10 plante pe care trebuie sa le avem in casa pentru un aer curat si un somn linistit!

10 plante pe care trebuie sa le avem in casa pentru un aer curat si un somn linistit!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 May 2020 in Curiozități

Daca vreti sa aveti aer curat in camera in care stati si chiar mai putin praf, e bine sa tineti in incapere anumite plante. Un studiu NASA vorbeste despre cateva plante in ghiveci care nu trebuie sa lipseasca din locuinta nimanui.

Iata care sunt cele 10 plante minune care pot fi o arma impotriva poluarii:

1. Iedera este de departe cea mai recomandata planta cand vine vorba de poluare. Se spune ca ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se gaseste frecvent in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenti si fum de tigara.

2. Cactusul absoarbe gazele nocive si genereaza oxigen pur. De aceea se recomanda sa-l pui langa televizor, fiindca absoarbe undele electromagnetice, Spre deosebire de celelalte plante, cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, asa ca si dormitorul e un loc bun pentru ei.

3. Anthuriumul elimina amoniacul care se aduna in incaperi, mai ales in bucatarii.

4. Dracena actioneaza impotriva compusilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminati de diferite spume folosite la fabricarea mobilei si de picturi.

5. Crassula (arborele de jad) se spune ca aduna energiile negative din camere. Asa ca, daca stii ca esti o persoana agitata, nervoasa sau suparat, pune-ti o Crassula in camera si sigur te vei linisti.

6. Crizantemele sunt bune de pus intr-o camera unde tocmai ai vopsit ceva fiindca absoarbe vaporii.

7. Palmierul Doamnei se potriveste de minune in bucatarie, fiindca absoarce amoniacul prezent in produsele de curatat vasele

8. Filodendronul degaja o cantitate mare de vapori de apa si umidifica astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta sa fie tinuta in incaperile in care se afla sobe.

9. Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe in 24 ore pana la 95% din monoxidul de carbon prezent in fumul de tigara. Nu este o planta pretentioasa.

10. Ficusul. Desi este cunoscut faptul ca plantele purifica aerul, putini dintre noi stiu insa ca ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida „ascunsa” in tapet, mobila sau zugraveala. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile in care exista mocheta, pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul utilizat pentru a o lipi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide