10 semne că, corpul tău suferă din cauza stresului

10 semne că, corpul tău suferă din cauza stresului

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 February 2021 in SanatateSfaturi

Fiecare dintre noi se simte uneori bolnav, dar dacă ceva te deranjează de mult timp și în mod constant și nu găsești cauza, ar trebui să-ți iei sănătatea mai în serios. Poate că este vorba despre stres, pentru că se spune că toate bolile noastre se datorează acestuia.

Am selectat unele dintre cele mai evidente simptome atunci când organismul sugerează că stresul vă distruge sănătatea.

Boli de piele

Psoriazisul, acneea și alte afecțiuni ale pielii pot apărea din cauza stresului. Cercetătorii au efectuat un studiu pe un grup de studenți, care a confirmat o relație directă între nivelurile ridicate de stres psihologic și problemele pielii. Același rezultat a fost dat de un experiment pe șoareci. Animalele care au fost expuse la stres psihologic au fost mai susceptibile la infecții ale pielii.

Greutate instabilă

Este posibil să fi întâlnit o situație în care nici dieta, nici exercițiile fizice nu pot stabiliza greutatea.

Datorită sentimentelor puternice, puteți câștiga kilograme în plus dramatic. La tensiuni frecvente se formează hormonul de stres cortizol. Stimulează metabolismul grăsimilor și carbohidraților și menține nivelurile necesare de zahăr din sânge. Dacă există o cantitate mare a acestui hormon, o persoană va mânca mai mult, corpul va produce mai puțin testosteron și corpul va începe să ardă mai puține calorii.

Uneori, din cauza stresului și a experiențelor emoționale, oamenii dimpotrivă pierd foarte mult în greutate. Acest lucru se datorează creșterii adrenalinei din sânge, care accelerează metabolismul, dar reduce rata metabolismului acizilor grași. Oamenii de știință dau vina pe scăderea în greutate pe fondul hormonului de stres CRH.

Răceală frecventă

În timpul stresului, corpul nostru produce hormonul cortizol, care suprimă inflamația. Dar dacă o persoană se află sub stres cronic, sistemul imunitar devine mai puțin sensibil la cortizol, ceea ce crește răspunsul inflamator și corpul devine vulnerabil la răceli. Dacă te îmbolnăvești des, gândește-te la ceea ce te deranjează grav în viața ta și încearcă să o oprești.

Tulburări gastrointestinale

Există dovezi științifice că stresul afectează negativ funcționarea tractului gastro-intestinal. Uneori medicamentele pentru durerile abdominale și balonarea nu ajută. În acest caz, o excursie la psiholog poate fi eficientă. Medicul va stabili ce vă cauzează anxietatea și va încerca să vă ajute.

Atenție distrasă

Este dificil pentru o persoană care a fost expusă la stres de mult timp să se concentreze pe sarcini clare. Dacă observați că ați devenit destul de împrăștiat, poate doriți să încetiniți și să vă odihniți. Acest lucru se întâmplă din cauza suprasolicitării nervoase .

Pierderea parului

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că stresul poate amenința alopecia completă sau parțială. Și dacă ai observat mult timp că părul tău a început să se subțire, iar din vitamine și șampoane speciale nu vezi niciun efect, poate din nou, stresul este de vină . Deci, nu mai fi nervos dacă vrei să păstrezi o tunsoare de lux.

Dureri de cap

Durerile de cap pot avea zeci de cauze: osteocondroză, poziție necorespunzătoare de somn, tensiune arterială scăzută sau crescută, sinuzită, sarcină și multe altele. Dar, uneori, cauza durerii de cap este tulpina emoțională pe care o simți la serviciu sau acasă.

După ce ați luat o pastilă, durerea de cap poate dispărea, dar dacă nu eliminați situațiile stresante din viața dvs., aceasta va reveni din nou și din nou.

Probleme de somn

Situațiile stresante pot provoca probleme grave de somn. Datorită experiențelor emoționale profunde, insomnia poate deveni companionul vostru constant. Aceasta este o afecțiune foarte neplăcută, deoarece, fără un somn adecvat, unei persoane îi va fi greu să lucreze și să se bucure de viață. Când somniferele nu vă mai ajută să adormiți, este timpul să începeți să dați alarma. Este important să găsiți un motiv care să vă împiedice să dormiți suficient și să-l scoateți din viață mai repede.

Boli cardiovasculare

Inimile noastre trebuie să îndure mult pe tot parcursul vieții: atât situațiile vesele, cât și cele triste. Stresul are un efect negativ asupra ei. Oamenii de știință au dovedit că stresul cronic este un factor de risc important pentru bolile cardiovasculare. Iar circumstanțele precum volumul mare de muncă sau, dimpotrivă, lipsa de muncă, lipsa banilor, certurile, nu fac decât să agraveze situația.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!