10 semne că suferiți de paraziți intestinali

10 semne că suferiți de paraziți intestinali

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in SanatateSfaturi

Există mai multe tipuri diferite de paraziți care cauzează o gamă largă de probleme de sănătate la om. Paraziții intestinali în cauză sunt unul dintre ei. Locuiesc în intestinele tale și se hrănesc cu nutriția corpului tău.

Acest lucru cauzează următoarele probleme, care vă alertează asupra prezenței paraziților.

1. Dacă urmează să vizitați o țară care este relativ departe de civilizație și în care condițiile sunt insalubre, atunci ar trebui să vă amintiți că, odată cu vizitarea țării, aveți un risc serios de a contracta boli care vă vor afecta pentru o lungă perioadă de timp.

Vorbim, în primul rând, despre apa potabilă, care nu este recomandată să fie băută în forma sa obișnuită. Consumul de apă sau alimente contaminate permite paraziților să pătrundă în organism, așa că știind acest lucru, puteți preveni această problemă înainte de a se face simțită.

2. Insomnia poate fi un semn al stării de sănătate a dumneavoastră și poate semnaliza, de asemenea, prezența paraziților în corpul dumneavoastră. În timp ce dormi, corpul se luptă cu ei, curățând ficatul de diverse toxine. Prezența paraziților intestinali poate afecta somnul. De asemenea, poate provoca mâncărimi pe tot corpul, ceea ce vă va provoca disconfort.

3. Multe persoane care scrâșnesc dinții în somn nu îi acordă importanță, crezând că este cauzat de stres. Dar nu mereu este vorba de stres. Acesta este rezultatul prezenței în organism a unor paraziți care nu numai că perturbă somnul și strică dinții, dar afectează și sănătatea.

4. Paraziții nu se „stabilesc” întotdeauna în intestinele tale. Uneori pot găsi un loc confortabil în alte părți ale corpului, cum ar fi articulațiile sau mușchii, ducând la dureri care sunt foarte asemănătoare cu artrita. Spre deosebire de paraziții intestinali, durerile musculare și articulare pot fi răspunsul imun al organismului la prezența corpurilor străine.

5. S-a dovedit că paraziții intestinali pot consuma energia corpului, ducând la oboseală cronică. Acest lucru se datorează faptului că ei „mănâncă” împreună cu dvs., furându-vă vitaminele, mineralele, grăsimile și carbohidrații. Ca urmare a faptului că paraziții fură aceste alimente vitale din corpul tău, corpul tău se confruntă cu oboseală cronică. Pe lângă deficiențele de vitamine și lipsa tratamentului, acest lucru poate duce la depresie, pierderea concentrării și apatie …

6. Sindromul intestinului iritabil (IBS) este de obicei o plângere comună a infecției parazitare, deoarece paraziții se instalează în intestin, ducând la convulsii, crampe și alte probleme. Gazele, diareea și constipația sunt cele mai frecvente plângeri ale oamenilor.

7. Paraziții intestinali pot deteriora nu numai stomacul, ci pot afecta și pielea. Paraziții, în special, pot provoca iritații ale pielii datorită eliberării hormonilor în organism, aceștia atacă peretele intestinal. Acest lucru duce la erupții cutanate sau alte reacții alergice.

8. Paraziții îți epuizează și slăbesc corpul iar acesta nu mai poate lupta împotriva altor boli și infecții. Atâta timp cât sistemul tău imunitar se luptă cu ei, te protejează de efectele lor. Cu toate acestea, pe zi ce trece corpul se slăbește și devine vulnerabil la alte boli.

9. Indiferent cât ai mâncat pentru prânz sau cină, nu te simți sătul, deși, de fapt, acest lucru nu este adevărat. Aceste semnale înșelătoare sunt trimise către creierul dvs. prin paraziți care vă fură o parte din mâncare.

10. Anemia poate duce la o serie de complicații de sănătate dacă nu este tratată la timp. Paraziții o pot provoca din cauza pierderii de sânge interne sau a malnutriției. Anemia poate fi cauzată de alte simptome ale paraziților, cum ar fi oboseala, așa că asigurați-vă că consultați un medic pentru a face un diagnostic.

Spălarea frecventă a mâinilor este cel mai bun mod de a vă proteja și de a preveni paraziții intestinali.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!