13 lucruri pe care le evită oamenii puternici

13 lucruri pe care le evită oamenii puternici

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Oamenii cu un caracter puternic și o voință de fier au multe obiceiuri sănătoase. Puțini s-au născut cu aceste calități, iar acest proces este dificil, lung și extrem de costisitor din punct de vedere al energiei. Unul dintre cele mai importante aspecte este să-ți gestionezi emoțiile, sentimentele și gândurile.

,,Cel care se stăpânește pe sine, stăpânește lumea.” – George Savile Halifax

Terapeutul Amy Morin a analizat stilul de viață a celor mai puternici oameni și a întocmit o listă cu 13 lucruri pe care aceștia evită să le facă. Dacă vrei să ai o gândire puternică și să reușești în viață, ar trebuie să ți cont de următoarele lucruri:

1. Nu te plânge

Oamenii cu o mentalitate puternică nu își irosesc timpul cu plângerile. Ei își asumă responsabilitatea pentru propriile greșeli și învață din ele. Ascultarea plângerilor altora este o altă activitate nepotrivită pentru o persoană puternică.

2. Nu permite nimănui să te facă să te simți inferior.

Oamenii puternici știu că doar ei pot controla propriile lor acțiuni și emoții. Critica este acceptabilă, doar dacă este fără insulte și cu indicarea precisă a nemulțumirilor. Ei își cunosc forțele, posibilitățile, abilitățile și tind mereu către mai mult – acesta este drumul lor propriu.

3. Nu te teme de schimbări.

Oamenii puternici nu se tem de schimbări, nu le consideră o problemă. Totul în viață poate fi folosit în beneficiul tău, transformat în avantaj și astfel puteți obține cele mai bune rezultate. Nu tot ceea ce pare înfricoșător la început va rămâne așa.

4. Nu îți irosi energia pe ceva ce nu poți controla.

Singurul lucru pe care oamenii cu o minte puternică îl pot face este să-și controleze reacția la anumite situații. Nu are rost să suferi și să fi nervos din cauza a ceva ce nu este în puterea sau subordonarea ta, pentru că nu depinde de tine.

5. Nu trebuie să fii de acord cu toată lumea.

Oamenii puternici, de regulă, se înțeleg bine unii cu alții, dar nu se tem să spună dacă ceva îi deranjează. Evaluarea concurenților și a partenerilor este făcută în mod clar și rațional.

Sunt dispuși să asculte propuneri, dar întotdeauna știu să facă diferența între ceea ce merită să fie luat în considerare și ceea ce trebuie evitat.

6. Nu te teme să-ți asumi riscuri.

Oamenii cu o minte puternică evaluează atât riscurile, cât și beneficiile și ajung la cele mai bune concluzii.

7. Nu mai încerca să schimbi trecutul

Fiecare persoană are parte în viață de dezamăgiri, supărări și eșecuri. Cei cu o mentalitate puternică le acceptă, învață din ele și merg mai departe.

8. Nu repeta aceleași acțiuni, așteptând un rezultat diferit.

Când vrei să obții un rezultat diferit, trebuie să faci acțiuni diferite. Aici cred că totul este clar. Oamenii cu o mentalitate puternică își asumă responsabilitatea pentru greșeli, învață din ele, gândesc în mod constructiv și trag concluzii. Apoi încearcă o abordare diferită a lucrurilor.

9. Nu invidia succesul altora.

Oamenii puternici se bucură sincer de succesele celorlalți și nu îi invidiază. În același timp, mereu învață și preiau exemple de la cei care au reușit.

10. Nu renunța, chiar dacă ai avut parte de eșecuri.

Pentru oamenii cu o minte puternică, eșecul reprezintă o oportunitate de a îmbunătăți ceva. Analizând unde a fost făcută greșeala, o corectează și nu o mai repetă în viitor.

11. Nu te teme de singurătate.

Momentul de singurătate este bun pentru reflectare și planificare. Este important ca oamenii cu o minte puternică să nu fie dependenți de ceilalți, să se simtă bine indiferent de mediu.

12. Nu crede că oamenii sunt datori să te ajute

Oamenii puternici sunt gata să muncească și să-și atingă scopul, bazându-se pe meritele lor proprii, fără să aștepte nimic de la nimeni. Cu atât mai mult, nu este admis să crezi că cineva îți datorează ceva.

13. Nu aștepta rezultate imediate.

Oamenii cu o minte puternică știu că pentru a realiza ceva este nevoie de timp și perseverență, și își concentrează energia asupra atingerii obiectivelor lor, trecând peste tot ce este inutil.

Uneori pare că acești oameni se aseamănă unor roboți. Fără emoții, cuvinte inutile și acțiuni greșite. Dar nu este așa, suntem cu toții oameni. Noi toți facem greșeli, dar cei mai puternici știu să se ridice!

Fii puternic și nu permite nimănui să te înlăture de pe drumul tău!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!