10 filme de Crăciun pentru întreaga familie

10 filme de Crăciun pentru întreaga familie

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2020 in Sarbatori

Crăciunul este un moment minunat de petrecut alături de familie; este un moment uimitor de împlinire a dorințelor și viselor – poate chiar și cele mici, oarecum copilărești și amuzante. Datorită vacanței, avem ocazia să ne relaxăm puțin și să ne bucurăm de un film bun, iar, prin urmare, vă sugerăm 12 filme despre Crăciun pentru vizionarea în familie. Sperăm că aceasta va fi o altă oportunitate de a reflecta asupra valorilor eterne și de a privi diferit unele lucruri.

1. „O altă șansă” (2000)

“Nu vreau să mă întorc …”

Omul de afaceri de succes Jack Campbell este destul de mulțumit de stilul său de viață libertin, de bogăția imensă și de lipsa grijilor familiale. Totuși, totul se schimbă brusc, în ajunul Crăciunului; doar într-o clipă, era un om însurat obișnuit – fără mașină de lux, casa lui este destul de modestă; nu-și mai poate permite un costum de 2.000 de dolari și tot ce i-a mai rămas pentru distracție este un tort de ciocolată și o plimbare cu câinii.

În ajunul Crăciunului, Jack întâlnește în magazin un tâlhar neobișnuit care vrea să facă bani vânzând bilete la loterie, amenințând cu o armă. Jack cumpără un bilet de la tâlhar, iar a doua zi află că viața lui s-a schimbat radical. În mod miraculos, a devenit un bărbat de succes, căsătorit cu o fată de fost director de facultate, iar directorul este un bărbat, pe care Jack l-a întâlnit în magazin cu o zi înainte … Și dintr-o dată realizează că începe să-i placă această viață. O poveste minunată care ne amintește ce trebuie să prețuim cu adevărat în viață.

2. „Cum a furat Grinch Crăciunul” (2000)

“Crăciunul a venit, ca de obicei, fără cadouri, fără pomi de Crăciun, fără panglici …”

Filmul se bazează pe povestea lui Theodore Seuss Geisel, care ne spune povestea unei creaturi verzi pe nume Grinch – care urăște Crăciunul, nu îi place umorul și distracția, nu-i plac oamenii. Grinch trăiește în munți, cât mai departe de toată lumea, și „complotează” pentru a distruge Crăciunul.

3. „Colind de Crăciun” („A Christmas Carol”, 2009)

“Doamne, ai grijă de toți oamenii!”

„Dacă aș putea face ce vreau, fiecare prost care cântă cântece despre Crăciun ar fi gătit în propriul său sos și îngropat cu o friptură din inima sa”.

Aceasta este o poveste despre un vechi crud Ebenezer Scrooge care trece printr-un test de curățare profundă pentru o noapte. Domnul Scrooge este un finanțator și bancher care și-a dedicat întreaga viață acumulării de avere. El disprețuiește totul, cu excepția banilor, a prieteniei, a iubirii și a sărbătorilor de Crăciun. Aceasta este o poveste clasică care ne amintește de adevăratul sens al Crăciunului și de minunea cadourilor.

4. „Crăciun cu scântei” („Deck the Halls”, 2006)

– Crezi că, copiii au nevoie doar de Crăciun? Chiar au nevoie de tine … »

O comedie de familie despre gelozie, vecini răi, rivalitate, lipsă de înțelegere și încercări de a crea un „Crăciun perfect”. Cu toate acestea, după cum sa dovedit, decorul principal al Crăciunului nu sunt ghirlande strălucitoare, ci familia!

5. „Cadou de Crăciun” („Jingle All the Way”, 1996)

„De ce ar trebui să am o păpușă dacă am acasă un adevărat turboman”.

Preocupat constant de muncă, tatăl nu își găsește timp pentru propria familie: nu are timp să ajungă la toate evenimentele importante și uită să cumpere copilului chiar și cadoul de Crăciun – Turbomen, o jucărie la care visează acesta. Și de aici începe adevărata căutare a unui cadou, pentru că sunt prea mulți oameni dispuși să cumpere o jucărie în ultimul moment! Cu toate acestea, după cum sa dovedit, jucăria nu era atât de importantă, ci atenția tatălui său, care în cele din urmă a devenit un adevărat erou pentru el!

6. „Jack Frost” („Jack Frost”, 1998)

„Dacă păstrezi amintirea cuiva în inima ta – această persoană va fi întotdeauna alături de tine”

Un basm de Crăciun care nu te va lăsa indiferent. Tatăl unei familii a primit o a doua șansă de a deveni cel mai bun tată pentru fiul său.

7. „Crăciun infinit” („Christmas Do-Over”, 2006)

„Ne-ai dat cel mai bun Crăciun din viață …”

O comedie bună cu un complot neobișnuit în stilul „Groundhog Day”. Personajul principal este Kevin, un om obișnuit- un cântăreț, nu o persoană cultă, un om neatent și un tată nu prea grijuliu. S-a întâmplat că el a trebuit să sărbătorească Crăciunul în compania fostei sale soții, a familiei sale și a fiului său, care, punându-și o dorință „ca Crăciunul să nu se termine niciodată”, schimbă complet viața tatălui său: acum protagonistul are Crăciunul în fiecare zi. În căutarea unei ieșiri, Kevin își dă seama că încă își iubește fosta soție, că nu trebuie să încerci să fii persoana perfectă înlocuindu-i pe ceilalți; este necesar să fii tu însuți, dar nu așa cum este el acum, ci așa cum îl iubea soția lui.

8. „Expresul polar” (The Polar Express, 2004)

„A vedea înseamnă a crede, dar de foarte multe ori nu putem vedea lucrurile reale.”

Expresul polar vine la un băiat, care a încetat să mai creadă în minuni, în Ajunul Crăciunului. În acest tren, protagonistul merge la Polul Nord, unde el și noii săi prieteni vor trebui să treacă prin aventuri incredibile pentru a afla dacă există cu adevărat miracole …

9. „Cronicile din Narnia: Leul, vrăjitoarea și garderoba” (2005)

„Narnia! Totul se întâmplă în dulap – așa cum v-am spus! ”

Al doilea război mondial continuă. Copiii au fost evacuați din Londra. Peter, Susan, Edmund și Lucy locuiesc într-o casă mare la țară, unde găsesc un dulap magic care este poarta către frumoasa lume de basm din Narnia. Dar țara de basm s-a trezit sub vraja unei vrăjitoare rele. Copiii se implică într-un război cu o vrăjitoare condusă de un mândru leu Aslan …

10. „Elful” („Elf”, 2003)

“M-am gândit că poate putem face case de turtă dulce, să mâncăm fursecuri, să patinăm și poate chiar să ne ținem de mână …”

Copilul, crescut de elfi la Polul Nord, a crescut prea mult. Datorită înălțimii sale – după standardele elfilor – eroul începe să distrugă din greșeală casele lor, și este trimis în Statele Unite, unde trebuie să afle cine este cu adevărat …



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!