11 obiceiuri care te împiedică să te îmbogățești

11 obiceiuri care te împiedică să te îmbogățești

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiSpiritualitateViata

Scapă de ele și vei observa diferența foarte repede.

1. Cheltuiești până la ultimul bănuț

Un obicei periculos care nu te îmbogățește și te pune într-o poziție vulnerabilă. Dacă cheltuiți tot ce produceți, atunci nu mai aveți nicio rezervă de urgență. Asta înseamnă că, dacă îți pierzi locul de muncă sau te îmbolnăvești pentru o perioadă lungă de timp, pur și simplu nu vei avea un mijloc de existență.

Ce trebuie să faci

Trebuie să economisiți cel puțin 10% din fiecare salariu. Astfel vă veți crește în mod constant economiile, iar într-o situație grea, veți putea trece peste.

2. Cumpărați mai multe alimente decât aveți nevoie

Aceasta este o problemă mare. Mâncarea nu este doar o modalitate de a furniza corpului energie, ci și divertisment. Prin urmare, cumpărăturile alimentare pot fi și ele un mod de a cheltui banii fără rost. Cumpărăm anumite alimente doar pentru că sunt la reducere, iar mai apoi acestea expiră și le aruncăm pentru că nu avem timp să le consumăm.

Ce trebuie să faci

Înainte de a merge la magazin, gândește-te la meniul tău pe câteva zile și fă o listă de cumpărături. Nu cumpărați în exces alimente perisabile. Limitați bugetul pentru produsele pe care le cumpărați pentru distracție pe baza veniturilor dvs (dulciuri, alcool, semințe, cipsuri…).

4. Trăiești în datorii

Dacă în vocabularul dvs. apare expresia „Voi împrumuta / voi folosi un card de credit”, acesta este un semnal alarmant. Acesta mărturisește o atitudine frivolă față de bani. Împrumutul de bani trebuie făcut doar în cazuri extreme și nu pentru nevoile de zi cu zi.

Când nu ai suficienți bani pentru cheltuieli obișnuite, există doar două căi de ieșire: cheltuiește mai puțin sau câștigă mai mult. Împrumuturile într-o astfel de situație sunt o modalitate sigură de a vă înrăutăți situația financiară.

Ce trebuie să faci

Pentru început, notați-vă cheltuielile pentru a înțelege unde este problema. Și, desigur, luați în considerare creșterea câștigurilor .

5. Faci cumpărături impulsiv

Achizițiile spontane includ tot ceea ce nu ați intenționat să cumpărați. Reacționând la emoții, oamenii, de regulă, cumpără ceea ce nu le este foarte necesar. Cumpărăturile impulsive vă va oferi plăcere pe termen scurt, dar găurile din bugetul dvs. vor rămâne mult timp.

Ce trebuie să faci

În mod ideal, ar trebui să rezolvi problema mergând la un psiholog: folosești achizițiile spontane ca dopaj și o modalitate ușoară de a obține plăcere. Acesta este un obicei rău și îl poți învinge dacă înțelegi de ce ai nevoie în mod constant de o astfel de scuturare. Cu toate acestea, dacă dependența dvs. nu este foarte gravă, o listă simplă de cumpărături și interzicerea abaterii de la aceasta vă vor ajuta.

6. Cheltuiți prea mult pentru divertisment

Planificarea, bugetarea și bunul simț se ciocnesc adesea cu sintagma „Trăim o dată”. Ajungi să cheltuiești banii din fondul de urgență într-o vacanță pe care nu ți-o poți permite, o mașină pe care nu ți-o poți permite, haine de la brandurile de top.

Ce trebuie să faci

Cheltuielile cu divertismentul ar trebui bugetate. Stabiliți ce procent din venitul dvs. sunteți dispus să cheltuiți pentru activitățile de divertisment și nu vă abateți de la această cifră. Amintiți-vă că economisirea de bani nu este o rușine, nici dacă spui „nu-mi pot permite”.

7. Fumatul și băutul

Obiceiurile proaste care afectează sănătatea și buzunarul.

Ce trebuie să faci

Renunță la fumat și băutură. În viitor, puteți economisi și pe serviciile medicilor.

8. Aveți o mașină care nu vă folosește

Dacă slujba ta nu ține de condus, atunci mașina nu produce bani, ci doar îi cheltuie. Asigurare, întreținere, reparații, benzina, parcare – dacă adunați toate cheltuielile, iese o sumă decentă. Și asta fără a lua în considerare faptul că mașina își pierde din valoare în fiecare zi și nu veți recupera niciodată banii investiți în ea.

În același timp, locuitorii orașelor mari nu au nevoie de o mașină atât de des. Puteți ajunge oriunde folosind transportul public mai repede și, în momentele rare în care aveți nevoie de propria mașină, aceasta este înlocuită cu succes de taxiuri și uber, bolt.

Ce trebuie să faci

Calculați dacă se merită în cazul dvs. să aveți o mașină personală.

9. Permiteți încălcarea drepturilor dumneavoastră

Te consideri o persoană căreia nu-i place să facă probleme, așa că pur și simplu închizi ochii la încălcarea drepturilor tale. Taci când ești mințit și înșelat. Faceți reparații din banii dvs. dacă vecinii v-au inundat. Așadar, nu numai că pierdeți bani, dar puneți și îi faceți și pe alții să se simtă bine, că va prostit.

Ce trebuie să faci

Nu confundați bunătatea cu pasivitatea. Este normal să vă apărați inocența, precum și să luptați împotriva nelegiuirii.

10. Evita criticile

Când cineva încearcă să vorbească despre rezultate și despre modul în care lucrezi, nu îl bagi în seamă. Ți se pare că știi deja totul. Însă, cu o astfel de atitudine, ești privat de oportunitatea de a te dezvolta. Din exterior, defectele se văd mai bine.

Ce trebuie să faci

Într-adevăr nu trebuie să vă supărați atunci când cineva vă critică. Oamenii care sunt capabili să accepte critici constructive au șansa să evolueze.

11. Dai vina eșecurilor tale pe soartă

Ți se pare că oamenii din jurul tău sunt mai de succes și mai bogați pentru că sunt norocoși. Și soarta este nedreaptă pentru tine, prin urmare, indiferent de ceea ce faci, nimic nu va funcționa.

Ce trebuie să faci

Cu siguranță, există oameni care s-au născut în familii mai înstărite, au crescut în condiții mai bune etc. Însă pierderea de timp și energie comparându-te cu ei este contraproductivă. Pe baza realităților tale gândește-te cum să-ți faci viața mai bună.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!