12 reguli pentru o femeie care se prețuiește

12 reguli pentru o femeie care se prețuiește

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Eu mă prețuiesc. Și aleg conștient cu cine interacționez. Mă prețuiesc și mă respect, prețuiesc și respect pe alții. Oamenii apropiați mie sunt o mare valoare în viața mea. Chiar și atunci când nu corespund așteptărilor mele, fac greșeli și arată slăbiciune.

Nu port răspunderea pentru viața lor. În schimb, port răspunderea pentru propria mea alegere – cu cine, când, unde și cum interacționez. Și aleg conștient cei cu care comunicare este valoroasă pentru mine.

Regulile unei femei adevărate

1. Eu mă prețuiesc. Așa cum sunt. Pentru a simți propria mea valoare, nu trebuie să fiu altcineva sau să par mai bună decât sunt în realitate. Este suficient să fiu eu însămi.

2. Eu mă prețuiesc. Și, prin urmare, tot ce fac este valoros. Mai întâi de toate, pentru mine. Orice fac – gătesc supă, plantez flori, scriu articole, comunic cu oameni, construiesc relații – are valoare. Pentru că în asta există o parte din mine, din energia mea.

3. Eu mă prețuiesc. Și valoarea a ceea ce creez este măsurată prin contribuția mea interioară, nu prin evaluarea externă a activității mele. Doar eu adevărat știu cât efort am depus în ceea ce am creat. Și doar eu pot aprecia asta cu adevărat. Transferând asta la alții, arăt lipsă de respect – atât pentru ei, cât și, mai presus de toate, pentru mine. Ceea ce creez este valoros. Iar dacă nu este solicitat acum, asta nu înseamnă că ceea ce am creat nu are valoare. Pur și simplu, în acest moment, nu există nimeni lângă mine care să fie dispus să plătească pentru asta atât cât valorează cu adevărat.

4. Eu mă prețuiesc. Și nu trebuie să demonstrez asta nimănui. Dacă cineva nu este de acord cu asta, să treacă pe lângă mine pur și simplu. Fiecare își alege ceea ce caută în exterior, bazându-se pe ceea ce are în interior.

5. Eu mă prețuiesc. Așa cum sunt. Nu sunt obligată să corespund așteptărilor altora cu privire la cine ar trebui să fiu, într-o încercare zadarnică de a-mi simți valoarea prin evaluările lor. Sunt așa cum sunt și nu vreau să fiu altcineva. Iar cui nu-i place, să se uite la punctul de mai sus.

6. Eu mă prețuiesc. Și nu voi permite nimănui să mă subestimeze. Mai întâi de toate, mie însămi.

7. Eu mă prețuiesc. Și imperfecțiunile mele, starea proastă, fluctuațiile hormonale, greșelile pe care le fac nu reduc cu niciun fel această valoare. Totul, la prima vedere negativ, reprezintă experiența mea de viață, care îmi permite să fiu și mai valoroasă. Mai întâi de toate, pentru mine.

8. Eu mă prețuiesc. Și aleg conștient cu cine interacționez. Mă prețuiesc și respect pe mine, mă prețuiesc și respect pe ceilalți. Oamenii apropiați mie sunt o mare valoare în viața mea. Chiar și atunci când nu corespund așteptărilor mele, fac greșeli și arată slăbiciune. Nu port răspunderea pentru viața lor. În schimb, port răspunderea pentru propria mea alegere – cu cine, când, unde și cum interacționez. Și îi aleg conștient pe cei cu care comunicarea este valoroasă pentru mine.

9. Eu mă prețuiesc. Și timpul meu este valoros. Și, prin urmare, aleg conștient cum să îl folosesc. Timpul meu îmi aparține. Și aleg să-l folosesc în ceea ce este valoros pentru mine. Indiferent cât de ciudat, prost sau inutil poate părea din afară.

10. Eu mă prețuiesc. Am fost creată de Dumnezeu pentru a-mi găsi locul în lume. Sunt necesară așa cum sunt. Eu mă prețuiesc așa cum sunt.

11. Eu mă prețuiesc. Indiferent de felul în care trăiesc acum și de ceea ce am sau nu am. Chiar și dacă nu am pe nimeni și nimic – eu sunt valoroasă de sine stătătoare. Simțul propriei mele valori este intern și nu depinde de resursele externe pe care le am în acest moment. Împrejurările se schimbă, dar eu rămân aceeași – atât în bogăție, cât și în sărăcie, atât în boală, cât și în sănătate, atât în popularitate, cât și în anonimat, atât într-o casă de la țară, cât și într-un oraș mare, atât într-o rochie de designer, cât și într-o simplă bluză tricotată. Eu sunt eu. Și sunt valoroasă pentru ceea ce am în interior, nu pentru ceea ce mă înconjoară în acest moment din exterior.

12. Eu mă prețuiesc. Și, prin urmare, dorințele și visele mele sunt valoroase. Acestea fac parte din mine. Îmi permit să-mi îndeplinesc dorințele și visele. Prețuiesc ceea ce am și îmi permit să vreau mai mult – exact ceea ce îmi place. Pentru mine aleg ce este cel mai bun.

Eu mă prețuiesc. Mă prețuiesc, mă respect și mă iubesc. Și asta este starea mea naturală.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!