10 Semne că prietenul tău nu este deloc prietenul tău.

10 Semne că prietenul tău nu este deloc prietenul tău.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturi

Mulți prieteni vin și pleacă în viața noastră. Cu toții ne dorim să găsim cel puțin câțiva prieteni care să rămână cu noi pe viață, dar prietenii nu sunt întotdeauna ceea ce par. Există cu siguranță câteva semne că prietenul tău nu este deloc un prieten de care ar trebui să fii atent.

Iată 10 semne că prietenul tău nu este deloc prietenul tău.

1. Prietenii adevărați te sprijină.

Prietenii adevărați se susțin în mod constant reciproc. Acest lucru este normal. Dar acesta nu este un prieten adevărat dacă este indiferent față de orice evenimente apar în viața ta. Există multe motive pentru acest comportament, iar cel mai comun este că pur și simplu nu sunt prieteni adevărați pentru tine.

2. Prietenii falși concurează constant cu tine.

Competițiile amicale sunt doar prietenii! Puteți juca fel de fel de jocuri cu prietenii sau puteți face sport împreună cu ei și poate fi foarte interesant, dar prietenii buni nu concurează între ei. Concurența pentru lucruri precum munca, atenția și chiar potențialii parteneri de întâlniri nu este un semn că acești oameni sunt buni prieteni.

3. Îi cauți doar tu

Cred că la un moment dat ne-am găsit cu toții într-o poziție în care suntem întotdeauna primii care apelăm la prietenii noștri. Uneori prietenii tăi așteaptă asta ca pe ceva normal. Vinerea vine și se așteaptă să îi suni tu mai întâi. Dar uite ce se întâmplă dacă alegi să nu.

Te sună, îți scriu? Cel mai probabil, oamenii care îți sunt cu adevărat prieteni îți vor trimite un mesaj sau te vor suna în loc să aștepte să faci tu asta mai întâi. Cei care așteaptă în mod constant nu sunt, probabil, prietenii tăi.

4. Te caută doar când au nevoie de ceva

Uneori, o persoană care nu este cu adevărat prietenul tău te poate suna foarte des. Acest lucru poate părea plăcut până când începeți să vă gândiți la subiectul conversației, de ce vă sună.

Totul pare să se rezume la faptul că au nevoie de ceva. Au nevoie de ajutorul tău, pentru a-i duce undeva sau pentru a-i împrumuta bani. Să-ți ajuți prietenul este întotdeauna un gest frumos, dar astfel de oameni nu-ți oferă niciodată ajutorul în schimb, chiar dacă ai nevoie de el, va găsi mereu o scuză.

5. Vorbesc mereu despre ei și viața lor

Uneori, acest lucru poate fi dificil de observat. Cel mai adesea este o presimțire, o intuiție. Dar conversațiile dvs. cu ei par doar unilaterale. Cumva, se termină întotdeauna cu faptul că aceștia se întorc la a vorbi despre ei înșiși sau a pune opiniile lor mai presus de ale voastre. Acesta nu este semnul unui bun prieten.

6. Râd de tine în fața oamenilor.

Cred că probabil toți am întâlnit deja pe cineva cu acest comportament, când sunteți împreună, spune doar lucruri bune despre tine, dar când altcineva este prezent alături de voi, începe să vă ia la mișto, încercând să arate mai bine în ochii altora pe seama ta.

Astfel de prieteni nu sunt deloc prieteni. Prietenii te tratează cu respect și nu își schimbă comportamentul în funcție de faptul dacă ești singur sau în compania altor persoane.

7. Vorbește pe la spatele tău.

Este o experiență dureroasă când cineva spune lucruri rele despre tine când nu ești în preajmă pentru a te apăra. Este și mai rău când afli că este cineva pe care l-ai crezut că îți este bun prieten. Stai departe de astfel de oameni.

8. De asemenea, bârfește alte persoane.

Dacă aveți un prieten care bârfește și spune cuvinte rele despre alte persoane, opriți-vă și întrebați-vă: Cât de probabil este ca să nu mă bârfească și pe mine? Da, cred că știm cu toții răspunsul. Nu sunt prieteni adevărați.

9. Ei decid pentru tine.

Acești oameni decid în permanență pentru dvs., fără să vă ceară măcar părerea. Este posibil să nu vă invite în vacanțe sau la ieșire cu prietenii, argumentând că oricum nu ați fi de acord. Prietenii care iau decizii în mod constant pentru tine sunt deosebit de dăunători.

10. Pun presiune PE TINE.

Oamenii cer în mod constant ajutor, în speranța că prietenii lor vor veni în ajutorul lor. Aceasta este o parte destul de naturală a interacțiunii umane, dar uneori oamenii nu întreabă, ci doar insistă că ar trebui să îi ajuți, li se pare că trebuie să renunțăm la tot și să începem să le rezolvăm problemele lor.

Nimeni nu are dreptul să te oblige să faci ceea ce nu vrei. Dacă ai astfel de prieteni, atunci crede-mă, ei nu sunt prieteni adevărați. Poate fi dificil când îți dai seama că „prietenul” tău nu este cu adevărat un prieten. Acești oameni trebuie să fie eliminați din viața ta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!