12 reguli Zen simple care îți vor schimba viața în bine

12 reguli Zen simple care îți vor schimba viața în bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaSfaturiSpiritualitateViata

Budismul Zen este interesant din multe motive. Indiferent de credințele tale religioase, poți găsi o mulțime de lucruri utile în Zen care te vor ajuta să crești și să te dezvolți.

Iată 12 reguli Zen care ne pot transforma cu totul viața:

1. Nu te grăbi cu lucrurile.

Toate lucrurile bune necesită timp. Dacă vă grăbiți, cu siguranță veți face greșeli.

2. Totul își are timpul și locul său.

Trebuie să lăsăm viața să-și urmeze cursul. Tot ce trebuie să se întâmple se va întâmpla în momentul în care suntem pregătiți pentru asta.

3. Trăiește în prezent.

Nu știm dacă vom mai fi mâine. De aceea trebuie să trăim în prezent, să ne bucurăm de fiecare secundă din zi ca și când ar fi fost ultima. Dacă știi că vei regreta ulterior că nu ai făcut ceva, asigură-te că o faci.

4. Dacă nu avem smerenie, nu avem nimic.

Trebuie să fii umil. Nu trebuie să permitem mândriei și ego-ului să ne răpească capacitatea de a face bine. Când cineva îți oferă ceva, oferă-i înapoi.

5. Nu face lucruri bune în speranța că vei fi recompensat.

Trebuie să îi ajuți pe ceilalți și să fii mereu acolo când au nevoie de tine. Străduiți-vă să faceți cât mai mult bine posibil. Acest lucru va avea un efect benefic asupra dispoziției și bunăstării noastre în general.

6. Pentru a găsi pacea, nu gândi prea mult.

Da, fiecare dintre noi este înclinat să ne analizăm și să ne găsim defecte. A renunța la gândirea excesivă vă poate ajuta să vă găsiți liniștea. Mintea noastră este capabilă de multe lucruri, inclusiv de a genera frici și neliniști neîntemeiate. De aceea nu ar trebui să-i oferi o libertate deplină de acțiune.

7. Ai nevoie de un somn de calitate.

Dacă nu aveți grijă corespunzătoare de corpul vostru, aceasta va duce la suferințe imense. În primul rând, trebuie să dormi suficient.

8. Gândește-te înainte de a acționa.

Nu ar trebui să acționezi fără să te gândești la posibilele consecințe. Gândiți-vă întotdeauna ce efecte vor avea acțiunile voastre.

9. Fiți conștienți de tot ceea ce faceți în această lume.

Tot ce spunem contează. Nu puteți lua înapoi cuvintele pe care le-ați spus deja.

10. Meditează zilnic.

Sufletul tău are nevoie de meditație. Faceți-vă timp pentru a medita zilnic. Vă va ajuta să găsiți claritatea gândirii și liniștea sufletească.

11. Nu regreta niciodată trecutul.

Trecutul nostru nu ne definește. Ne ajutor doar să vedem cât de puternici am devenit. Nu regreta ceea ce nu poți schimba. Continuați să mergeți înainte și să vă îmbunătățiți, învățând din greșeli.

12. Întotdeauna empatizează cu tot ce te înconjoară.

Oricine merită să fie tratat cu înțelegere. Nu fi arogant în relațiile cu ceilalți, pentru că nu știi prin ce trec cu adevărat și ce este în sufletul lor. Viața te poate împiedica în cel mai neașteptat moment.

Să fiți binecuvântați!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!