11 utilizări ale castravetelui în viața de zi cu zi!

11 utilizări ale castravetelui în viața de zi cu zi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Iată care sunt principalele utilizări ale castravetelui:

1. Castravetele conține toate vitaminele necesare unei persoane: B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C; acid folic, fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc.

2. Te simți obosit după-amiaza? Băuturile cofeinizate nu vă vor ajuta. Pentru a vă recupera, aveți nevoie de un produs care conține vitamine B și carbohidrați. Toate vitaminele B se găsesc în castraveți, dar se dovedește că castravetele conține și carbohidrați. Este suficient să mâncați un castravete pentru a vă restabili puterea.

3. V-ați săturat să ștergeți oglinda de baie ceață după duș? Înainte de a face o baie, ungeți oglinda cu o felie de castravete – nu se va aburit și va fi un miros plăcut în baie.

4. Dacă dăunătorii sunt frecvenți în grădina dvs., așezați felii de castravete în vase de aluminiu de unică folosință. Combinația de castraveți cu aluminiu va provoca o reacție chimică, ca urmare, va apărea un miros care nu este resimțit de oameni, dar insuportabil pentru insecte.

5. Vrei să mergi la piscină, dar ți-e rușine de celulită pe picioare? Ia 1-2 felii de castravete și masează peste aceste zone. Castravetele are o proprietate cosmetică de a strânge pielea o vreme. Ridurile de pe față sunt, de asemenea, netezite cu castravete pentru o vreme, pielea devine mai elastică.

6. Ai băut o băutură alcoolică și ai o durere de cap severă. Nu beți mai mult – în primul rând, și în al doilea rând, mâncați un castravete și mergeți la culcare. Dimineața, te ei trezi reîmprospătat, fără dureri de cap. Castravetele conține atât zahăr, cât și electroliți, care, împreună cu vitamina B, reglează metabolismul perturbat de consumul de alcool și care provoacă dureri de cap.

7. Vrei să scapi de prostul obicei al gustării înainte de culcare? Castraveții ajutată călătorii, vânătorii și vânzătorii ambulanți care au nevoie de o masă rapidă cu drepturi depline.

8. Aveți o întâlnire importantă, dar nu aveți timp să vă lustruiți pantofii. Luați o pană de castraveți și treceți-o o dată pe suprafața pantofului. Pantofii vor străluci imediat ca noi. În plus, castravetele conține substanțe rezistente la apă, iar în caz de ploaie, picioarele nu se vor uda.

9. Ai respirația urât mirositoare? Ia o felie de castraveți și mestec-o timp de 30 de secunde. Mirosul va dispărea.

10. Robinetele și aragazul cu gaz necesită curățare. Luați o felie de castraveți și frecați zona dorită de mai multe ori. Suprafața nu numai că va străluci, dar, de asemenea, nu vor mai rămâne urme. În plus, mâinile și unghiile tale vor intra în contact cu materialul natural, nu cu cel chimic.

11. Ai scris ceva cu pixul și ai greșit? Ia o bucățică de coajă de castravete și șterge cu atenție. Chiar și stiloul poate fi șters cu coaja de castravete.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!