12 motive pentru care oamenii binevoitori și blânzi ajung adesea în relații toxice

12 motive pentru care oamenii binevoitori și blânzi ajung adesea în relații toxice

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

La prima vedere, cum este posibil așa ceva, având în vedere că oamenii binevoitori și empatici simt efectiv oamenii din jur și intențiile acestora. Se crede că pot “descoperi” imediat pe cei care vor să profite de ei, dar totul este mult mai complicat în realitate…

Totuși, astfel de situații nu sunt deloc rare. În mod regulat, oamenii binevoitori, blânzi și empatici ajung în relații nesănătoase și abuzive, în care suferă umilințe și violență.

Motivele pentru care oamenii cu inimă mare se găsesc mai des în relații toxice decât alții:

1. Aceștia încearcă să vadă partea bună în toți oamenii.

2. Le oferă prea multe șanse.

3. Ei nu tratează niciodată pe cineva la fel cum sunt tratați ei.

4. Ei știu să ierte, nu sunt genul de persoane care vor aduce aminte de toate neplăcerile anterioare în timpul certurilor.

5. Ei oferă mai mult decât primesc.

6. Ei nu judecă greșelile altora. Toți au făcut greșeli și au făcut lucruri de care nu sunt mândri. Problema este că o persoană toxică nu învață din propriile greșeli și din acest motiv, persoana cu inimă bună suferă.

7. Ei sunt atrași de oameni cu destin dificil. Aceștia abordează cu filozofie provocările vieții și sunt interesați să afle poveștile personale ale altora despre cum au depășit dificultățile și au ajuns la succes. Adesea, oamenii cu destine dificile au propriile lor probleme, din cauza cărora își descarcă emoțiile negative asupra persoanei cu inimă bună, știind că vor tolera asta.

8. Ei nu recurg la insulte și violență. Încearcă să se comporte într-un mod prietenos, chiar și în situații în care alții sunt plini de furie.

9. Ei nu provoacă conflicte. Aceștia sunt oameni care preferă să rezolve conflictul încă dinainte ca ceilalți să-și dea seama că se apropie o ceartă mare.

10. Ei sunt, prin natura lor, “salvatorii”. Acești oameni încearcă întotdeauna să ajute pe toată lumea, să “corecteze” pe toată lumea. Dar în încercarea de a “corecta”, ei pierd bucăți din ei înșiși, încercând să mențină pe cineva întreg.

11. Ei nu sunt obișnuiți să se “îndepărteze” de oameni, în special de cei care, în opinia lor, au nevoie de ajutor.

12. Ei cred că pot schimba oamenii. Oamenii cu inimi bune cred că pot schimba alți oameni, dar schimbările nu au loc în timpul relațiilor. Relațiile toxice distrug îi pe toți cei implicați. Doar după ce relațiile se termină, persoana toxică își dă seama de bunătatea acelei persoane, pe care a avut-o și pe care a folosit-o.

Se spune că în relațiile toxice ajung oamenii slabi, dar cred că acești oameni au o putere care rămâne nerecunoscută și subevaluată. Acea putere lasă urme chiar și în cele mai crude și indezirabile inimi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!