12 reguli ale oamenilor bogați pentru a atrage bogăția

12 reguli ale oamenilor bogați pentru a atrage bogăția

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 September 2021 in PersonalitateSfaturiViata

Iată 12 sfaturi care nu numai că vă vor ghida cum să vă gestionați corect banii, dar vă vor ajuta și să vă îmbogățiți.

1. Nu trebuie să îți fie rușine să cumperi lucruri second hand

Oamenii bogați nu văd nimic în greșit în a cumpăra lucruri folosite. Ei cred că nu are rost să plătiți în mai mult și că banii rămași pot fi investiți într-un lucru mai semnificativ sau într-o afacere importantă. Nu încearcă să-și crească stima de sine atunci când își cumpără un lucru scump. Știu deja de ce au nevoie în această viață. Dacă oamenii ar ști să gestioneze corect banii, atunci ar exista mai mulți oameni bogați pe această lume.

2. Nu se îndatorează

Oamenii bogați cumpără doar ceea ce își pot permite. Nu vor împrumuta de la cineva și cu atât mai mult vor lua un împrumut de la bancă. Dacă realizează că în acest moment nu își pot permite un lucru sau altul, atunci nu îl vor cumpăra chiar dacă chiar și-l doresc. Ei înțeleg că nivelul lor de viață depinde de venit, și își cunosc nivelul. Bogații sunt foarte responsabili cu privire la achizițiile lor și nu își cheltuie niciodată prea mult.

3. Cumpără articole scumpe și de înaltă calitate

Când oamenii își cumpără un lucru ieftin, aceștia se uită mai mult la preț, fără a fi atenți la calitatea acestuia. De exemplu, dacă doriți să vă cumpărați o pereche de pantofi de 500 lei, și vedeți același model de pantofi, dar din material mai slab, și cu 250 lei mai ieftin, bineînțeles, cumpărați modelul mai ieftin, și apoi regretați, pentru că, într-un timp scurt acești pantofi devin inutilizabili din cauza calității slabe și trebuie să mergi iar la magazin să-ți cumperi alți pantofi. Prin urmare, uneori merită să îți cumperi un lucru mai scump, dar de calitate mai bună, care să reziste mult timp.

4. Știu exact ce vor de la viață

Oamenii bogați sunt foarte motivați. Dacă își doresc salariul crescut, atunci merg și discută cu conducerea și nu așteaptă ca șeful să-și dea seama singur că angajatul său merită un salariu mai mare. Simțiți-vă liber să vă exprimați cerințele, deoarece acest lucru vă va aduce numai beneficii! trebuie să știți mereu cât meritați și care este valoarea voastră.

5. Nu stau cu oamenii care îi trag înapoi

Dezvoltarea este foarte importantă pentru oamenii bogați, așa că nu vor ține legătura cu acei oameni care îi atrag înapoi. Bogații apreciază oamenii care îi susțin și îi motivează. Cu toate acestea, acest lucru este important pentru toți oamenii, nu doar pentru cei bogați.

6. Sunt răbdători

Oamenii bogați sunt conștienți de faptul că în această viață nu se poate să ai totul. Ei înțeleg că este nevoie de timp pentru ca visul lor să se împlinească. Bogații înțeleg că pentru a primi oferte mai bune, trebuie să aștepte. Principalul lucru este să-ți investești fondurile, să crezi în tine și să aștepți rezultatul.

7. Pot fi spontani.

Dacă aveți multă muncă, iar prietenii sau cunoștințele vă invită la o petrecere, atunci nu vă grăbiți să refuzați! Bogații ne sfătuiesc să fim spontani, deoarece capacitatea de a lua decizii rapide este foarte benefică în afacerea ta!

8. Bogații știu cum să economisească

Bogații nu aruncă cu banii în stânga și în dreapta. Știu cum să economisească bani. De fapt, aceasta este una dintre cele mai importante reguli pentru a economisi sau a deveni bogat în viitor.

Adesea oamenii de rând fac achiziții inconștiente și apoi regretă acest lucru. Prin urmare, oamenii bogați fac doar acele cumpărături de care au cu adevărat nevoie acum. Și banii rămași îi investesc în propria afacere sau într-o achiziție mai semnificativă pentru care colectează finanțe.

9. Se bucură de reduceri

Reducerile nu sunt doar trucuri pentru oamenii de rând. Bogații știu să găsească reduceri excelente și să cumpere lucruri bune la un preț mai mic. Dar pentru aceasta trebuie să petreceți timp căutând reduceri. De exemplu omul de rand este comod și preferă să meargă la magazinul de pe colț să cumpere ce are nevoie, pe când oamenii bogați merg la marile hipermarketuri de unde cumpără la un preț mai mic, poate chiar la reducere.

10. Își țin evidența bugetului

Oamenii bogați își calculează cheltuielile și verifică de la lună la lună cum s-a modificat bugetul, și la ce pot renunța pentru a cheltui mai puțin și a învesti mai mult.  Această planificare bugetară îi ajută să își ajusteze achizițiile.

11. Le place să lucreze

Chiar dacă este timpul să plece acasă, vor să lucreze în continuare. Până la urmă, standardul vieții lor și al celor dragi depinde și de bani. Prin urmare, nu se grăbesc să se retragă. Bogații vor să trăiască la fel la bătrânețe, ca la tinerețe.

12. Nu arată bogat

Nu încearcă să le arate tuturor că au mulți bani. Principalul lucru pentru ei este să fie conștienți de acest lucru. Și bogații prezenți cred că acest lucru este de prisos.

Nu confundați oamenii bogați, cu cei parveniți, care au fost mereu săraci, și la un moment dat au făcut bani mulți, poate uneori ușor, acest tip de oameni apare peste tot, își arată avuția și caută special atenție cumpărând lucruri scumpe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!