10 moduri complet neașteptate de a folosi ceapa ca medicament

10 moduri complet neașteptate de a folosi ceapa ca medicament

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ceapa este excelentă pentru mâncăruri gătite sau salate, dar puțini știu că este mult mai utilă pentru tratarea bolilor.

Ceapa este un remediu natural universal care are proprietăți antiseptice și antibiotice datorită conținutului său ridicat de sulf. De asemenea, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care cauzează boli cronice.

Ceapa poate crește imunitatea, poate opri senzațiile de greață și vărsăturile, poate vindeca bolile respiratorii și diabetul, poate reduce colesterolul rău din sânge și poate ajuta la tratarea artritei și bolilor cardiovasculare.

Ceapa poate ajuta la tratarea următoarelor afecțiuni:

1. Tusea

Curățați și tăiați ceapa în jumătate, puneți o lingură de zahăr brun pe fiecare jumătate și lăsați-o timp de o oră ca să absoarbă zahărul. Mâncați acest remediu de două ori pe zi pentru a scăpa de tuse. Sulful din ceapă are proprietăți antibacteriene și vă va scăpa imediat de tuse.

2. Căderea părului

Fierbeți niște apă cu ceapă și folosiți lichidul rezultat ca șampon pre-clătire pentru a ajuta la combaterea căderii părului. Proprietățile sale antimicrobiene vor ajuta la eliminarea mătreței și vor promova creșterea părului nou, în timp ce antioxidanții vor opri căderea părului.

3. Congestia din piept

Tocați o ceapă sau dați-o la blender până ajunge la nivelul de pastă, apoi adăugați puțin ulei de cocos. Ungeți pieptul cu această pastă și acoperiți cu un prosop. Ceapa acționează ca un antibiotic natural care va întări sistemul imunitar și vă va scăpa de răceală.

4. Colicile copiilor

Pentru a calma colicile unui copil, dați-i câte o linguriță de ceai de ceapă pe oră până se calmează. Ceapa are proprietăți care relaxează mușchii, întăresc stomacul și reglează digestia. Se fierbe o ceapă feliată în puțină apă și se lasă să se răcească, apoi se strecoară.

5. Mușcăturile de insecte

Aplicați o felie de ceapă sau suc de ceapă proaspătă pe locul mușcăturii. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei vor reduce inflamația și disconfortul de la mușcătură.

6. Infecții ale urechii

Ceapa se toacă mărunt și se pune într-o șosetă subțire, apoi se leagă la gură și se pune pe ureche până când va trece durerea.

7. Tăieturi

Puneți coaja de ceapă pe tăietură. Ceapa acționează ca un antiseptic, oprind rapid sângerarea. Proprietățile antibiotice și antiinflamatorii vor ajuta la vindecarea plăgii, în timp ce proprietățile antimicrobiene vor preveni infecția.

8. Dureri în gât

Faceți un decoct de coajă de ceapă și apă, apoi faceți gargară cu acesta. Dacă gustul este insuportabil, puteți adăuga lămâie și miere. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei vor ameliora durerea și inflamația din gât.

9. Vărsături

Radeți ceapa și stoarceți sucul din ea, apoi preparați niște ceai de mentă și lăsați-l să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă și așteptați cinci minute, apoi beți două lingurițe de ceai de mentă. Repetați până când vărsăturile se opresc.

10. Arsuri

Aplicați felii de ceapă pe locul arsurilor pentru a preveni infecția. Compușii de sulf vor accelera regenerarea pielii și vor reduce arsurile și roșeața.

Știați despre aceste proprietăți ale cepei?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!