12 Sfaturi pentru a ramane tineri! “Anii nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea.”

Publicitate

Cele mai frumoase sfaturi despre cum sa ramanem tineri:

1. Ignoraţi numerele ne-esenţiale. Inclusiv vârsta, greutatea şi înălţimea. Lăsaţi doctorii să-şi facă griji în legătură cu astea. De asta îi plătim.

2. Înconjuraţi-vă de prieteni veseli. Cei mohorâţi vă deprimă şi nu uitaţi: seriozitatea e o boală.  „Feţele lungi” trebuiesc ţinute departe. Nici un om cu adevărat evoluat spiritual nu poate fi mohorât. Trişti sunt doar cei care nu înţeleg fenomenul vieţii în ansamblul ei.

3. Învăţaţi. Studiaţi computerul, meşteşugurile, grădinăritul, orice. Nu lăsaţi creierul să lenevească.  „O minte înceată este atelierul diavolului” – şi numele diavolului este Alzheimer. O minte inoculată de dogme de orice fel este un dezastru – şi numele dezastrului este Sclavia.

4. Savuraţi lucrurile simple. Viaţa ESTE doar la indicativul prezent şi nu uitaţi că trecutul este mort iar viitorul nu s-a născut încă. De ce să suferi pentru ceva ce nu mai poţi schimba sau să-ţi pierzi clipa prezentă făcând proiecţii stupide despre care nu ai cum să ştii dacă se vor materializa vreodată?

Totul se poate schimba într-o clipă.

5. Râdeţi des, mult şi din toată inima. Râdeţi până nu mai puteţi şi vă trebuie aer.  Simţul umorului este cea mai importantă calitate a omului.

6. Mai apar şi lacrimi. Înduraţi, suferiţi şi treceţi mai departe. Singura persoană care vă însoţeşte toată viaţa, suntem NOI ÎNªINE. Fiţi “VII”, cât sunteţi în viaţă.  Nu uitaţi că în viaţă nimic nu este definitiv (nici chiar moartea).

7. Înconjuraţi-vă cu dragoste, indiferent că asta înseamnă familia, animăluţele dragi, muzică, plante, hobbi-uri, ce-o fi. Casa voastră este refugiul vostru, este o structură a fiinţei voastre. Este învelişul mineral al omului dincolo de corp, minte, şi suflet – aşa că aveţi grijă pe cine chemaţi sub acoperişul vostru.

Publicitate

8. Preţuiţi-vă sănătatea. Dacă este bună, păstraţi-o. Dacă mai are „hibe”, reparaţi-o. Dacă nu ţine de voi „reparaţia”, căutaţi sprijin. Cel mai bun sprijin este în interior acolo unde sălăşluieşte Scânteia Divină – Aceea eşti chiar tu şi eşti cel dintâi vindecător al tău. Toate bolile îşi au originea în atitudine – identificaţi atitudinea care a generat o suferinţă şi schimbaţi-o. Dispărând cauza care o generează, suferinţa lipsită de suport energetic va dispărea imediat. Ţine minte că nu există boli nevindecabile ci doar pacienţi incurabili.

9. Nu vă căutaţi vina. Faceţi vizită la mall, în alt judeţ, în altă ţară , dar NU unde este vina. Singurul Păcat este UITAREA DE SINE – vieţuirea în imaginile deformate ale trecutului şi nălucile viitorului. Uitarea de Sine este pierderea clipei prezente – singura autentică.

10. Spuneţi-le oamenilor pe care îi iubiţi, că îi iubiţi, cu orice ocazie. Dacă ei nu vă împărtăşesc sentimentele asta nu înseamnă nimic, Iubirea este involuntară şi nu presupune un răspuns de aceiaşi vibraţie. Cine are pretenţia să fie iubit doar pentru că el crede că iubeşte, trăieşte într-o mare confuzie pentru că el confundă iubirea cu simţul proprietăţii. Nu are nicio importanţă dacă persoana iubită este lângă tine sau nu, dacă îţi împărtăşeşte iubirea sau nu – dacă ceea ce simţi este Iubire atunci eşti fericit.

11. Fiţi liberi – Libertatea este o stare interioară, este meditaţie, este triumful vieţii, este Firea Tuturor Lucrurilor. Dar fiţi atenţi: Libertatea este cel mai uşor lucru de pierdut.

12. Să fii un flaut gol prin care Universul cântă!

SI NU UITAŢI NICIODATÃ:

Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea.  Si dacă nu trimiteţi acest mesaj cunoscuţilor tăi, cui o să-i pese? Dar împărtăşiţi cu cineva ce vă place.

Cu toţii avem nevoie să ne trăim viaţa din plin !

Să vă fie ziua minunată!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Sigur nu stiai asta despre mirese: De ce nu trebuie sa se intalneasca doua mirese?

Publicitate

Superstitiile din strabuni legate de nunta sunt multe si trebuie respectate pentru ca proaspata casnicie sa nu fie insotita de ghinion.

Se spune ca doua mirese nu trebuie sa se intalneasca in ziua nuntii, caci aduce ghinion, iar una dintre ele va muri. Daca se intampla, totusi, ele trebuie sa faca schimb de agrafe, ca sa „pacaleasca soarta”.

Ce alte superstitii legate de nunta exista:

1. Miresele nu trebuie sa poarte perle in ziua nuntii.

2. Aduce ghinion sa faci poze imbracata in mireasa inainte de ziua nuntii.

3. Unele superstitii spun ca nu e voie sa te intorci din drum ca sa te uiti in oglinda.

4. Nu este bine sa iti cada voalul din cap.

5. Este semn rau ca doi frati sa se casatoreasca in acelasi an.

6. Aduce ghinion ca viitorii soti sa doarma impreuna in noaptea dinaintea nuntii.

7. Este interzis sa mai porti incaltamintea de la nunta, caci inseamna ca te vei mai marita odata.

8. Unele superstitii spun ca cel care se trezeste primul dintre soti, acela va muri intai.

9. E semn rău dacă lumânarea se rupe în timpul cununiei. Superstiţioşii cred că unul dintre miri sau cineva apropiat va muri în scurt timp;

10. Aduce ghinion dacă mireasa întâlneşte pe drumul spre biserică o altă mireasă;

11. Nu e bine ca viitoare mireasa să probeze rochia şi voalul în acelaşi timp. Se spune şi că, pentru a fi fericită, e bine ca mireasa să împrumute voalul unei alte femei;

Publicitate

12. Nu e bine ca mireasa să-şi croiască singură rochia. Deocamdată nu se ştie de unde provine această superstiţie având în vedere că, timp de secole, româncele şi-au croit singure costumul popular pe care l-au purtat în ziua nunţii;

13. Superstiţioşii cred că nu e bine ca mireasa să poarte perle la nuntă. Considerate în antichitate, de greci şi romani, un simbol al sincerităţii şi purităţii sau bijuterii care aduc noroc şi fericire celei care le poartă, perlele sunt evitate de miresele secolului XXI. Femeia modernă, dar superstiţioasă, crede că perlele simbolizează suferinţa;

14. Ceva vechi, ceva nou şi ceva albastru. În filmele turnate peste Ocean, miresele respectă cu stricteţe această regulă, pentru că doar aşa vor avea noroc şi vor trăi fericite alături de bărbatul iubit până la adânci fericiţi. Obiceiul provine, însă, din Anglia, şi a fost adoptat rapid şi de români. În prezent puţine dintre miresele autohtone rezistă tentaţiei de a purta, de exemplu, ceva albastru în ziua nunţii;

15. Nu e bine ca doi fraţi să se căsătorească în acelaşi an. Se crede că cel care se va căsători al doillea va avea o căsnicie nefericită;

16. Se zice că cei care se căsătoresc de ziua de naştere vor avea ghinion; 17. Cine va fi călcat pe picior în biserică va fi sub papuc toată viaţa;

18. Se spune că mirii se vor îmbogăţi sau că vor avea o viaţă îmbelşugată dacă le plouă la nuntă;

19. Nu e bine ca mireasa să danseze desculţă la nuntă ori să-şi schimbe pantofii pentru că va avea ghinion în căsnicie;

20. Mirele care va adormi cel dintâi în noapte nunţii va muri primul.

Publicitate
Alte Articole
Superstitii