11 semne prin care putem recunoaște oamenii negativi

11 semne prin care putem recunoaște oamenii negativi

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Felul în care comunicați cu oamenii vă afectează atât pe voi cât și starea voastră de bine. De asemenea, energia pe care o posedă cineva poate influența viața noastră în mod pozitiv sau negativ.

Fiecare persoană care intră în viața voastră aduce ceva unic și lasă mereu o amprentă în urmă.

Oamenii negativi pot influența bunăstarea și relațiile noastre, așa că este important să conștientizăm prezența negativismului în noi înșine și în ceilalți. Identificarea semnelor că o persoană poartă în ea negativism ne permite să întreprindem măsuri corespunzătoare pentru a ne proteja.

Iată 11 semne comune care pot indica că vă aflați în preajma unei persoane negative:

1. Oamenii negativiști sunt mereu neliniștiți

Oamenii negativi sunt persoane anxioase. Ei sunt mereu îngrijorați de lucruri precum “și dacă nu sunt destul de bun?”

Sunt prinși într-un ciclu continuu de anxietate și nu știu cum să se oprească, deoarece sunt mereu îngrijorați că ceva rău se va întâmpla în curând.

Din aceeași cauză, ei urăsc schimbările, deoarece pentru ei, schimbarea este întotdeauna rea, deoarece ceva nou este echivalentul unui lucru rău.

2. Oamenii negativiști sunt pesimiști.

Oamenii negativiști se așteaptă la ce e mai rău în orice situație.

Ei nu pot vedea niciodată partea luminoasă a vieții. Chiar și în detalii, se gândesc la ce e mai rău. Fie că e vorba despre trafic, vreme sau mâncare într-un restaurant, ei întotdeauna se gândesc la ce e mai rău. Nimic nu le poate aduce un zâmbet pe față.

Persoanele negativ orientate rareori văd un rezultat fericit sau un rezultat excelent. Ei mereu își imaginează că totul va merge prost.

3. Oamenii negativiști se plâng mult.

Oamenii negativi sunt plângăcioși cronici. Ei se plâng mult și astfel aduc multe neplăceri celor din jur. Au convingerea interioară că întreaga lume s-a unit împotriva lor. Se pot plânge despre o multitudine de aspecte, de la vreme, la ajutorul casnic, locul de muncă și până la prețurile alimentelor.

Oamenii negativiști fac să pară că nimic bun nu se întâmplă în viața lor, dar de multe ori nu este adevărat. De obicei ei pur și simplu nu pot vedea lucrurile bune din viața lor.

4. Oamenii negativiști urăsc schimbările

Nu sunt deschiși să experimenteze. Schimbarea este o parte inevitabilă a vieții. Noi, oamenii, trebuie să ne schimbăm pentru a crește. În caz contrar, începem să ne mișcăm înapoi, ceea ce de obicei nu este prea bun.

Cu toate acestea, oamenii negativiști se tem de schimbare. Pentru ei, schimbarea nu aduce nimic bun.

Oamenii negativiști nu ies niciodată din zona lor de confort. Chiar dacă nu le place situația actuală în care se află, ei aleg să rămână în ea decât să încerce schimbări, deoarece în realitate nu cred că schimbările pot fi permanente.

5. Oamenii negativiști sunt foarte critici

Oamenii negativiști găsesc nod în papură în aproape tot și la toată lumea. Aceștia critica mereu și se plâng de alții și se indignă cu privire la diverse situații.

6. Oamenii negativiști vă epuizează energia

Oamenii negativiști vă seacă de energie. Vă lasă epuizați emoțional și fizic. Pur și simplu nu pot crea nicio formă de pozitivitate în jurul lor. Stând cu ei, vă veți simți obosiți și veți pierde toată energia.

7. Oamenii negativiști urăsc critica

Critica este importantă pentru dezvoltarea și maturizarea noastră ca oameni. Dar oamenii negativiști pur și simplu nu suportă critica. Chiar dacă este o critică constructivă, ei o percep rapid ca insultă personală. Asta pentru că oamenii negativiști, de obicei, sunt nesiguri și au mereu nevoie de validare.

8. Oamenii negativiști manipulează

Relațiile lor cu ceilalți sunt de puține ori sincere. Astfel de oameni acționează din interes sau frică, mergând până la manipulare. Tot ce vor ei este ca noi să avem grijă de ei, și nu contează dacă trebuie să exagereze, să joace un rol sau să mintă. Ei vor acționa pe coarda sensibilă, folosindu-și talentul dramatic, măresc plângerile și sentimentul de vină. Nu au niciodată vina, ei au nevoie de ajutor, noi le dorim răul și așa mai departe. Manipularea altora face parte din comportamentul lor pentru a-și atinge obiectivele atunci când au nevoie de alții.

9. Oamenii negativiști nu își asumă niciodată riscuri

Trebuie să ne asumăm riscuri pentru că întotdeauna există șansa ca lucrurile să nu meargă prea bine pentru tine. Unii oameni sunt dispuși să riște pentru că vor să aibă o șansă de a-și îmbunătăți viața, chiar dacă există o mică șansă că lucrurile să nu iasă așa cum își doresc.

Cu toate acestea, pentru oamenii negativiști, orice risc este prea mare.

10. Oamenii negativiști cred că sunt prea bătrâni pentru a face orice.

Oamenii negativiști cred adesea că totul este prea imatur sau prea copilăresc. Pentru ei, aproape totul este ceva pentru care sunt prea în vârstă.

Chiar și ca adulți, trebuie să înțelegem că în interiorul nostru există un copil interior, care deseori dorește să fie satisfăcut și amuzat, iar distracția acestui copil interior nu înseamnă întotdeauna că suntem imaturi sau infantili.

Adesea, acest lucru înseamnă că trebuie să ne permitem să ne bucurăm de viață așa cum am făcut-o când eram copii.

V-ați întrebat vreodată de ce oamenii negativiști par atât de nefericiți? Aici este răspunsul: pentru că nu-și permit să simtă bucurie.

11. Oamenii negativiști nu au încredere în nimeni

Pe lângă lipsa de încredere în ei înșiși, persoanele negative nu au încredere în ceilalți. Totuși, ei caută compasiune, ajutor din partea altora, dar văd răutate în orice situație sau în orice persoană. Negativitatea lor îi determină să vadă un motiv ascuns, răutate chiar și în cele mai banale situații sau în cea mai bună persoană.

Cum să încetați să fiți o persoană negativă:

1. Cea mai bună metodă de a lupta cu negativitatea – Recunoștința! Trebuie să fiți recunoscători în inima voastră pentru tot ceea ce aveți acum sau pentru tot ceea ce veți realiza în viitor și să nu vă plângeți pentru ceea ce nu aveți.

2. Fii deschis la noi experiențe – Lucrurile noi pot fi adesea intimidante, dar este important să știți că nou nu înseamnă neapărat ceva rău.

3. Conștientizați că lumea nu este atât de rea pe cât credeți – Da, lumea poate părea adesea rece și crudă, dar de multe ori poate fi și caldă și reconfortantă, în special atunci când întâlnești oamenii potriviți.

Fiți fericiți!

Câte semne găsiți în voi? Aveți cunoștințe care sunt negativiste?

Amintiți-vă, cu cât sunteți mai negativiști, cu atât vă blocați succesul, dacă descoperiți aceste semne negative la oamenii din jurul vostru, este timpul să fugiți, înainte să cădeți în plasa lor a negativității.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!