11 reguli de sănătate oferite de un doctor

11 reguli de sănătate oferite de un doctor

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2021 in SanatateSfaturi

Există multe modalități de a te menține sănătos și fără medicamente dăunătoare.

Iată 11 reguli de sănătate de la un doctor:

1. Mănâncă mai puțin

Reduce treptat mărimea porțiilor de mâncare, acesta este primul și cel mai important pas către o viață sănătoasă. Astfel vei scăpa și de depunerile de grăsime și vei îmbunătăți digestia. Mâncarea în exces este foarte dăunătoare.

2. Trebuie să mesteci mâncarea în tihnă

Nu mânca cu nervi, în grabă sau în timp ce te uiți la televizor. Fă-ți suficient timp să mănânci, mestecând în tihnă fiecare bucată. De asemenea, nu se recomandă amestecarea glucidelor cu proteinele, ci împărțirea lor în două mese.

3. Odihnește-te

Odihnește-te cel puțin 20 de minute după ce ai mâncat. Nu te grăbi să faci muncă fizică sau mentală. Lasă stomacul să facă prima și cea mai grea muncă.

4. Nu lua cina mai târziu de ora 19.00 

Dacă încetezi să mai mănânci după ora 19.00, nu vor dispărea doar problemele de sănătate, ci și excesul de greutate.

5. Bea apă cu 10-15 minute înainte de a mânca

Este bine să bei apă cu 10-15 minute înainte de a mânca și imediat după ce termini de mâncat. Cu toate acestea, nu se recomandă să bei apă în următoarele 2 ore de la terminarea mesei. Acest lucru ajută la refacerea proceselor digestive.

Nu uita că trebuie să bei aproximativ 2 litri de apă pe zi. 

6. Nu mânca alimente prea fierbinți, așteaptă până se răcesc puțin.

Acest lucru este dăunător pentru organele interne, trebuie să aștepți până se răcesc puțin. Ele pot să fie calde, dar nu fierbinți.

7. O zi pe săptămână trebuie să fie pentru relaxare și odihnă

Ziua de relaxare poate fi orice zi din săptămână. Fiecare persoană își alege ziua în funcție de propriul program. Această zi este foarte importantă, deoarece ajută corpul să-și încarce bateriile.

8. Fă mișcare sau sport

Se recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Dacă condiția fizică nu îți permite să faci exerciții, atunci poți face măcar o plimbare.

9. Dacă nu îți este foame, nu mânca

Dacă nu ți-e foame, nu ar trebui să mănânci cu forța. Corpul nu trebuie alimentat mereu, doar la nevoie.

10. Dacă ai temperatură sau te simți rău, bea multă apă

Dacă nu îți este foame, atunci poți renunța chiar și la mâncare (pentru o vreme) când te simți rău. Consumul de lichide te va ajuta să te refaci mai repede.

11. Bea apă pe stomacul gol imediat după ce te trezești

Acest lucru va împiedica stagnarea vezicii biliare și va ajuta corpul să lucreze activ toată ziua.

Ceea ce te va ajuta să respecți toate aceste reguli simple și clare este autodisciplina.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!