14 produse naturale care vă vor îngriji inima și vor reduce riscul de infarct

14 produse naturale care vă vor îngriji inima și vor reduce riscul de infarct

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

O alimentație adecvată ajută inima și poate reduce riscul bolilor de inimă. De fapt, anumite alimente pot ajuta tensiunea arterială, trigliceridele, nivelul colesterolului și inflamația, care sunt factori de risc pentru bolile de inimă.

Iată 14 produse care reduc riscul bolilor precum aritmia sau bradicardia:

1. Legume cu frunze verzi 

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau varza, sunt cunoscute pentru cantitatea mare de minerale, vitamine și antioxidanți, pe care le conțin. În special, acestea reprezintă o sursă excelentă de vitamina K, care ajută la protejarea arterelor și promovează coagularea corespunzătoare a sângelui. De asemenea, au o mulțime de nitrați, care scad tensiunea arterială și îmbunătățesc funcția celulelor care acoperă vasele de sânge.

2. Cereale integrale

Cerealele integrale sunt foarte bogate în nutrienți. Tipurile obișnuite de cereale integrale sunt grâul integral, orezul brun, ovăzul, secara, orzul, hrișca și quinoa. Astfel de cereale conțin multe fibre și numeroase studii au arătat că includerea mai multor cereale integrale în alimentație poate aduce beneficii sănătății inimii.

3. Căpșunile și fructele de pădure

Căpșunile, afinele, murele și zmeura sunt pline cu substanțe nutritive importante, care joacă un rol cheie în sănătatea inimii. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianine, care te protejează împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor.

4. Avocado

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă, care sunt asociate cu scăderea colesterolului și reducerea riscului de boli de inimă. Avocado este, de asemenea, bogat în potasiu, un nutrient care are un efect pozitiv asupra inimii.

5. Pește gras sau ulei de pește

Peștii grași, cum ar fi somonul, macrou, sardinele și tonul, conțin acizi grași omega-3 care sunt buni pentru sănătatea inimii. Peștele gras și uleiul de pește pot ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, inclusiv tensiunea arterială, trigliceridele și colesterolul.

6. Nucile

Nucile conțin vitamine benefice pentru inimă și sunt o sursă excelentă de fibre și oligoelemente precum magneziu, cupru și mangan. Includerea a câteva porții de nuci în alimentația dvs. poate ajuta la lupta împotriva bolilor de inimă.

7. Fasole

Fasolea conține amidon stabil, care rezistă digestiei și fermentează bacteriile benefice din intestin. Numeroase studii au arătat, de asemenea, că consumul de fasole poate reduce anumiți factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

8. Ciocolata neagra

Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți precum flavonoizi, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii.  Cu toate acestea, nu uitați că ciocolata poate conține mult zahăr și calorii, ceea ce poate anula multe dintre proprietățile sale de promovare a sănătății. Prin urmare, asigurați-vă că alegeți ciocolată neagră cu un conținut de cacao de cel puțin 70%.

9. Roșii

Roșiile conțin pigment natural și puternice proprietăți antioxidante. Antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători, prevenind daunele oxidative și inflamațiile care pot contribui la bolile de inimă.

10. Migdale

Migdalele sunt bogate în substanțe nutritive și conțin o lungă listă de vitamine și minerale, care sunt cruciale pentru sănătatea inimii. Sunt, de asemenea, o sursă bună de grăsimi monosaturate și fibre sănătoase pentru inimă.

11. Semințe

Semințele de chia, in sau cânepă sunt surse excelente de nutrienți pentru inimă, inclusiv fibre și acizi grași omega-3. Adăugarea acestor semințe în alimentația dvs. vă poate reduce riscul de boli de inimă, inclusiv inflamație, tensiune arterială, colesterol și trigliceride.

12. Usturoiul

Usturoiul este folosit ca remediu natural pentru diferite boli, deoarece are un efect pozitiv asupra sănătății. De asemenea, dacă mâncați usturoi crud, în loc de usturoi gătit, acest lucru maximizează beneficiile sale potențiale pentru sănătate.

13. Ulei de măsline

Uleiul de măsline conține antioxidanți care pot ameliora inflamația și pot reduce riscul bolilor cronice. De asemenea, are un conținut ridicat de acizi grași mononesaturați. Profitați de uleiul de măsline adăugându-l în feluri de mâncare și diferite sosuri.

14. Ceai verde

Ceaiul verde este asociat cu o sensibilitate crescută la insulină. De asemenea, conține antioxidanți pentru a proteja celulele de daune, inflamații și pentru a vă proteja sănătatea inimii. Consumul de ceai verde timp de minim trei luni scade tensiunea arterială.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!