10 semne că ați experimentat deja un accident vascular cerebral „ascuns” – și cel mai rău urmează să vină

10 semne că ați experimentat deja un accident vascular cerebral „ascuns” – și cel mai rău urmează să vină

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2021 in SanatateSfaturi

Studii recente efectuate de oameni de știință americani confirmă faptul că peste 10% dintre persoanele aparent sănătoase au experimentat un accident vascular cerebral „ascuns”. Și dacă nu iau măsuri, se pot pregăti pentru un accident vascular cerebral real.

Ce înseamnă un accident vascular cerebral „ascuns”: blocarea vaselor de sânge din creier ca urmare a formării trombului și a întreruperii alimentării cu sânge a zonelor sale individuale, dar spre deosebire de accidentul vascular cerebral obișnuit, acesta nu se observă de către oameni. Cu toate acestea, în ciuda faptului că trece neobservat, el inițiază procese care duc la disfuncția creierului până la demență.

Iată 10 semne că ați avut un accident vascular cerebral „ascuns”:

1. Durere pe o parte a feței sau pe extremități

Un accident vascular cerebral nu este întotdeauna însoțit de durere, dar în unele cazuri, durerea bruscă la nivelul extremităților sau pe o parte a feței poate însemna că o experimentați în acel moment.

2. Tremurat sau dificultăți de respirație

Accidentul vascular cerebral este adesea precedat de pierderi bruște sau dificultăți de respirație, deoarece lipsa de oxigen provoacă aritmie cardiacă.

3. Vedere încețoșată sau pierderea vederii pentru câteva secunde

Ocluzia vasculară se reflectă în ochi, iar 44% dintre pacienții cu accident vascular cerebral au prezentat pierderea vederii la unul sau la ambii ochi înainte de atac.

4. Pierderea echilibrului sau probleme la mers

Un alt semn precoce al unui accident vascular cerebral este un sentiment brusc de slăbiciune generală și greutate la nivelul extremităților superioare și inferioare.

5. Paralizia feței

În majoritatea cazurilor, pacientul paralizează o parte a feței și acesta este unul dintre cele mai frecvente semne de accident vascular cerebral.

6. Cefalee bruscă și / sau amețeli

În aproape toate cazurile de accident vascular cerebral „liniștit”, femeile cu vârsta sub 45 de ani suferă de amețeli și acesta este un semn că trebuie să cereți ajutor medical cât mai curând posibil.

7. Vorbire incoerentă

O anumită incoerență a vorbirii poate trece neobservată, dar apare din cauza deteriorării anumitor zone ale creierului.

8. Oboseala

Studiile au descoperit că femeile se confruntă adesea cu oboseală și epuizare înainte de accident vascular cerebral. Simptome similare nu sunt observate la bărbați.

9. Dureri de cap și migrene

Studiile au constatat că durerile de cap sunt semne frecvente de accident vascular cerebral și sunt mai frecvente la femei. Un alt studiu a arătat, de asemenea, că 588 de victime ale accidentului vascular cerebral cu dureri de cap severe erau tineri care aveau adesea migrene.

10. Sughițuri

Ca simptom al accidentului vascular cerebral, sughițurile sunt mai frecvente la femei. Apar deoarece un accident vascular cerebral atacă centrul respirator din creier.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!