11 lectii de viata importante, pe care le invatam prea tarziu…

11 lectii de viata importante, pe care le invatam prea tarziu…

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 September 2019 in Dezvoltare Personala

Sunt cateva lectii de viata extrem de importante pe care anumite persoane le invata prea tarziu… Iata care sunt acestea.

1. Succesul este trecator – Poti munci ani intregi pentru a construi o cariera de succes, pentru a iti cumpara propria casa, masina sau pentru a fi popular. Insa poti pierde la fel de bine intr-o singura noapte tot ce ai strans in tot acest timp. Viata este imprevizibila si asa este si tot ce incercam sa construim. Singurul lucru pe care il ai esti tu.

“Cand vezi un om bun, gandeste-te sa-l intreci; cand vezi un om rau, cerceteaza-ti inima.”

2. Viata este scurta – Nu exista scuze sau ocazii speciale. Timpul trece. Bucura-te de fiecare moment.

” Viata este prea scurta pentru a pierde timpul urand pe cineva.”

3. Timpul vindeca tot – Uitarea este unul dintre cele mai mari daruri cu care ne-am nascut; fara capacitatea de a uita, vietile noastre ar fi complet de nesuportat.

“Traieste clipa. Conteaza mult sa fii in prezent. Nu plange dupa ce ai pierdut ieri si nici nu astepta ziua de maine.”

4. Regretele pot fi inlocuite cu fapte – Regretele apar atunci cand nu faci lucrurile pe care ti le doresti si nu atunci cand practic le faci. Asadar, ce mai astepti?

“Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.”

5. Sanatatea este singurul lucru care conteaza de fapt – Nu iti distruge sanatatea pentru cariera.

“Urmeaza cei 3 R: respect pentru tine, respect pentru altii, responsabilitatea pentru toate actiunile tale.”

6. Nu este niciodata prea tarziu pentru a fi parintele de care copilul tau are nevoie – Cand aveam 20 de ani am auzit-o pe mama spunandu-mi pentru prima data “Te iubesc”. Acesta este probabil unul dintre cele mai frumoase momente din viata mea, de care imi amintesc intotdeauna cu drag.

“Daca vrei ca viata ta sa fie o poveste minunata, intelege ca tu esti autorul si in fiecare zi ai posibilitatea de a scrie o noua pagina.”

7. Furia trebuie eliberata – Furia neeliberata devine radacina tuturor problemelor psihologice si comportamentelor nesanatoase. Aceasta poate dura ani sau zeci de ani si creste usor cu timpul. Nu lasa ca furia sa ajunga sa te stapaneasca!

“Obiectele sunt de folosit. Oamenii, de iubit. Ai grija sa nu ajungi niciodata o sa faci invers.”

8. Poti iubi mai multe persoane in acelasi timp – Da, poti… si asta nu te face sa fii o persoana ingrozitoare. Noi, oamenii, avem capacitatea intelectuala si emotionala de a iubi.

“Bucura-te de lucrurile marunte din viata ta. Acestea fac diferenta.”

9. Viata este fragila – Nimic nu ne pregateste pentru durere, tristete sau boala.

“Lasa-i pe oamenii din jurul tau sa te vada asa cum esti cu adevarat.”

10. Fericirea este o stare de spirit, nu o destinatie – Invata sa apreciezi prezentul si sa te bucuri de momentele care se intampla ACUM in viata ta.

“Traieste clipa. Conteaza mult sa fii in prezent. Nu plange dupa ce ai pierdut ieri si nici nu astepta ziua de maine.”

11. Curajul nu inseamna lipsa fricii – Curajul inseamna navigarea prin frica uneori chiar si fara o busola si bazandu-te pe resursele pe care le ai, pe intuitia si pe inima ta pentru a ajunge la mal cu bine.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!