Image

12 semne că trebuie să vă verificați glanda tiroidă

Publicat de Patricia Esca pe 4 February 2021 in SanatateStiinta

Hipotiroidismul este o stare generală a corpului cauzată de un deficit de hormoni tiroidieni, care este mai frecventă la femei. Este dificil de diagnosticat, deoarece boala este aproape asimptomatică.

Când simțim adesea somnolență, depresie, dureri articulare, toți ne diagnosticăm – lipsă de vitamine sau oboseală.

Hormonii tiroidieni afectează activitatea tuturor organelor, de aceea este important să identificați problema la timp și să începeți tratamentul cu un endocrinolog.

Simptomele bolii tiroidiene.

1. Depresie și stres

Producția insuficientă de hormoni tiroidieni cauzează adesea depresie, apatie și stres deoarece acești hormoni sunt direct legați de producția de serotonină în creier. În același timp, un exces de acești hormoni ne face agresivi, iritabili și anxioși.

2. Constipație

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale hipotiroidismului. Tulburările glandei tiroide provoacă indigestie și constipație. Pacienții se plâng, de asemenea, de eructații și greutate în stomac.

3. Somnolență

O persoană cu hipotiroidism poate dormi 12 ore pe zi timp de câteva zile la rând, dar se simte totuși obosită. Letargia constantă de dimineață și somnolența sunt semnale foarte alarmante.

Citeste si  Beneficiile busuiocului pentru sănătate - o binecuvântare de la natură

4. Căderea părului și pielea uscată

Datorită metabolismului lent cauzat de dezechilibrul hormonal, părul și pielea nu primesc o nutriție adecvată. Acest lucru duce la deteriorarea stării lor. Ochi obosiți, piele palidă, gălbuie – portretul unui pacient cu hipotiroidism.

5. Creșterea inexplicabilă în greutate

Creșterea bruscă în greutate fără un motiv aparent este un simptom foarte important. În același timp, toate eforturile de reducere a greutății corporale sunt ineficiente.

6. Scăderea libidoului

Funcția tiroidiană insuficientă afectează și producția de hormoni responsabili de libidoul.

7. Dureri musculare, crampe

O cantitate mică de hormoni tiroidieni poate deteriora nervii care trimit semnale din creier către o altă parte a corpului. Din acest motiv, apar diverse spasme și crampe musculare, amorțeală a extremităților.

8. Tulburări ale ritmului cardiac.

Probleme ale ritmului cardiac, încetinirea sau creșterea acestuia, precum și durerea inimii pot indica lipsa hormonilor tiroidieni.

9. Neatenție.

Întreruperile în activitatea glandei duc la scăderea memoriei și a eficienței. Devine dificil pentru o persoană să perceapă informații noi. Adesea femeile atribuie acest simptom uitării naturale, deși de îndată ce încep să trateze glanda tiroidă, claritatea gândirii revine.

Citeste si  O metoda eficienta care te ajuta sa scapi de tartru preparata in casa!

10. Scăderea tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială scăzută în combinație cu letargie, somnolență și neatenție – un motiv bun pentru a consulta un medic.

11. Edem

Umflarea limbii, semne laterale de pe dinți, umflarea feței și a extremităților, în care groapa de la apăsare nu rămâne – semne clare de hipotiroidism.

12. Disconfort în regiunea cervicală

Pacientul poate prezenta un nod în gât, disconfort la nivelul gâtului și poate avea chiar o răgușeală neobișnuită.

O creștere a dimensiunii glandei este un simptom al unei vizite imediate la un endocrinolog. Acordați o atenție adecvată semnalelor pe care corpul dvs. vi le oferă pentru a rămâne sănătos mulți ani.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon