10 caracteristici ale oamenilor perfectionisti! Acesti oameni sunt mereu nefericiti pentru ca vor sa faca din ce in ce mai bine!

10 caracteristici ale oamenilor perfectionisti! Acesti oameni sunt mereu nefericiti pentru ca vor sa faca din ce in ce mai bine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Profesiunea ta nu este cea care-ţi aduce salariul lunar. Profesiunea ta este ceea ce ai de făcut pe pământ.” — Vincent van Gogh

Este destul de dificil sa fii un perfectionist. Oriunde privesti vezi greseli, lucruri necorespunzatoare, care te afecteaza la un nivel personal si profund.

Nu poti sa nu reactionezi atunci cand vezi ca ceva nu este perfect, indiferent daca este in afara controlului tau sau daca simti ca poti face ceva in legatura cu asta.

Urmarirea perfectiunii este o cale pavata cu indoiala de sine si ingrijorare. Desi o anumita cantitate de efort pentru a atinge perfectiunea poate fi ceva bun, cand aceasta iti afecteaza viata, ea poate avea consecinte devastatoare.

Daca te intinzi in continuu, urmarind perfectiunea in fiecare aspect al vietii tale, va veni inevitabil un moment in care vei realiza ca aceste scopuri nu sunt realizabile. Acela poate fi momentul in care poti cadea prada anxietatii, depresiei si in unele cazuri chiar sinucidere.

Incearca sa vezi daca recunosti unele dintre urmatoarele lucruri pe care un pefectionist le intelege perfect:

1. Esecul nu este o optiune – Singurul rezultat care te intereseaza este succesul. Ai luat o nota de opt la ultimul examen? Nu este indeajuns. Si nu are legatura numai cu notele de la examenele. A fi un perfectionist presupune ca fiecare aspect al vietii tale se afla sub control. Fie ca este vorba de o reteta alimentara sau de tinuta de la locul de munca. Ambele sunt la fel de importante pentru un perfectionist.

2. Nu poti intelege de ce unii oameni se pot multumi cu imperfectiunile – Cand iti traiesti viata suparat pe micile imperfectiuni, o persoana care este capabila sa ignore toate acele lucruri este un mister pentru tine. Pur si simplu nu intelegi cum pot sa nu fie afectati de toate acele imperfectiuni care pe tine te irita la culme.

3. Nu cauti greselile, ele tipa existenta catre tine – Ai tendinta de a corecta intotdeauna ortografia si gramatica cuiva? Aceste greseli literalmente sar de pe pagina si te lovesc peste fata? Te intrebi uneori de ce unii oameni nu reusesc sa vada aceleasi greseli evidente? Sunt mari sanse sa fii perfectionist.

4. Lucrurile minore te enerveaza tot timpul – Vorbind despre acele greseli de ortografie, descoperi ca orice lucru mic care nu este perfect te enerveaza la culme?? Cum ar fi situatia in care ai fost taxat suplimentar la supermarket sau ca acea oferta este mai scumpa decat credeai? De ce nu pot fi lucrurile perfecte, asa cum te astepti tu sa fie?

5. Dedici ore intregi unei sarcini pentru ca trebuie sa fie perfecta – Stiind cand sa te opresti sau cand un proiect este indeajuns de bun pentru a fi predat este parte a unei fiinte umane bine echilibrate. Unii oameni au nevoie de foarte mult timp pentru a finaliza un proiect si lucreaza la acesta pana cand ei cred ca este perfect.

6. Faci o greseala si te supara veacuri dupa aceea – Oamenii puternici mental stiu ca prin greseli invatam si ca trebuie sa trecem mai departe. Pentru un perfectionist, asta nu este o optiune. A face greseli inseamna ca nu suntem perfecti si ca mintile noastre nu se pot elibera de ele.

7. Nu esti multumit niciodata – Un perfectionist va trece prin lucrarea sa de o mie de ori pana va crede ca este perfecta, desi pentru un pefectionist nu este niciodata. In mintea sa stie ca trebuie sa se opreasca si sa renunte la asta, dar este extrem de dificil. Ei cred ca daca vor continua mai mult vor face o treaba mai buna. Perfectionistii stiu cand sa traga linie, dar intotdeauna cred ca daca ar mai fi lucrat un pic ar fi ost mult mai bine.

8. Esti o persoana extrem de competitiva – Oamenii se pot descurca daca sunt prietenii nostri, dar atata timp cat nu se descurca mai bine decat noi. Succesul nostru este masurat de oamenii in compania carora ne petrecem timpul si trebuie sa fim in varful gramezii, intotdeauna si la toate categoriile. Trebuie sa fim cei mai inteligenti, cei mai atletici, cei mai frumosi, cei mai bogat si sa avem cel mai atractiv partener, deoarece un perfectionist se va compara constant cu prietenii sai si trebuie sa fie cel mai bun.

9. Nu poti face fata criticilor din partea celorlalti – In calitate de perfectionisti ne batem in mod constant sa facem mai bine, sa fim mai buni si sa imbunatatim ceea ce am facut deja. Critica din partea oamenilor pe care ii consideram mai putin perfecti ne enerveaza. Cum indraznesc sa ne critice? Nu sunt vrednici.

10. Esti un procrastinator mare – Pentru un perfectionist, cea mai mica sarcina poate parea descurajanta daca depui tot efortul. Perfectionistii se supun unei presiuni uriase pe care numai ei o pot suporta incat uneori singura modalitate de a face fata este aceea de a renunta la ceea ce e de facut.

Daca te recunosti in oricare dintre afirmatiile de mai sus, atunci ar trebui sa-ti amintesti ca viata nu este perfecta si ca nici oamenii nu sunt. De fapt, imperfectiunile noastre ne fac interesanti. Daca toata lumea ar fi perfecta, ar fi o lume foarte plictisitoare.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!