvor de cunoastere infinita.

14. Fii sincer.

Pentru adevar poate fi sacrificat totul, insa adevarul nu poate fi sacrificat pentru nimic.

15. Gandeste diferit.

Toate diferentele in aceasta lume sunt de grad si nu de tip deoarece unicitatea este secretul a tot.

Sursa: garbo.ro

Umple-ți mintea cu gânduri înalte, cu idealurile cele mai mărețe, pune-ți-le în față zi și noapte și vei sfârși prin a face lucruri extraordinare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Oamenii de stiinta confirma faptul ca exista vampiri energetici – persoane care se hranesc cu energia celor din jur

Publicitate

În multe situații, probabil mulți dintre voi ați simțit o vibrație negativă când vă aflați în compania unor persoane, o stare de oboseală bruscă, o stare de moleșeală sau chiar amețeli și stări de rău. Acesta este motivul pentru care multi oameni isi pot schimba starea lor de spirit, atunci cand se afla alaturi de alte persoane, ceea ce ii face sa fie nervosi, stresati, nelinistiti, tristi, dar, de asemenea, si fericiti, optimisti sau veseli.

Bader-Lee mai spune ca, de-a lungul secolelor, omul a pierdut acea legatura cu natura, dar schimbul de energie ar putea aduce beneficii enorme pentru omenire.

Corpul uman absoarbe energia necesară pentru a-și alimenta starea emoțională, în funcție de nevoia organismului, susține aceeași sursă, de aceea unii oameni simt o stare de disconfort și se simt lipsiți de vlagă și energie în prezența altora, care le absorb din energie. Aceștia sunt cunoscuți sub denumirea de vampiri energetici.

Se pare că aceasta ar fi și explicația științifică a deochiului, cunoscut în popor din cele mai vechi timpuri și împotriva căruia oamenii au recurs la tot felul de descântece și ritualuri pentru a-l combate.

Astfel se explică și motivul pentru care mulți oameni își schimbă ușor starea de spirit, trecând de la o stare la alta. De la stres la calm, de la fericire la agonie, de la supărare la bucurie sau de la fericire la tristețe și invers.

O echipă de cercetare biologică de la Universitatea Bielefeld a făcut o descoperire inovatoare, care arată că plantele pot trage o sursă alternativă de energie de la alte plante. Această constatare ar putea avea un impact major asupra viitorului bioenergiei furnizând în cele din urmă dovezi care să arate că oamenii trag energia altora în același mod.

Membrii echipei de cercetare biologică a profesorului Dr. Olaf Kruse au confirmat pentru prima dată că o plantă alga verde

Chlamydomonas reinhardtii, se ocupă nu numai de fotosinteză, dar are și sursă alternativă de energie: o poate extrage din alte plante. Rezultatele cercetării au fost publicate în această săptămână în revista online Nature Communications, publicată de renumita revistă Nature.

Publicitate

Florile au nevoie de apă și lumină pentru a crește și oamenii nu diferă. Trupurile noastre fizice sunt ca bureții absorbind mediul înconjurător.

“Acesta este exact motivul pentru care există anumiți oameni care se simt inconfortabili în grupuri specifice în care există o combinație de energie și emoții”, a spus dr. Olivia Bader-Lee medic și psiholog.

Bader- Lee a declarat: “Corpul uman este foarte similar cu o plantă care absoarbe energia necesară pentru a alimenta starea emotională, poate energiza celulele și crește cantitatea de cortizol și hrăni celulele în funcție de nevoia emotională”.

Bader-Lee sugerează că domeniul bioenergiei este în continuă evoluție și că studiile asupra lumii vegetale și animale vor arăta în curând și vor demonstra ceea ce metafizicienii energetici au cunoscut de-a lungul timpului – că oamenii se pot vindeca unul pe altul prin simplul transfer de energie, așa cum fac plantele. “Omul poate absorbi și vindeca prin alți oameni animale și orice parte a naturii. Acesta este motivul pentru care a fi în natură este adesea o stare înălțătoare și energizantă pentru atâția oameni” a concluzionat ea.

Ai grijă de spațiul aural personal. Fiecare dintre noi are o aura energetică care înconjoară corpul nostru. Dacă nu deținem acest spațiu personal suntem vulnerabili in fata altor energii straine.

Fiți conștienți de limitele dvs. de aură (aproximativ o lungime de brat distanță de corpul vostru de jur împrejur, deasupra și dedesubt) ca o modalitate de a vă ocupa spațiul personal. Oferiți-vă o curățare energetică. Culoarea aurie are o vibrație ridicată care este utilă pentru îndepărtarea energiei străine.

Imaginați-vă o duză de duș aurie în partea superioară a aurei dvs. la câțiva metri deasupra capului și porniți-o, permițând energiei clare de aur să curgă prin aura și corpul vostru și eliberându-vă în jos de împământarea voastră. Vă veți simți imediat curățat și revigorat.

Cheamă-ți înapoi energia. Atunci când avem energia noastră în propriul nostru spațiu, există mai puțin spațiu pentru intrarea energiei altora.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate