10 porunci ale unui neurochirurg pentru o viață activă și împlinită

10 porunci ale unui neurochirurg pentru o viață activă și împlinită

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in SanatateSfaturi

Regulile unei vieți fericite și sănătoase reprezintă în principal o alimentație echilibrată și activitate fizică. Dar asta nu este tot! O odihnă bună și o atitudine pozitivă joacă, de asemenea, un rol important.

„Nu primim o viață scurtă, ci o facem așa; nu suntem săraci în viață, dar o folosim cu risipă. Viața este lungă dacă este folosită cu pricepere.” – Seneca

Celebrul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea adaugă la această listă câteva porunci simple:

1. Cel care se trezește devreme va fi sănătos.

Treziți-vă devreme – odată cu cocoșii (dacă sunt în apropiere), dar nu mai târziu de ora 9:00, altfel veți căsca și vă veți simți obosit toată ziua.

„O minte sănătoasă într-un corp sănătos este o vorbă stupidă. Un corp sănătos este produsul unei minți sănătoase.” -George Bernard Shaw

2. Aerul proaspăt este cheia sănătății creierului.

Aerisiți camera în care vă aflați sau ieșiți cât mai des în aer liber. Oferă creierului ocazia de a se umple cu oxigen.

„Un cerșetor sănătos este mai fericit decât un rege bolnav.” – Arthur Schopenhauer

3. Mișcarea este viață.

Luați o pauză de la serviciu pentru a vă plimba prin cameră sau pentru a face un antrenament simplu. Japonezii spun adesea că: „viața este mișcare și mișcarea este viață”.

„Gimnastica, exercițiile fizice, mersul pe jos ar trebui să intre cu fermitate în viața de zi cu zi a tuturor celor care doresc să își mențină capacitatea de muncă, sănătatea, o viață frumoasă și plină de bucurie.” – Hipocrate

4. Un duș de dimineață este începutul unei zile bune.

Faceți un duș de dimineață – vă va ajuta să vă treziți, să vă împrospătați, să vă ridicați starea de spirit și să îndepărtați depresia.

5. Micul dejun este un timp de pace.

Luați micul dejun în tăcere, fără a fi distras de ziare, gadgeturi sau televizor, concentrați-vă doar pe mâncare – acest lucru vă va îmbunătăți digestia.

6. Există sănătate în ceașcă.

Bea ceai sau cafea fără grabă, și mai ales nu din mers, fă-o încet și cu grijă. Din nou, nu vă lăsați distras de rețelele sociale și alte lucruri.

7. Zâmbește ca să nu te îmbolnăvești.

Zâmbește mai des! În acest fel, poți păcăli creierul – acesta îți va percepe zâmbetul ca pe un semnal că totul este în regulă (chiar dacă nu este), și va reduce nivelul hormonilor de stres din organism.

„Nu există bogăție mai bună decât sănătatea trupească și nu există bucurie mai mare decât bucuria inimii.” – Solomon

8. Prânzul trebuie să fie ușor.

Împarte prânzul cu un prieten. Este mai sănătos să vă fie foame puțin decât să mâncați în exces – Nu supraîncărcați corpul cu muncă suplimentară.

„Singura modalitate pentru a rămâne sănătos este să mănânci ceea ce nu vrei, să bei ce nu-ți place și să faci ceea ce nu-ți place.” – Mark Twain

9. Cina trebuie să fie și mai ușoară.

Dă cina dușmanilor – așa spune o vorbă veche. Masa de seară trebuie să fie cât mai ușoară. Nu mâncați carne și alimente grase care sunt greu de digerat, lăsați corpul să se odihnească. Mai mult, nu bea alcool seara.

„Dacă o persoană are grijă de propria sănătate, este dificil să găsești un medic care să știe mai bine pentru sănătatea sa decât el.” – Socrate

10. Somnul este sacru.

În societatea modernă, se încearcă să găsească o modalitate de a dormi mai puțin pentru a avea mai mult timp dedicat muncii. Dar aceasta este abordarea greșită. Somnul este la fel de important pentru noi precum mâncarea și aerul. Trebuie să te culci înainte de ora 0:00. Nu mai târziu!

„Nimic mai mult. Să te culci devreme și să te trezești devreme – asta face o persoană sănătoasă, bogată și inteligentă.” – Benjamin Franklin

Ascultă aceste porunci: un neurochirurg nu vă va da un sfat rău!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!