10 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe înainte de 40 de ani

10 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe înainte de 40 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 July 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStyleSfaturi

Pentru mine, o femeie care se apropie de vârsta de 60 de ani, ultimii 10 ani au fost un timp de reflecție și creștere personală serioasă. Am învățat atât de multe lecții importante și am obținut atât de multe informații valoroase, cât nu am învățat în toți anii precedenți. Ajung des la gândul: dacă aș fi știut atunci ce știu acum. Și dacă aș putea împărtăși înțelepciunea cu cei de 20 de ani sau 30 de ani, aș spune aceste 10 lucruri.

1. Lucrează ceea ce îți place

Viața este prea scurtă pentru a petrece peste 40 de ore pe săptămână la un loc de muncă care provoacă stres și nu îți aduce satisfacție. Banii sunt importanți, dar fericirea este mai importantă. Nu există niciun motiv să te agăți de un loc de muncă, să zâmbești fals și să duci această povară. Gândește-te la ceea ce îți place să faci și găsește o modalitate de a-ți câștiga existența prin pasiunea ta. Veți fi mult mai fericiți dacă veți face asta.

2. Stabilește-ți clar obiectivele și îndeplinește-le

Descoperă ce îți aduce cu adevărat satisfacție, ce este important și valoros pentru tine. Stabilirea obiectivelor necesită timp și efort, este o muncă dificilă, dar merită cu siguranță. Nu-ți irosi timpul urmărind lucruri care nu contează pentru tine. De ce să trăiești la întâmplare când poți trăi o viață autentică, care are direcție și sens.

3. Iubește-te și acceptă-te într-un mod pozitiv

Te-ai născut unic și deosebit, și așa rămâi. Nu trebuie să te critici, pentru că asta duce doar la suferință inutilă, care va epuiza resursele și nu este ușor de eliminat. Doar acceptându-te cu demnitate și cu toate imperfecțiunile tale, vei simți libertatea și vei putea evidenția calitățile tale cele mai bune.

4. Înțelege că dragostea nu este veșnică

Este trist, dar este adevărat. Chiar și cele mai apropiate relații pot suferi schimbări. Căsătoria și prietenia pot să se destrame, dragostea poate dispărea. Vei evolua mereu ca individ și uneori se întâmplă să crești peste ceea ce ai iubit. Dar amintește-ți că orice relație este importantă, chiar dacă nu durează mult.

5. Apreciază-ți părinții

Știm cu toții că nimeni nu trăiește veșnic. Dar din diverse motive, o parte din tine crede că părinții vor fi întotdeauna lângă tine. Asigură-te că le spui părinților tăi cât de mult îi iubești, pentru că va veni momentul când nu vei mai avea această oportunitate. Acea zi nu va fi anunțată, de aceea părinții tăi trebuie să știe cât de mult însemni pentru ei.

6. Fii conștient că, corpul tău se va schimba

Așa cum o parte din tine crede că părinții vor trăi veșnic, la fel se întâmplă și cu credința că trupul tău va rămâne același. Crezi că gravitația nu acționează asupra ta. Ei bine, nu este așa. Într-o zi, te vei privi în oglindă și te vei mira că o persoană în vârstă te privește înapoi.

7. Economisește bani

Fă un obicei din a economisi o parte din bani, chiar dacă ești încă tânăr. Cu cât începi mai devreme, cu atât mai multe dobânzi se vor acumula în economiile tale, ceea ce va duce la creșterea lor. În caz contrar, dacă amâni și aștepți momentul în care pensia este aproape, va trebui să reduci urgent cheltuielile obișnuite și să muncești mai mult pentru a avea ceva lăsat pentru bătrânețe.

8. Înțelege că nu toți te vor iubi

Deci nu are sens să încerci să-i faci pe toți fericiți. Va exista întotdeauna cineva căruia nu-i vei fi pe plac. Iar acest lucru ține mai mult pe ei decât pe tine. Așadar, nu-ți irosi nicio clipă încercând să-i schimbi părerea.

Mai bine îți petreci timpul și energia alături de oameni care te apreciază.

9. Creează-ți lista de dorințe

Lista de dorințe cuprinde lucrurile pe care dorești să le faci înainte să mori (aceasta nu înseamnă că o astfel de listă este necesară doar pentru cei care se pregătesc să moară).

Nu lăsa să-ți fie distrasă atenția de detalii minore în viața de zi cu zi. Scrie tot ce vrei să încerci în viață. Când vei realiza ceva de pe această listă, taie. Vei vedea că viața ta devine cu adevărat mai fericită.

10. Întreabă-te dacă îți place viața ta

Uneori, viața noastră merge în același ritm cu noi, iar alteori pare că se rotește în jurul nostru. Întreabă-te în mod regulat dacă îți place viața ta, dacă ai posibilitatea să schimbi ceva care îți împiedică să te bucuri de ea. Viața este una singură, așa că trăiește-o așa cum îți dorești.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!