11 mituri despre alimentație pe care nu ar trebui să le crezi

11 mituri despre alimentație pe care nu ar trebui să le crezi

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2020 in CuriozitățiSanatate

Știința nu stă pe loc. Se dezvoltă și apar noi răspunsuri la întrebările omenirii. Acest lucru este deosebit de important pentru problemele legate de sănătate . Multe dintre credințele medicale sunt de fapt greșite. Dar nu este niciodată prea târziu să înveți ceva nou.

Iată 15 mituri alimentație pe care cu siguranță nu ar trebui să le credeți:

1. “Mierea este un zahăr natural și este mai bun decât zahărul procesat.”

Mierea conține mai multe calorii decât zahărul. Prin urmare, dacă mănânci prea mult din ea, te poți îngrășa. Din punct de vedere medical, mierea este la fel de rea ca zahărul. Și atunci când este consumată în exces, poate duce la boli precum diabetul, probleme cardiace și boli hepatice.

2. „Prea multă sare dăunează sănătății dumneavoastră”.

„Dacă doriți să slăbiți, reduceți aportul de sare. Dacă doriți ca tensiunea arterială să revină la normal, reduceți aportul de sare. ”

3. „Alimentele BIO nu conțin pesticide și sunt mai hrănitoare”.

Toată lumea vrea să treacă la alimente naturale din cauza beneficiilor lor pentru sănătate. Dar puțini oameni știu că peste 20 de substanțe chimice au fost aprobate și sunt utilizate în producția de produse BIO.

4. „Dacă ești supraponderal, nu ești sănătos”.

Esti obez? Data viitoare când veți auzi această întrebare, puteți elimina imediat cuvântul „suferi” din ea. Oamenii de știință au arătat că rata mortalității la persoanele supraponderale care fac mișcare în mod regulat este aceeași ca la persoanele dintr-o categorie de greutate normală.

5. „Mănâncă morcovi pentru o vedere nocturnă extraordinară”.

Unul dintre marile beneficii ale morcovilor este că sunt o sursă bună de vitamina A. În timpul celui de-al doilea război mondial, se spune că Forțele Aeriene Britanice au o viziune bună pe timp de noapte, deoarece mănâncă mulți morcovi. Da, această legumă vă poate ajuta să vă îmbunătățiți vederea. Dar, din păcate, nu are niciun efect asupra vederii nocturne.

6. „Îți folosești doar 10% din creierul tău”.

Mai mulți oameni de știință și experimente au arătat că aproape întregul creier este activ în timpul vieții unei persoane. 10% din creier nu vă poate controla întregul corp.

7. „Dacă folosești cuptorul cu microunde, poți face ca n cer”.

Dacă ne uităm la metoda de încălzire a microundelor, putem vedea că acestea produc radiații care încălzesc moleculele de apă din alimente. Și astfel le încălzesc. Acest lucru nu schimbă în niciun fel alimentele și nu le face nesănătoase.

8. “Iaurtul / brânza de vaci poate îmbunătăți digestia.”

Se spune că probioticele din iaurt și brânză de vaci sunt „bacterii bune”. Ele ajută la îmbunătățirea funcției intestinului. Dar există deja multe tipuri diferite de bacterii în corpul tău. Cum vă puteți da seama dacă bacteriile din iaurt ajută? De asemenea, majoritatea iaurturilor sunt îndulcite. Iar zahărul este dăunător, nu bun.

9. „Dacă mănânci noaptea, te poți îngrășa”.

Nu contează la ce oră din zi mănânci. Greutatea ta depinde de ceea ce mănânci, cât și cât de des faci mișcare în timpul zilei. Prin urmare, dacă decideți să luați o gustare noaptea, nu uitați să vă creșteți activitatea fizică a doua zi.

10. „Laptele este bun pentru oase”.

Cercetări recente arată că laptele nu întărește oasele și nu ajută la prevenirea deficitului de calciu din organism.

11. „Orbii nu văd nimic”.

Este greșit să credem că orbii nu văd nimic. Uneori pot vedea modele neclare, forme și chiar contururi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!