10 semne că ești o persoană fericită dar nu-ți dai seama

10 semne că ești o persoană fericită dar nu-ți dai seama

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Zece semne care demonstrează că ești un om fericit, chiar dacă nu crezi asta. Poate că mulți dintre noi au trecut prin atâtea probleme încât nu mai văd fericirea…

1. Oamenii fericiți își încep ziua cu recunoștință.

Nu uită să mulțumească lui Dumnezeu și Universului pentru o dimineață frumoasă, pentru o zi însorită în afara ferestrelor, pentru prietenii apropiați din jurul său, pentru o slujbă bună, pentru un zâmbet simplu al unui trecător. Oamenii fericiți mulțumesc sincer oamenilor care au făcut ceva bun pentru ei, își exprimă de bunăvoie recunoștința, simpatia, bucuria.

2. Oamenii mai fericiți zâmbesc.

Zâmbetul este o necesitate, ajută la cucerirea oamenilor și face oamenii fericiți mai atrăgători. Mai mult, un zâmbet (chiar pentru sine în oglindă) ne înveselește.

3. Oamenii fericiți nu se compară cu ceilalți, nu își face griji cu privire la ceea ce cred alții despre ei și niciodată nu le este milă de ei înșiși.

Da, pur și simplu nu au timp să se gândească la ce crede bătrâna de la a doua ușă de la parter despre ei, astfel de gânduri îi împiedică să se simtă liberi și fericiți. Iar compararea oamenilor este fundamental greșită, talentele și abilitățile fiecăruia sunt diferite. Traiectoria dezvoltării pentru fiecare persoană este diferită.

4. Oamenii fericiți găsesc pozitiv.

Mai mult, ei repetă „orice se întâmplă, totul este în bine”, crezând sincer. Strategia – „toți oamenii din jur sunt profesorii noștri” și fiecare dintre ei ne învață ceva: toleranță, iertare, iubire, onestitate, bunătate. Și tot ceea ce ni se întâmplă ne ajută să dobândim o experiență neprețuită și să dobândim înțelepciune.

5. Oamenii fericiți comunică cu alți oameni și sunt fericiți să cunoască alți oameni.

Sinceritatea, interesul real, abundența emoțiilor și manifestarea simpatiei disting oamenii fericiți. Întâlnirea cu oameni noi creează încredere în noi, ne extinde contactele sociale și ne crește șansele de a fi fericiți.

6. Oamenii fericiți se înconjoară de bunătate.

Faptele bune, mari și mici, sunt inevitabil prezente în activitatea celor fericiți. Ajutarea altora și transformarea lumii într-un loc mai bun este o plăcere pentru oamenii fericiți.

7. Oamenii fericiți își îngrijesc trupul și sufletul.

Activitatea fizică regulată, meditația și dezvoltarea spiritualității sunt tovarăși fideli ai oamenilor fericiți. Astfel de oameni se străduiesc spre autocunoaștere și auto-dezvoltare.

8. Oamenii fericiți fac ceea ce le place cu adevărat.

Poate fi atât treaba principală (este minunat când aduce plăcere), fie un hobby. Distracția ta preferată te înveselește întotdeauna și îți oferă emoții pozitive.

9. Oamenii fericiți își permit uneori să fie copii.

Copiii se disting prin sinceritatea exprimării emoțiilor și zâmbetul. Lumea prin ochii unui copil poate deveni mult mai fericită, deoarece doar copiii curioși observă lucruri neașteptate și amuzante în jur, dezamorsând viața de zi cu zi a adulților cu râsete fierbinți.

10. Oamenii fericiți se bucură de ceea ce au și trăiesc în prezent.

De ce să trăim cu amintiri din trecut sau cu vise despre viitor? Oamenii fericiți trăiesc astăzi și acum în prezent, nu ascund emoții și nu amână sentimente „pentru mai târziu”. O melodie radio preferată, o scrisoare plăcută a unei persoane dragi, un buchet de flori, o carte interesantă, o seară plăcută cu prietenii – principalul lucru este să găsești fericirea în lucrurile simple de zi cu zi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!