10 semne care îți dovedesc că nu te respecți suficient

10 semne care îți dovedesc că nu te respecți suficient

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Iată 12 semne că ești lipsit de respect față de tine.

1. Te comporți urât cu oamenii din jur

Viața noastră este o imagine în oglindă a gândurilor și acțiunilor noastre. Așadar, nu uitați că de fiecare dată când atacați pe cineva verbal, vă atacați de fapt propria persoană. Trebuie să înveți să tratezi oameni exact așa cum ai vrea și tu să fii tratat de ei, astfel vei învăța să te respecți mai mult.

2. Ai nevoie de aprobarea celor din jur

Atunci când faci un lucru, îți pasă foarte mult de părerea persoanelor din jur, chiar dacă sunt cunoscute sau străine. Această nevoie de aprobare se datorează faptului că nu ai încredere în tine și nu ești sigur dacă ceea ce faci este bine. Dar în realitate nu ar trebui să te concentrezi pe ceea ce spun oamenii. Singura aprobare de care ai nevoie este a ta, iar singurele standarde la care trebuie să te ridici sunt ale tale.

3. Te pui pe ultimul loc

În dorința ta de a-i ajuta mereu pe ceilalți și de a le îndeplini toate dorințele, te pui pe ultimul loc, ignorând astfel dorințele și nevoile tale. Însă fericirea ta este mai importantă decât orice. Mai întâi trebuie să muncești pentru fericirea ta, și abia apoi pentru fericirea celorlalți.

4. Nu ești fericit la locul de muncă

Dacă nu îți place locul de muncă actual, dacă nu ești fericit și dacă abia aștepți să se termine programul ca să pleci acasă, dar totuși nu găsești motivația de a-l schimba, înseamnă că nu te respecți suficient. Serviciul este locul unde îți petreci cea mai mare parte a timpului, așa că trebuie să faci imediat o schimbare, dacă nu ești mulțumit de el.

5. Te lași condus de mânie

Dacă te lași adesea condus de mânie, iar după aceea regreți acest lucru, încearcă să răspunzi la întrebarea: “De unde a apărut furia?” Motivele apariției furiei pot fi foarte diverse, dar este important să înveți să o controlezi și să n-o lași să ia decizii în locul tău.

6. Le dai voie oamenilor să ia decizii în locul tău

Este important să ți minte: luarea oricărei decizii este sarcina și responsabilitatea ta, nu trebuie să lași pe nimeni să o facă în locul tău. Poți alege ce sfaturi să iei în considerare și ce sfaturi nu, dar decizia finală trebuie să fie a ta.

7. Minți

Chiar și o minciună mică și inofensivă spune multe despre încrederea ta de sine. Ține minte, adevărul va fi mereu mai apreciat de o persoană, decât o minciună care va da o impresie bună pe moment. Când persoana află că ai mințit, își va pierde încrederea în tine și se va îndoi de toate afirmațiile tale de până acum.

8. Îți este greu să renunți la trecut

Dacă trăiești în trecut nu te vei putea bucura niciodată de prezent. Când nu ești dispus să renunți la trecut, va fi mult mai dificil să dai voie lucrurilor noi să intre în viața ta. Așadar, nu lăsa trecutul să îți influențeze prezentul și viitorul.

9. Lași eșecurile să te doboare

Majoritatea oamenilor consideră că este normal să mai faci greșeli din când în când, dar tu nu ești genul acela de persoană. Tu ești de părere că nu ai voie să faci greșeli. În realitate, eșecurile sunt făcute pentru a ne motiva să devenim mai buni.

10. Te îndoiești de intuiția ta

Fiecare persoană își ascultă intuiția, atunci când se află în anumite situații. Intuiția este o voce interioară care ne ghidează în procesul decizional, dar fiecare persoană are dreptul să aleagă dacă să o asculte sau nu. De cele mai multe ori, dacă nu îți asculți intuiția înseamnă că nu ai încredere în tine.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!