10 antivirale naturale care aduc o contribuție semnificativă la menținerea sănătății

10 antivirale naturale care aduc o contribuție semnificativă la menținerea sănătății

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Nu cu mult timp în urmă, medicina arăta complet diferit. Strămoșii noștri s-au bazat în principal pe plante pentru a găsi remedii naturale, iar astăzi nu trebuie decât să mergem la cabinetul medicului și să primim o rețetă. Deși ar trebui să mulțumim medicinii moderne pentru creșterea speranței de viață a oamenilor, totuși, trebuie să ne amintim că unele produse naturale au, de asemenea, o contribuție semnificativă la menținerea sănătății noastre.

Deci, care sunt aceste antibiotice naturale.

Rădăcina de ghimbir

Ghimbirul este o plantă incredibil de versatilă. Poate fi consumat proaspăt, tocată sau uscată. Și, de asemenea, sub formă de extract, ulei, capsule sau tinctură. Rădăcina de ghimbir ajută la ameliorarea stării de greață, a pierderii poftei de mâncare și a răului de mare. În plus, ca antibiotic, ghimbirul acționează ca un puternic antiinflamator și chiar analgezic.

Ulei de cocos

Acest antibiotic natural ajută la combaterea tusei, a inflamațiilor și chiar a negilor. Și datorită proprietăților sale antimicrobiene, antivirale și antifungice, uleiul de cocos este capabil să împiedice pătrunderea agenților patogeni dăunători în sistemul digestiv.

Oțet de mere

Acidul acetic este unul dintre cele mai puternice medicamente antiinflamatoare. Oțetul de mere ajută la reducerea simptomelor multor boli, inclusiv acneea, artrita și guta. Apropo, pe lângă ameliorarea durerii, acest oțet oferă organismului tău și o doză bună de probiotice.

Miere

Mâncarea preferată a ursului este, de asemenea, un excelent agent antibacterian. Mierea conține peroxid de hidrogen, un medicament pe care părinții noștri le plăcea să îl aplice pe răni și tăieturi. Mai mult, studiile arată că mierea obișnuită distruge peste 60 de tipuri diferite de bacterii.

Usturoi și ceapă

Usturoiul și ceapa au proprietăți medicinale similare și conțin agenți naturali antifungici, antibacterieni și antiinflamatori. Cu atât mai mult, când medicamentele farmaceutice nu existau, aceste antibiotice naturale în sine reprezentau întreaga industrie farmaceutică datorită gamei largi de efecte vindecătoare.

Extract de semințe de grapefruit

Extractul din semințe de grepfrut este folosit încă din secolul al XVI-lea: la acea vreme era folosit pentru a trata infecțiile tractului gastro-intestinal. De asemenea, pe lângă proprietățile sale naturale antibacteriene, acest extract ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea inflamației articulațiilor și la protejarea pielii de razele UV.

Ulei de oregano

Uleiul de oregano are proprietăți antiinflamatorii, antivirale și antifungice care luptă împotriva răcelilor, infecțiilor și paraziților.

Cuișoarele

În prezent, se desfășoară cercetări ample pentru a identifica noi proprietăți medicinale ale cuișoarelor. Un domeniu special de interes pentru oamenii de știință este utilizarea acestui condiment pentru a menține sănătatea orală. Studiile au arătat că cuișoarele sunt eficiente în uciderea bacteriilor și reducerea gingivitei.

Cimbru

Cimbrul sub formă de ulei esențial este folosit în mod obișnuit în mulți detergenți de uz casnic, deoarece este un agent antiseptic și antimicrobian natural. Deci poate fi folosit chiar și pentru a preveni afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și eczema.

Echinacea

Florile de echinacea „acționează” – ca fiind aproape cele mai bune antibiotice naturale pentru răceli. Mai mult, echinacea și-a dovedit deja eficacitatea în tratamentul infecțiilor urechii, dermatitelor, sinuzitei și chiar febrei.

Tinctura de propolis este un agent antiviral natural

Tinctura de propolis este cu adevărat un lucru neprețuit în extrasezon. Este folosită pentru a trata gripa și răceala, boli ale tractului gastro-intestinal. Este un dezinfectant natural și un agent antiviral, crește tonusul general al corpului, îmbunătățește somnul, calmează sistemul nervos.

Pentru a face tinctură de propolis, veți avea nevoie de 100-200 g de propolis măcinat și 1 litru de alcool etilic.

Pentru a ușura măcinarea propolisului, se pune mai întâi la congelator și apoi se dă pe răzătoare. Tinctura se păstrează timp de 7 zile într-un loc răcoros, dar nu uitați să agitați zilnic. Apoi se strecoară și se toarnă în sticle închise la culoare. A se feri de lumina directă a soarelui.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!