10 curiozitati despre mintea noastra care iti vor demonstra ca esti un om puternic si poti realiza tot ce iti propui!

Publicitate

“De la cârma minții atârnă totul. Dacă nu ai ordine în minte nu poți avea ordine în viață.” [Arsenie Boca]

Da, creierul nostru este uimitor. Ne poate ajuta sa ajungem acolo unde ne dorim, indiferent de cat de mare este muntele pe care il escaladam, poate face ca cele mai pretuite visuri ale noastre sa devina realitate si sa ne atingem cele mai complicate obiective.

Cu toate acestea, daca vrem totul, ar trebui sa intelegem mai intai principiile de baza ale creierului nostru, ne sfatuieste BrightSide.

1. Pentru creierul nostru nu exista nicio diferenta intre imaginatie si realitate – Creierul nostru reactioneaza la fiecare gand pe care il avem si nu poate face deosebirea dintre realitate si fantezie. Acesta este motivul pentru care oamenii care privesc lumea cu entuziasm si optimism sunt mult mai fericiti si pentru care corpul nostru accepta acest placebo precum un produs farmaceutic real.

2. Munca psihica nu oboseste creierul – Sentimentul de oboseala a creierului apare din cauza emotiior noastre. Compozitia sangelui care circula prin creier in timpul activitatii acestuia ramane neschimbata. Cu toate acestea, de exemplu, sangele din venele unui om care a lucrat intreaga zi se schimba in mod considerabil de-a lungul zilei.

3. De cele mai multe ori creierul actioneaza automat – Mai mult de jumatate din gandurile de azi sunt gandurile de ieri. Acesta este motivul pentru care este atat de dificil pentru pesimisti sa isi schimbe perceptia pe care o au asupra lumii. Ei trebuie practic sa isi curete creierul si sa il controleze astfel incat sa reactioneze mai des la lucrurile pozitive.

4. Vedem ce gandim – Orice ganduri se transforma in experiente de viata. De exemplu, daca visezi la o excursie in Paris in scurt timp vei putea vedea afise, reclame, poze si alte lucruri cu acest oras pretutindeni. Daca vrei sa schimbi lumea din jurul tau, schimba-ti si gandurile.

Publicitate

5. Creierul nostru are nevoie de antrenament (asa cum au si muschii) – Creierul este un muschi, are nevoie de antrenament, de formare, de invatare, de exercitii, de o alimentatie sanatoasa, de un somn linistit, de calatorii in alte locuri, de activitati noi, de dans.

6. Creierul nu se odihneste niciodata – Chiar si atunci cand dormim, creierul continua sa lucreze din greu. De fapt, activitatea lui in timpul somnului este mai mare decat in timpul zilei.

7. Creierul are nevoie de relaxare. Aceasta este importanta pentru sanatatea noastra – Pentru a nu ne ineca in mii de ganduri negative, trebuie sa invatam sa ne relaxam si sa oferim sistemului nostru imunitar posibilitatea de a lua o pauza.

8. Este bine sa uitam; in acest fel pastram sistemul nervos flexibil – Pentru a “salva” amintirile noi, creierul nostru are nevoie sa scape de cele vechi. Ar fi frumos daca am putea sa decidem ce sa ne amintim si ce sa uitam. Pentru a face asta, trebuie sa folosim informatiile pe care vrem sa le pastram cat mai des.

9. Creierul nu simte durere – Creierul nostru reactioneaza la durere, insa nu o simte pentru ca nu are receptorii necesari. Acest fapt nu se aplica vaselor de sange, nervilor si tesuturilor care inconjoara creierul.

10. Ne putem schimba mintea – Orice fel de activitate determina creierul sa genereze noi conexiuni neuronale. Daca ne gandim ca nu suntem capabili sa obtinem o promovare, aceasta idee se va forma in constiinta noastra de-a lungul timpului si ne va impiedica sa reusim. Insa, daca folosim expresia “Voi reusi”, creierul ne va oferi acele oportunitati pentru a ne realiza obiectivul.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități

Barbatul tau te reprezinta si a venit in viata ta cu un scop!

Publicitate

Acest bărbat a venit în viaţa ta cu un motiv! Deoarece viaţa e o şcoală, iar materia pe care o studiem este doar una – iubirea. Prin bărbat, în viaţa noastră vin cele mai importante, iar uneori cele mai dificile lecții, specialitatea fiind – iubirea şi acceptarea de sine.

Putem oferi iubire altei persoane doar atunci când o avem în noi. Bărbatul tău – este oglinda ta. El doar reflectă ceea ce ai în tine.

Orice bărbat, care este sau care va fi atras de tine, este exact bărbatul demn de tine.

Dacă în viaţa ta va veni un bărbat gelos, ar trebui să înveți să-ţi redirecționezi energia sexuală în creativitate.

Dacă în viaţa ta va apărea un bărbat lipsit de voință, un “băiețelul mamei” atunci cu siguranță faci parte din acea categorie de femei, care nu va oferi puterea în mâinile unui bărbat. Tu vei decide totul, tu ştii totul mai mult decât alţii, tu îi schimbi pe toţi. Nici nu observi că toate certurile apar pentru că dorești să schimbi persoana, însă niciodată nu o asculți.

Dacă în viaţa ta a venit un bărbat care te “hrănește” cu promisiuni, iar el petrece veșnic cu prietenii, îţi vorbește frumos şi tu eşti îndrăgostită de cuvintele lui, stilul lui, maniera de a trăi şi a-și îneca amarul, atunci cum crezi, când veți putea trăi liniștiți împreună? Răspunsul: niciodată. Un astfel de bărbat a venit în viaţa ta pentru a-ţi spune: “Cunoaște-ţi valoarea!” Astfel de exemple sunt foarte multe.

Există “partea din umbră” a personalității – adică acele calități pe care nu le observăm, nu le conștientizăm, nu le acceptăm. Ele sunt în noi, însă pentru conștiința noastră sunt învelite în umbră. Astfel oglinzile pot fi directe şi indirecte.

Oglinda directă:

Trăsătura de caracter care te deranjează la cineva – este şi în tine. Doar că tu nu o observi, nu dorești să o observi. De exemplu, soțul stă pe canapea, lenevește. Asta te face să “clocoteşti”. Aceeași lene este şi în tine, tu deasemenea eşti leneşă, tot ai vrea să stai pe canapea şi să nu faci nimic, doar că nu-ţi poţi permite acest lucru, pentru că ai fost învățată să fii puternică, să nu stai pur şi simplu, ori niciodată nu ai făcut acest lucru, trăiești într-un stres şi o goană continuă – munca, casa, copiii, școala, curățenia etc. În acest caz, va trebui să accepți că da, eşti mai leneşă decât soțul tău şi să-i permiți acestei trăsături din când în când să se manifeste: pur şi simplu culcă-te, mergi la masaj, lenevește conștient şi relaxează-te.

Oglinda indirectă:

Găsești o trăsătură care te deranjează la bărbat şi te uiţi dacă o ai în sens opus. De exemplu: bărbatul e slab, deci tu – eşti puternică, ţi-ai luat prea multe atribuții, înseamnă că trebuie să înveţi să fii slabă. Bărbatul este iresponsabil, tu prea responsabilă, ții totul sub control, nu te poţi relaxa, nu poţi avea încredere. Bărbatul spune minciuni – tu eşti obsedată de adevăr, întotdeauna ai nevoie de dovezi şi confirmări, nu ai încredere; bărbatul e lacom – tu prea zgârcită, în primul rând faţă de tine, zgârcită de iubire, emoții, timp…Ai înțeles principiul?

Publicitate

Când vei conștientiza toate aceste lucruri în tine, vei accepta aceste trăsături, sau cel puțin vei încerca să le accepți.

Când acceptăm în noi aceste calități, atunci şi bărbații se schimbă sau comportamentul lor nu te mai enervează.

De ce pleaca barbatii…

Credeți-mă, bărbații nu pleacă din cauza siluetei. Totul e mult mai profund…

Aproximativ jumătate din prietenii mei de 30 de ani au divorțat deja. Deseori motivul divorțului fiind – femeia. Femeile şi bărbații percep căminul familial în mod diferit. Pentru femeie casa este cetatea ei, împărăția, locul unde totul trebuie să fie ideal. Ce este casa pentru bărbat? Peștera în care se poate refugia de furtunile vieții. Adăpost, siguranță. Singura sursă de liniște şi pace. De aceea, le-aş sugera doamnelor să ţină cont de aceste diferențe atunci când planifică treburile casnice. Şi să nu exagereze cu dorința de a face totul ideal, în special cu mâinile bărbatului.

De fapt, cred că bărbatul are dreptul să primească de la femeie următoarele lucruri, care permit să faci din casă locul de odihnă şi refugiu pentru bărbat:

1.Respect

Bărbatul trebuie să fie sigur 100% că acasă nimeni nu-l va numi neisprăvit, ratat sau lenos. Nemaivorbind de alte epitete mai urâte. Niciodată nu-ţi permite lipsă de respect faţă de bărbat. Cum de altfel, nu ar trebui să tolerezi lipsa de respect faţă de tine.

2.Linişte

Da, bărbatul are dreptul să obţină acasă doza de liniște. Este locul unde se poate odihni de furtunile zilnice. Când strici tăcerea cu țipetele tale, eşti aproape de divorţ cu ambele picioare.

3.Frumusețe şi armonie

Probabil vei spune că acesta este sexism, însă consider că bărbatul are dreptul să găsească acasă o femeie îngrijită, plăcută estetic. Şi o casă curată şi confortabilă. Acum cred că mă veţi ataca referitor la faptul că treburile casnice trebuie făcute împreună. Pentru acest caz extrem, există serviciile de curățenie la domiciliu, pentru care uneori e mai simplu să achiți câteva sute şi să uiţi.

4.Energie

Casa este locul pentru reîncărcarea bateriilor. Deci, în casă ar trebui să fie tot ce poate compensa energia pierdută. Mâncarea lui preferată. Posibilitatea de a viziona un film bun. Posibilitatea de a face o baie aromată. Soţia iubită, în care nu s-a stins interesul pentru viaţă… Desigur şi bărbatul are obligațiuni. Însă aceasta e o altă poveste. Tot ce se cere de la femeie, este să transforme casa într-un loc de odihnă şi nu într-un loc de luptă continuă.

Cum credeți aceste cerințe sunt de neîndeplinit pentru o femeie?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii