10 obiceiuri inconștiente care atrag oameni toxici în viața ta

10 obiceiuri inconștiente care atrag oameni toxici în viața ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Persoanele negative se hrănesc cu capacitatea ta de a empatiza și de compasiune, pentru că le place foarte mult să joace rolul victimei. Fac acest lucru ca să le acorzi mai multă atenție, deoarece ei exact de asta au nevoie.

Fiecare dintre noi a avut de-a face cu persoane negative. Astfel de oameni, în primul rând, îți fac rău și te fac să te simți prost. Cu toate acestea, faptul că ei apar în viața ta poate fi și vina ta. Poate faci ceva care atrage oamenii toxici.

Iată 10 obiceiuri inconștiente care atrag persoane negative spre tine:

1. Ești prea politicos și drăguț 

Încerci întotdeauna să fii politicos când vorbești cu alte persoane și să înțelegi pe toată lumea. Ești prea drăguț cu unii oameni de teamă să nu le rănești sentimentele. Ești o persoană amabilă din fire, dar bunătatea excesivă este exact ceea ce caută persoanele negative. Acest lucru te face o țintă ușoară pentru mincinoși și manipulatori.

2. Încerci să vezi mereu părțile bune la oameni

Încerci întotdeauna să vezi părțile bune în toată lumea. Fără îndoială, aceasta este o trăsătură de caracter minunată. Totuși, toate trebuie să aibă o anumită măsură.  Ține minte că această abordare nu va ajuta cu nimic în relațiile cu persoanele toxice. Dacă faci tot posibilul pentru a nega adevărul și a vedea numai binele într-o astfel de persoană, vei ajunge să suferi.

3. Le dai oamenilor negativi speranța la o viață mai bună

Ești amabil, cinstit și îți trăiești viața așa cum îți dorești. Acest lucru îi atrage pe oamenii toxici, deoarece ei (în secret) speră să devină ca tine. Oamenii negativi se agață de tine cu toată puterea, deoarece însăși prezența ta în viața lor le oferă speranța că vor putea călca pe urmele tale.

4. Încerci să schimbi persoana

Faci un efort pentru a schimba persoana care îți otrăvește viața. Astfel de gânduri îți vin de multe ori în minte: „Dacă nu ar fi băut atât de mult, atunci totul ar fi fost bine”. Persoanele toxice îți pot strica viața, ele nu se schimbă niciodată, decât dacă vor ele.

5. Ai prea multă compasiune

Oamenii care distrug viața altora nu știu ce este empatia și compasiunea. Dimpotrivă, faptul că tu dai dovadă de prea multă compasiune este motivul pentru care atragi persoane negative. Se hrănesc pur și simplu cu darul tău de empatie și compasiune, pentru că se bucură cu adevărat să joace rolul victimei.

6. Nu mai crezi în iubirea adevărată

O persoană care continuă să creadă în dragoste nu va lăsa oamenii negativi să se apropie prea mult de ea. De aceea, oamenii toxici îi caută pe cei care și-au pierdut deja credința și speranța în iubire.

7. Îți pasă mai mult de problemele altora, decât de ale tale

Uneori te pui pe tine pe locul 2 pentru a ajuta persoanele din jurul tău. Prioritatea ta principală sunt problemele și nevoile altora. Această dorință de a ajuta te face o țintă ușoară pentru persoanele toxice. Te pot manipula și folosi cu ușurință.

8. Știi să asculți o persoană

Persoanele negative adoră pur și simplu oamenii care îi pot asculta când vorbesc despre problemele și greutățile lor. Faptul că știi cum să asculți o persoană va atrage cu ușurință oameni toxici la tine. Ei se simt bine că au la cine să se descarce, dar trebuie să ți minte că ascultând în permanență o astfel de persoană, absorbi toată negativitatea pe care o emană.

9. Nu te respecți suficient

Nu ești încrezător în tine și nu te respecți suficient de mult. Acesta este motivul pentru care persoanele negative sunt atrase atât de ușor de tine. Ești prea drăguț și politicos în relațiile cu toți cei din jur. De multe ori uiți de tine și încerci să aperi persoana care pur și simplu te folosește și nu te apreciază deloc.

10. Faci tot posibilul sa menții relația, chiar dacă te doare

O persoană negativă încearcă întotdeauna să stabilească o relație cu o persoană obișnuită să suporte multe. Motivul este că acești oameni vor suporta de bunăvoie toate capriciile unei persoane toxice, vor suporta insulte și manipulări doar ca să nu rupă relația. Acest lucru va continua exact până în momentul în care te hotărăști să pui punct.

Încerci mereu să faci pe plac tuturor? Oamenii toxici sunt atrași de tine ca un magnet? Este timpul să faci câteva schimbări.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!