10 motive pentru a mânca mere în fiecare zi

10 motive pentru a mânca mere în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

După ce citiți acest articol, veți afla cât de neprețuite sunt merele pentru omenire și după articol vă veți umple fructierele cu ele.

Merele sunt de obicei prescrise pentru anemie, anxietate și pentru creșterea imunității, dar, de fapt, astea sunt lucruri mici în comparație cu lista afecțiunilor la care ne ajută să facem față. Nu e de mirare că se spune că dacă mănânci un măr pe zi, vei sta departe de spital.

Astăzi vrem să dezvăluim întreaga gamă de beneficii ale merelor, astfel încât să puteți începe să le consumați acum și astfel să vă protejați de multe boli în viitor.

1. Prevenirea bolilor de inimă

Merele conțin fibre, care pot reduce colesterolul, a cărui acumulare duce la înfundarea arterelor și a problemelor cardiace. În plus, antioxidanții conținuți în mere protejează sistemul cardiovascular. Acestea împiedică acumularea grăsimii pe pereții arterelor și le îngustează.

2. Reduceți riscul apariției diabetului

O persoană care mănâncă cel puțin un măr pe zi este mai puțin predispusă să sufere de diabet decât cineva care nu o consumă. Faptul este că pectina, cunoscută și sub numele de fibra găsită în mere, ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru se datorează capacității de a elibera zaharuri și metale grele precum mercurul și plumbul.

3. Proprietăți anticanceroase

Merele conțin cantități mari de quercetină și catechine. Acești antioxidanți suprimă moleculele de radicali liberi, care deseori duc la formarea celulelor canceroase. Și compușii găsiți în coaja de mere pot juca un rol crucial în prevenirea cancerului de ficat, colon și sân. Potrivit lui Odile Fernandez, un medic care a învins problemele oncologice: „Un măr roșu otrăvește nu numai pe Albă ca Zăpada, ci și cancerul”.

4. Îmbunătățește sănătatea creierului

Coaja de mere conține o substanță puternică, quercetină, antioxidantă. Este mai puternică decât vitamina C și protejează celulele creierului de daune. Astfel, doar un măr pe zi ajută la menținerea unei memorii bune și previne diverse probleme neurologice.

5. Curăță dinții

Merele sunt o perie naturală. Carnea densă a fructului ajută la curățarea smalțului și a acizilor conținuți în el – pentru a scăpa de bacteriile care cauzează cariile dentare.

Desigur, merele nu vor putea curăța perfect gura, dar cu siguranță vor fi utile în situații de urgență, când nu ai la îndemână o perie și pastă de dinți.

6. Normalizați glanda tiroidă

Merele, deși nu sunt de origine marină, conțin iod suficient. Nu atât în ​​carne, cât în ​​semințe. Pot fi, și trebuie consumate pentru a reduce deficitul de iod, dar nu mai mult de șase semințe pe zi.

7. Întărește nervii

Merele conțin substanțe benefice pentru celulele nervoase, precum vitaminele B, acidul glutamic și fosforul. Toți aceștia ajută creierul să facă față depresiei, oboselii cronice și apatiei.

8. Menține tinerețea

Datorită vitaminei C antioxidante, merele pot fi numite pe bună dreptate „produse anti îmbătrânire”. Ele ajută la prelungirea tinereții pielii noastre și la menținerea tonusului acesteia, iar pectinele prezente în ele ajută la o mai bună producție de colagen.

9. Ajută la slăbit

Cele mai multe diete se bazează pe mere. Datorită conținutului ridicat de fibre și apă, merele chiar ajută la slăbit. În plus, au o abilitate minunată de a tăia foamea. Caloriile din mere sunt scăzute, conținutul de vitamine și oligoelemente valoroase este ridicat.

10. Întărește mușchii

Oamenii de știință americani au dovedit că merele sunt una dintre cele mai bune modalități de prevenire a atrofiei musculare, boală pentru care nu s-a găsit încă niciun remediu. Ajută la creșterea masei musculare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!