13 probleme de sănătate periculoase din care vă poate salva sucul de lămâie

13 probleme de sănătate periculoase din care vă poate salva sucul de lămâie

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Un pahar de apă caldă cu lămâie este unul dintre cele mai bune ritualuri de dimineață pentru un stil de viață sănătos. Sucul de lămâie este considerat un puternic antioxidant. Conține vitaminele B și C, potasiu, carbohidrați, uleiuri esențiale și alte componente benefice pentru organism.

Bea suc de lămâie în mod regulat – acesta îți va oferi o imunitate puternică, digestie îmbunătățită, și va slăbi și vindeca o serie de afecțiuni.

Dacă aveți cel puțin una dintre aceste 13 probleme, ar trebui să începeți să beți apă de lămâie în mod regulat:

1. Acnee.

Apa cu lămâie poate ajuta la prevenirea acneei și a punctelor negre. Un alt remediu simplu este să vă ștergeți ușor fața cu sucul de lămâie. Acesta este un mod sănătos de a-ți curăța fața. Săpunurile și gelurile din comerț conțin multe substanțe chimice care în timp îmbătrânesc pielea.

2. Pietre la rinichi.

Potasiul crește nivelul citratului urinar, ceea ce previne formarea oxalaților (sărurilor), care stau la baza calculilor renali. Un studiu recent a comparat zonele în care se cultivă lămâile cu restul zonelor și s-a descoperit că diagnosticul de piatră la rinichi a fost cu 75% mai scăzut în acele zone!

3. Imunitate slabă.

Apa cu lămâie stimulează sistemul imunitar și ajută la detectarea și eliminarea agenților patogeni mai repede. Vitamina C acționează ca o bariera, apără și întărește sistemul imunitar.

4. Greutate în exces.

Vitaminele din lămâi reglează nivelul zahărului din sânge. Citricele sunt, de asemenea, bogate în pectină, care ajută la controlul senzației de foame. De asemenea, sucul de lămâie poate spori digestia și poate stimula producția de bilă.

5. Problema cu vezica biliară.

Dacă aveți probleme cu vezica biliară și aveți dureri la urinare, beți apă de lămâie la mese. Aceasta va ajuta rinichii la distrugerea bacteriilor.

6. Gripa și răcelile.

Vitamina C din lămâi acționează ca un antioxidant natural. Proprietățile sale antibacteriene vă ajută să vă vindecați mai repede de gripă și răceli.

7. Boala de reflux gastroesofagian (GERD).

Apa de lămâie vă va ușura starea. După 2 săptămâni de băut apă cu lămâie, starea ta de bine se va îmbunătăți vizibil.

8. Unghii slabe.

Sucul de lămâie întărește unghiile și îndepărtează petele albe – primul semn de anemie.

9. Intoxicații alimentare.

Dacă călătoriți, apa cu lămâie poate ajuta la prevenirea intoxicațiilor alimentare și a problemelor digestive.

10. Fibromialgia.

Apa de lămâie și sucul de lămâie pur vă pot ajuta să faceți față pierderilor cauzate de fibromialgie.

11. Inflamația.

În mod ciudat, lămâia este capabilă să neutralizeze aciditatea. Astfel, poate opri sau preveni inflamația.

12. Dureri musculare după efort.

Bea apă cu lămâie după un antrenament greu sau după ce ai mers mult ori ai lucrat din greu pentru a neutraliza efectele acidului lactic și pentru a ameliora durerea.

13. Umflături și dureri articulare.

Sucul de lămâie reduce acumularea de acid uric în articulații și previne astfel inflamația și artrita


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!