10 sfaturi care te vor ajuta să reduci simptomele răcelii încă de la primele semne

10 sfaturi care te vor ajuta să reduci simptomele răcelii încă de la primele semne

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Sanatate

Dacă ai durere în gât, tuse și îți curge nasul, acestea sunt primele simptome ale răcelii și trebuie să luați măsuri cât mai rapid pentru ca aceasta să nu se agraveze.

Există mai multe modalități prin care poți vindeca răceala încă din primele zile. Mai jos găsiți cele mai eficiente modalități:

1. Nivelul de umiditate.

Umiditatea scăzută usucă căile nazale și îngreunează respirația. Dacă vă gândiți să vă cumpărați un umidificator, este important să vă asigurați că îl mențineți curat. În caz contrar, acesta v-ar putea face mai mult rău decât bine.

2. Vitamina D.

Cercetările arată că persoanele care nu au suficientă vitamina D sunt mult mai predispuse să răcească, deci în sezonul rece este indicat să luați suplimente de vitamina D.

3. Spălați-vă des pe mâini și nu vă atingeți ochii sau gura

Un studiu din 2008 a constatat faptul că oamenii își ating fața în medie de 16 ori pe zi. În cazul în care ați atins vreun virus, acesta este cel mai rapid mod de răspândire a bacteriilor.

4. Dezinfectați-vă telefonul.

S-a dovedit științific că telefoanele conțin de 10 ori mai multe bacterii decât toaletele publice. Prin urmare, cumpărați șervețele speciale și dezinfectați-vă telefonul cât de des posibil.

5. Relaxați-vă

Uneori ne putem îmbolnăvi și din cauza stresului, nu numai din cauza virusului. Prin urmare, este important să vă acordați timp pentru relaxare și odihnă. Acest lucru vă va ajuta să vă echilibrați nivelul de cortizol, hormonul stresului.

6. Dormiți suficient.

Somnul potrivit este cheia prevenirii răcelii. Cercetătorii au descoperit acum mult timp că persoanele care dorm mai bine au mai puține șanse să se îmbolnăvească. Perioada de somn pentru un adult este de 7-8 ore.

7. Suplimente cu zinc.

Zincul ajută la reducerea simptomelor gripei. Prin urmare, adăugați linte, tofu și carne roșie în dieta dvs., acest lucru nu este doar sănătos, ci și delicios.

8. Nu împărțiți paharul

Faceți o regulă în familie, fiecare persoană are propriul pahar și bea doar din el. În acest caz, chiar dacă o persoană se îmbolnăvește, riscul de a lua răceala se va diminua.

9. Probioticele.

Nu toate bacteriile sunt rele. Bacteriile intestinale care se găsesc în alimentele probiotice, cum ar fi iaurtul și varza murată pot îmbunătăți sistemul imunitar.

10. Vaccinul antigripal.

Răceala și gripa pot fi similare, dar gripa este de multe ori mai complicată. De aceea este bine să vă faceți vaccinul anti-gripal.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!