14 obiceiuri care amenință sănătatea inimii, pe care le avem cu toții

14 obiceiuri care amenință sănătatea inimii, pe care le avem cu toții

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 October 2021 in SanatateSfaturi

Anumite obiceiuri vă pot împiedica să vă mențineți inima sănătoasă și puternică.

Iată 14 cele mai rele obiceiuri ale inimii de evitat.

Stilul de viață pasiv

Statul ore în șir la birou, crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral, chiar dacă faci sport în mod regulat. Exercițiile periodice pe termen scurt nu compensează timpul în care stați. De ce? Lipsa mișcării vă poate afecta grăsimile și nivelul zahărului din sânge.

Încercați să vă plimbați periodic și să găsiți oportunități de activitate suplimentară. De exemplu, când ești la serviciu, ridică-te și plimbă-te atunci când trebuie să vorbești la telefon.

Consum crescut de alcool

Da, cercetările arată că, cantitățile mici de alcool pot fi bune pentru inimă. Dar, din păcate, mulți oameni exagerează în acest sens. Consumul excesiv de alcool este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arterială, niveluri ridicate de grăsimi din sânge și insuficiență cardiacă. În plus, caloriile suplimentare pot duce la creșterea în greutate, ceea ce reprezintă o amenințare pentru sănătatea inimii.

Mâncare excesivă

Excesul de greutate este un factor de risc major pentru boli de inima. Mâncați mai puțin, evitați mesele bogate și înlocuiți băuturile dulci cu apa.

Consumi multă carne roșie

Carnea este un aliment valoros care nu trebuie evitat. Dar nici nu ar trebui să-l faci baza dietei tale zilnice. Carnea roșie este bogată în grăsimi saturate și există, de asemenea, dovezi că carnea procesată (salamuri, cârnați) crește riscul de boli de inimă și ca n cer. Nu trebuie să renunți complet la carne. Alege doar carnea roșie slabă și nu uita să adaugi mai multe legume sau fructe în meniu.

Amâni analizele cu privire la sănătatea ta

Consultați-vă medicul pentru a vă afla valorile colesterolului, tensiunii arteriale și zahărului din sânge. Dacă acestea sunt crescute, riscați să cădeți pradă ucigașilor tăcuți, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul.

Gândiți-vă la acest lucru: riscul de a dezvolta hipertensiune arterială pentru persoanele de peste 50 de ani este de aproximativ 90%, chiar dacă nu au avut niciodată o problemă până acum. Faptul că la 24 de ani nu ai avut probleme cu inima nu înseamnă că nu le vei avea la 54 de ani.

Fumați sau locuiți cu un fumător

Cu siguranță ai mai auzit asta de un milion de ori înainte: fumatul ucide. Dar trebuie să repetam asta încă o dată. Fumatul reprezintă un dezastru total pentru inima ta. Fumatul favorizează formarea de cheaguri de sânge, care pot bloca fluxul de sânge către inimă și contribuie la formarea plăcii în artere.

Această bombă vizează, de asemenea, pe toți cei din jurul tău. De fapt, mulți nefumători sunt diagnosticați în fiecare an cu boli de inimă din cauza fumatului pasiv.

Oprirea tratamentelor sau evitarea medicamentelor

Este ușor să uiți de administrarea medicamentelor dacă te simți bine. Dar nu trebuie să faci asta. Hipertensiunea arterială este numită ucigașul tăcut pentru că nu o simți. A spune că te simți bine nu este o scuză pentru a nu mai lua pastilele recomandate de medic.

Consumul redus de fructe și legume

Cea mai sănătoasă dietă pentru inimă sunt mâncărurile pe bază de plante. Cu toții trebuie să mâncăm cât mai multe fructe și legume, nuci, cereale integrale și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Studiile au arătat că persoanele care mănâncă mai mult de cinci porții de fructe și legume pe zi au un risc cu aproximativ 20% mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral decât persoanele care au mâncat mai puțin de trei porții pe zi.

Ignorarea simptomelor fizice

Dacă urcai înainte trei etaje de scări fără probleme, dar dintr-o dată după ce ai urcat mai multe scări ai dificultăți de respirație sau presiune în piept, este timpul să-ți suni medicul. Nu presupuneți niciodată că este pentru că nu sunteți în formă. Cu cât primiți mai devreme un tratament pentru posibile probleme, cu atât este mai puțin probabil să aveți leziuni permanente ale mușchiului inimii.

Plăcerea pentru gustări sărate

Cu cât consumi mai multă sare, cu atât este mai mare tensiunea arterială. Majoritatea dintre noi trebuie să menținem aportul de sodiu sub 2.300 de miligrame pe zi. Dacă aveți tensiune arterială mare sau aveți peste 50 de ani, reduceți doza la 1500 de miligrame.

Abuzul de calorii

Alimentele bogate în zahăr și grăsimi oferă calorii, dar foarte puțini nutrienți pe care corpul tău îi poate folosi. Studiile au arătat că o astfel de dietă crește riscul de obezitate și diabet.

Nu vă încurajăm să renunțați complet la dulciuri și deliciile preferate. Fiecare produs poate fi consumat cu limită într-o dietă echilibrată. Dar alegeți alimente bogate în nutrienți, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, fructele de mare, ouăle, leguminoasele, nucile și semințele nesărate. Carnea slabă și carnea de pasăre, precum și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt, de asemenea, alegeri bune.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!