14 lucruri pe care cuplurile uită să le discute înainte de nuntă

14 lucruri pe care cuplurile uită să le discute înainte de nuntă

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 December 2022 in Dezvoltare PersonalaRelatiiSfaturi

Incompatibilitatea și lipsa de comunicare sunt principalele motive de divorț. Cuplurile care doresc să rămână căsătorite pe viață ar trebui cu siguranță să-și împărtășească așteptările unul cu celălalt înainte de a spune „Da”. Astfel că vor fi cel puțin pregătiți pentru dificultățile cu care se pot confrunta în viața de soți.

Am decis să analizăm lucrurile despre care îndrăgostiții ar trebui să vorbească înainte de a deveni soț și soție.

1. „Cum vom gestiona bugetul?”

Este foarte important să planificați modul în care vă descurcați cu banii pe care îi câștigați amândoi. Fiecare soț poate dori să aibă o rezervă separată în plus față de un cont de economii comun la care amândoi contribuie în fiecare lună. Cuantumul cheltuielilor lunare trebuie discutat și în prealabil, în funcție de veniturile soților.

O altă întrebare importantă este să decizi când vei putea folosi banii din contul de economii.

2. „Care este valoarea exactă a datoriilor noastre?”

Dacă știți exact cuantumul datoriilor celuilalt, veți putea să vă planificați mai bine cum să scăpați de ele. Nimănui nu-i place să afle despre o astfel de „surpriză” după nuntă. Oricare om se va simți trădat dacă află valoarea reală a datoriilor partenerului său abia după nuntă. În plus, subminează încrederea în căsnicie.

3. „Cum vom economisi pentru pensie?”

Mai devreme sau mai târziu, toată lumea se pensionează. Vă va fi ușor să vă pregătiți împreună pentru acest moment dacă discutați în avans obiectivele dumneavoastră financiare pe termen lung. Trebuie să vă planificați economiile astfel încât să fie suficiente pentru două persoane, inclusiv cheltuielile medicale dacă unul dintre voi se îmbolnăvește.

4. „Plănuim să avem copii?”

Nu toți cei care intenționează să se căsătorească vor să aibă copii. Chiar dacă un cuplu își dorește copii, ar trebui să discute mult. De exemplu, cum să-i crești, ce să faci dacă un copil se naște cu dizabilități sau dacă copiii sunt complet diferiți de tine și nu corespund așteptărilor tale.

5. „Ce vom face dacă nu putem avea copii?”

Deci, dacă dintr-un motiv oarecare unul dintre soți se dovedește a fi infertil, ar trebui să discute despre ce ar putea să facă în continuare. Poate că li se va potrivi o opțiune cu adopție, mamă surogat sau inseminare artificială. Dar poate că singura cale de ieșire va fi un divorț și o nouă căsătorie.

6. „Cum vom împărți sarcinile casnice?”

Îndatoririle casnice pot părea un lucru mic și banal la început, dar acest lucru mic poate duce la un conflict mare chiar până la divorț. Făcând toate treburile casnice, o persoană începe să simtă că este supraîncărcată și nu poate face față. Pentru a trăi fără certuri, este necesar să se convină în prealabil cine este responsabil pentru ce treburi din casă.

7. „Ce înseamnă trădarea pentru noi? Care sunt limitele”

S-ar părea că toată lumea știe ce înseamnă înșelatul, dar, în realitate, fiecare are o altă idee despre ceea ce implică. De exemplu, o persoană poate considera că un sărut este o infidelitate, în timp ce alta consideră că este inacceptabil și să se întâlnească cu un fost partener. Pentru a evita neînțelegerile, viitorii soți ar trebui să discute nivelul acceptabil de intimitate cu alte persoane.

8. „Care sunt visele și planurile noastre pentru viitor?”

Unde te vezi peste 5-30 de ani? — aceasta poate suna ca o întrebare de la un interviu de angajare, însă aspirațiile unuia dintre parteneri pot să nu corespundă ideilor celuilalt despre o căsnicie fericită. De exemplu, un soț este dispus să sufere pentru a deveni un artist de succes, în timp ce o soție are nevoie de o viață stabilă, cu un venit constant. Punând aceste întrebări, oamenii își vor putea imagina cum va fi viața lor împreună.

9. „Care ar putea fi un motiv bun pentru a divorta?”

Fiecare dintre noi avem ceva ce nu putem tolera. Va fi înțelept să-i spuneți partenerului despre astfel de lucruri, astfel încât viața împreună să fie confortabilă. De exemplu, unele soții nu pot accepta un bărbat care nu are un serviciu stabil. Dacă discutați aceste puncte în avans, puteți ajunge la un compromis.

10. „Cum vom avea grijă de părinții noștri?”

Părinții îmbătrânesc, se pot îmbolnăvi, ceea ce înseamnă că va trebui să avem grijă de ei. Înainte de nuntă, toate cuplurile ar trebui să discute dacă își vor lua părinții cu ei, cine va avea grijă de ei, câți bani sunt dispuși să aloce din bugetul familiei pentru cheltuielile aferente.

11. „Cum stau lucrurile cu sănătatea fizică și psihologică în familiile noastre?”

Compatibilitatea biologică este foarte importantă, mai ales dacă cuplul plănuiește să aibă copii. Cel puțin, viitorii soți ar trebui să fie sinceri cu privire la moștenitorii lor. În acest caz, ei vor fi pregătiți psihic dacă vreuna dintre bolile familiei este moștenită de copiii lor.

12. „Unde vrem să trăim?”

Acest gând pare evident, dar unii oameni îl ignoră până la nuntă. Pentru viața de familie, locul de reședință (într-un sat sau un oraș) este de mare importanță. De asemenea, o situație în care unul dintre soți dorește să locuiască într-un apartament, iar celălalt într-o casă cu terasă mare poate duce la nemulțumiri.

Litigiile pot apărea și pentru că unul dintre soți dorește să se stabilească mai aproape de prietenii și membrii familiei, în timp ce celălalt percepe casa ca pe un adăpost temporar.

13. „Cât timp vom petrece împreună?”

Coabitarea nu înseamnă că cuplurile trebuie să petreacă împreună 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Fiecare soț este un individ cu propriile sale nevoi. Uneori, soții au nevoie de o pauză unul de celălalt. Unii oameni au nevoie de mai mult timp decât alții, așa că este mai bine să aflați despre asta înainte de a spune „Da”.

14. „Cum va fi viața noastră socială?”

De obicei, după nuntă, cuplurile merg împreună la diverse evenimente. Dar uneori oamenii căsătoriți vor să petreacă cu prietenii lor singuri. Prin urmare, trebuie să vorbiți în prealabil despre unde veți merge împreună și cu cine va trebui să vă întâlniți când vă căsătoriți.

Ce altceva ar trebui să discute mirii înainte de nuntă? Dacă ești căsătorit sau căsătorită, spune-mi la ce lucruri ai fost de acord înainte de a te căsători?



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!