10 obiceiuri dăunează creierului și distrug memoria

10 obiceiuri dăunează creierului și distrug memoria

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in SanatateSfaturiStiinta

Aceste obiceiuri cresc semnificativ riscul de a dezvolta boli precum Alzheimer și Parkinson!

În acest articol, vom vorbi despre creier, care suferă din cauza la multe dintre acțiunile noastre involuntare. Creierul se degradează constant ca urmare a unor obiceiuri pe care le considerăm inofensive.

Și, din păcate, majoritatea oamenilor încep tratamentul atunci când este prea târziu iar organul este deja bolnav.

Cum să ai grijă de creierul tău?

Probabil că deja faceți câteva greșeli care îi cauzează daune grave sănătății și muncii sale.

Iată câteva dintre cele mai mari greșeli care afectează creierul:

1. Nu mâncați micul dejun

Prea mulți oameni nu iau micul dejun. Unii pentru că vor să slăbească. Alții trebuie să plece devreme dimineața și pur și simplu nu au timp pentru micul dejun. Și sunt cei cărora pur și simplu nu le place să mănânce dimineața.

2. Mâncare excesivă

Supraalimentarea dăunează grav arterelor creierului și inimii. Ai auzit de un accident vascular cerebral? Da, există și este îngrozitor.

3. Fumatul

Toată lumea știe că fumatul este dăunător. Acum imaginați-vă că șansele de boli precum Alzheimer și Parkinson sunt mult crescute.

4. Consumul ridicat de zahăr

Pe lângă diabet, zahărul previne absorbția proteinelor și a nutrienților, provocând distrugerea și deformarea creierului.

5. Respirarea aerului poluat

Știm că acest lucru este dincolo de controlul nostru, dar este important să cunoaștem aceste informații.

Trebuie să știm: orașele mari sunt de obicei cele mai poluate locuri, ceea ce duce la o lipsă de oxigen în creier.

6. Somnul prea puțin

Mulți oameni au un obicei prost – nu dorm suficient. Amintiți-vă că somnul este necesar pentru ca creierul să se poată odihni și să nu fie supraîncărcat. În plus, somnul ajută și la regenerarea celulelor din creier. Fără un somn bun și suficient, creierul nu va avea când să se refacă!

7. Dormi cu capul acoperit

Poate părea ciudat, dar nu este ciudat, multor oameni le place să doarmă cu capul acoperit. Când avem capul acoperit, inspirăm o parte din aerul expirat.

Problema este că reduce aportul de oxigen către creier, ceea ce îl deteriorează.

8. Lucrați când sunteți bolnav

Acesta este un obicei foarte periculos. Dacă lucrați atunci când imunitatea corpului este scăzută, vă forțați creierul să facă prea mult efort, acesta luptând deja cu boala.

Este necesar să lăsați întregul corp să se odihnească, să aibă suficientă putere creierul să ajute corpul să se refacă.

9. Nu îi dai de treaba creierului

Gândirea este cea mai importantă sarcină a creierului. Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului fără muncă, cu siguranță îți vei învăța creierul puturos.

Citiți, urmăriți filme, comunicați, rezolvați probleme, fiți creativi, învățați alte limbi etc, nu lăsați creierul să se atrofieze.

10. Nu comunici

Comunicarea este cel mai bun mod de a stimula creierul. Comunicați cu oamenii în fiecare zi. Izolarea față de lume nu vă va permite să experimentați noi experiențe și vă poate atrofia creierul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!