Durerea articulară poate apărea din mai multe motive și poate afecta semnificativ dispoziția unei persoane. Când apare această problemă, trebuie să introduci în alimentația ta câteva alimente care pot reduce inflamația și întări oasele.
Iată care sunt acestea:
1. Strugurele
Acest fruct nu este doar delicios, ci și capabil să reducă inflamația și durerea articulațiilor, datorită conținutului unui compus vegetal: proantocianidina.
2. Citricele
Portocalele, grefele și alte citrice cu un conținut ridicat de vitamina C ajută la eliminarea procesului inflamator și a durerilor articulare.
3. Cireșele
Cireșele au făcut viața mai ușoară pentru persoanele care suferă de osteoartrita. Studiul a arătat că la femeile cu această boală, inflamația a scăzut în doar 3 săptămâni de consum de suc de cireșe.
4. Spanacul
Spanacul este bogat în fier și în antioxidanți. Conține kaempferol, care s-a dovedit că reduce inflamația, durerea și încetinește dezvoltarea osteoartritei.
5. Broccoli
Broccoli conține sulforafan, care ameliorează durerile articulare și ajută la reducerea simptomelor artritei reumatoide.
6. Usturoiul
Usturoiul are un efect deosebit atunci când vine vorba de prevenirea bolilor. Potrivit cercetărilor, pe lângă capacitatea de scădere a tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare, usturoiul are proprietăți antiinflamatoare puternice și previne dezvoltarea osteoartritei și a simptomelor dureroase ale acesteia.
7. Soia
Conține un minim de grăsimi și este bogat în proteine, fibre, acizi grași omega-3, care ajută la durerile inflamatorii articulare. Cu toate acestea, acest lucru se aplică doar legumelor de soia în sine, nu și produselor fabricate din acestea.
8. Fasolea roșie
Fasolea roșie este bogată în fibre, precum cerealele integrale, și reduce nivelul proteinei C-reactive. În plus, este bogat în proteine, acid folic, fier, magneziu și potasiu, care ne întăresc sistemul imunitar.
9. Șofranul și curcuma
Acestea acționează ca medicamente antiinflamatoare. Studiile au arătat că crocina, una dintre componentele principale ale șofranului, are proprietăți antioxidante și antiproliferative și este eficientă în durerile articulare.
10. Ghimbirul
63% dintre pacienții cu dureri severe de genunchi au raportat o calmare semnificativă după utilizarea prelungită a ghimbirului.
11. Ceaiul verde
Este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și capacitatea de a accelera metabolismul. În plus, conține un compus numit „polifenol”, care este antiinflamator și ameliorează durerea.
12. Peștele și uleiul de pește
Peștii grași, cum ar fi somonul, tonul și păstrăvul, au un conținut ridicat de acizi grași omega-3. Aceste substanțe, potrivit oamenilor de știință, luptă împotriva inflamațiilor și reduc rapid durerile articulare.
13. Produsele din cereale integrale
Pastele din cereale integrale, cum ar fi pastele brune, precum și fulgi de ovăz și orezul brun, reduc nivelul de proteine C reactive din sânge. Această proteină este asociată cu mai multe boli, inclusiv artrita.
14. Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi
Iaurtul, laptele și brânza sunt bogate în calciu și vitamina D, care întăresc oasele și sistemul imunitar și ajută la ameliorarea durerii în osteoporoză și osteoartrita.
15. Nuci, fistic și migdale
Toate nucile sunt nutritive, dar cele trei de mai sus conțin mult calciu, magneziu, vitamina E, proteine și acid alfa-linolenic, care întăresc sistemul imunitar.



Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!