10 semne ale maturității emoționale

10 semne ale maturității emoționale

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Iată câteva semne care confirmă faptul că aveți o minte matură:

1. Înțelegeți că, comportamentul altor oameni este adesea motivat de frică și anxietate, nu de răutate sau prostie (așa cum se presupune adesea). Nu vă grăbiți să arătați cu degetul și să judecați o persoană, pentru că nu știți întreaga sa poveste și motivul din spatele comportamentului său.

2. Sunteți conștienți că oamenii nu pot deduce ceea ce vreți și ceea ce gândiți, și știți că trebuie să vă exprimați intențiile, dorințele și sentimentele prin cuvinte. Nu puteți da vina pe alți oameni pentru faptul că sensul cuvintelor voastre nu sunt destul de clare, dacă nu vorbiți calm și clar.

3. Înțelegeți că, surprinzător sau nu, uneori puteți face greșeli. Așadar, vă asumați responsabilitatea și vă cereți scuze atunci când este cazul. De asemenea, acceptați eșecurile, pentru că știți că acestea sunt doar un impuls de a învăța mai mult.

4. Știți că în viața trebuie să mergi cu fruntea sus și nu trebuie să asculți de părerile și criticile celor din jur. Vă știți obiectivul și munciți pentru el în fiecare zi.

5. Vă iertați părinții, pentru că înțelegeți că nu v-au adus pe această lume pentru a vă supăra. Pur și simplu, uneori nici ei nu știu cum să se comporte în anumite situații. Furia este înlocuită în anumite momente cu milă și compasiune.

6. Știți că anumite lucruri vă influențează starea de spirit foarte mult: timpul, somnul, nivelul de zahăr din sânge, alcoolul din sânge, nivelul de stres, etc.

Ca rezultat, nu discutați niciodată probleme importante și controversate cu cei dragi, până când toată lumea nu se odihnește, până când toți sunt treji, până când mâncați, până când nu vă mai îngrijorează nimic altceva și până nu vă calmați.

7. Nu mai ascundeți supărarea și durerea timp de zile întregi. Nu vă așteptați ca alții să deducă singuri care este problema, așa că le spuneți direct ce v-a supărat. Dacă nu înțeleg – îi iertați.

8. Ați renunțat să mai credeți în perfecțiune în aproape orice domeniu. Nu există oameni perfecți, locuri de muncă perfecte, vieți perfecte. În schimb, ați început să prețuiți ceea ce este suficient de bun.

Știți că multe lucruri în viața voastră vă cauzează nemulțumire, dar totuși multe lucruri sunt suficient de bune așa cum sunt și nu trebuie să vă chinuiți ca să le perfecționați.

9. Sunteți conștienți de faptul că unele lucruri nu pot merge chiar așa cum v-ați dori și, ca rezultat, ați devenit o persoană mai calmă, mai răbdătoare și iertătoare. Ați pierdut o parte din idealism și ați devenit mult mai puțin iritabil.

10. Ați realizat că defectele caracterelor persoanelor sunt echilibrate de calități. Nu vă concentrați pe slăbiciuni, ci priviți imaginea de ansamblu. Da, această persoană este meticuloasă, dar în același timp este punctuală și de încredere în situații dificile.

Da, această persoană este dezordonată, dar în același timp este un creator strălucit și un vizionar. Înțelegeți, cu adevărat înțelegeți, că oamenii perfecți nu există și fiecare calitate implică și un defect.

Dacă tot ce a fost descris mai sus se aplică persoanei voastre – sunteți cu adevărat o persoană matură din punct de vedre emoțional!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!