11 alimente pe care trebuie să le consumați doar la momentul potrivit al zilei

11 alimente pe care trebuie să le consumați doar la momentul potrivit al zilei

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Să fim sinceri: nimeni nu se pune la masă la o oră fixă, iar pe lângă asta, obișnuim să consumăm diferite gustări între mese. Nu este nimic în neregulă cu asta. Dar uneori, după ce mâncăm, simțim disconfort, balonare, colici și apoi creștem în greutate. Se pare că anumite alimente ne pot face mai mult rău decât bine dacă sunt consumate într-un moment nepotrivit al zilei.

Când este cel mai bun moment pentru a mânca următoarele alimente:

1. Iaurt

Cel mai bun moment – ziua: ajută la digestie; calmează sistemul digestiv.

Cel mai rău moment – seara: este nerecomandat mai ales dacă sunteți predispus la răceli, deoarece favorizează formarea mucusului.

2. Smochine

Cel mai bun moment – ziua: în timpul zilei metabolismul lucrează mult mai rapid, ceea ce vă permite să ardeți toate caloriile din carbohidrați.

Cel mai rău moment – seara: favorizează creșterea în greutate.

3. Măr

Cel mai bun moment – dimineața: datorită conținutului de fibre (pectină) merele contribuie la buna funcționare a tractului gastro-intestinal și previn constipația; pectina elimină agenții cancerigeni.

Cel mai rău moment – seara și înainte de culcare: acizii organici vor provoca aciditate crescută și disconfort la nivelul stomacului; pectina va afecta sistemul digestiv noaptea.

4. Dulciuri

Cel mai bun moment – dimineața: insulina, care este produsă de corpul nostru, luptă mai bine cu zahărul dimineața. Vor exista o mulțime de oportunități de a arde calorii pe tot parcursul zilei.

Cel mai rău moment – seara: zahărul favorizează creșterea în greutate. Va avea un efect iritant asupra sistemului digestiv și va duce la un somn agitat.

5. Banane

Cel mai bun moment – la prânz: datorită conținutului ridicat de fibre, bananele ajută la digestie. Bananele sunt antiacide naturale (reduc aciditatea) care ajută la neutralizarea arsurilor la stomac.

Cel mai rău moment – seara târziu: poate provoca mucus și răceli. Consumate pe stomacul gol, bananele vă pot supăra datorită conținutului ridicat de magneziu.

6. Carne

Cel mai bun moment – ziua: carnea este un produs greu de digerat. Datorită conținutului ridicat de proteine ​​crește rezistența fizică și îmbunătățește concentrarea.

Cel mai rău moment – seara: alimentele proteice consumate noaptea au un efect împovărător asupra sistemului digestiv și duc la un somn agitat.

7. Fasole

Cel mai bun moment – seara: fasolea este bogată în fibre. Fasolea și lintea ajută la digestie și scad colesterolul, iar studiile au arătat că promovează un somn bun.

Cel mai rău moment – dimineața: dacă consumați leguminoase bogate în fibre dimineața sau după-amiaza riscați să vă stricați pofta de mâncare și să consumați în continuare calorii suplimentare.

8. Nuci

Cel mai bun moment – seara: conțin mulți nutrienți, inclusiv grăsimi omega-3 și antioxidanți; s-a demonstrat că îmbunătățesc starea creierului.

Cel mai rău moment – dimineața, ziua, înainte de culcare: în acest moment al zilei nucile vor fi mai puțin benefice pentru organism.

9. Caise

Cel mai bun moment – dimineața devreme: accelerați metabolismul; porniți sistemul digestiv.

Cel mai rău moment – seara: duce la indigestie și flatulență.

10. Brânză

Cel mai bun moment – dimineața devreme: pentru unii vegetarieni este un excelent înlocuitor al cărnii; cu moderație previne creșterea in greutate si balonarea.

Cel mai rău moment – seara: este greu de digerat, brânza poate duce la indigestie și creștere în greutate.

11. Lapte

Cel mai bun moment – noaptea: laptele cald calmează corpul și îmbunătățește somnul.

Cel mai rău moment – dimineața: fără alte activități fizice semnificative, laptele este greu de digerat, ceea ce vă poate strica pofta de mâncare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!