10 alimente pe care ar trebui să le evitați dacă aveți probleme cu inima și tensiunea arterială

10 alimente pe care ar trebui să le evitați dacă aveți probleme cu inima și tensiunea arterială

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare este alimentația nesănătoasă. Alimentele cu valoare nutritivă scăzută provoacă hipertensiune, care este dăunătoare atât inimii, cât și vaselor de sânge.

Iată 10 produse la care ar trebui să renunți de dragul sănătății inimii tale:

1. Sare

Sarea în exces dăunează inimii și sistemului cardiovascular, îngreunând semnificativ circulația sângelui. În plus, sarea reține apa din corp, care dăunează vaselor de sânge, inimii, rinichilor și creierului. Majoritatea sării ajunge în corpul nostru prin intermediul alimentelor procesate, așa că fiți atenți la ce mâncați.

2. Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți, in special cei vânduți in fast-food, sunt foarte populari în rândul oamenilor de toate vârstele. Cu toate acestea, ei sunt foarte dăunători pentru organism datorită cantităților mari de grăsimi și sare. Numai o porție medie de cartofi prăjiți conține 19 g de grăsime și 270 g de sare. În plus, astfel de alimente contribuie și la dezvoltarea obezității.

3. Suc

Sucurile din comerț conțin mult zahăr, iar acesta nu numai că duce la excesul de greutate, dar crește și tensiunea arterială. Astfel de băuturi îngreunează sistemul circulator. Nici sucurile „dietetice” (fără zahăr) nu sunt o opțiune bună, deoarece contribuie la apariția hipertensiunii arteriale datorită conținutului ridicat de îndulcitori artificiali.

4. Alcool

Potrivit unor studii, consumul moderat de alcool poate reduce ritmul cardiac, dar alte studii arată chiar opusul, că și un consum minim poate fi periculos pentru organism.

Oamenii de știință din Coreea de Sud au descoperit că alcoolul crește probabilitatea de deces la adulții cu hipertensiune. Medicii recomandă limitarea consumului de alcool la o porție pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

5. Carne roșie

Carnea, în special cea roșie, este foarte dăunătoare sănătății inimii. Alimentele grase precum carnea roșie conțin uleiuri hidrogenate dăunătoare inimii și venelor. Prin urmare, ar trebui să evitați alimentele bogate în grăsimi saturate și trans. Toate acestea cresc tensiunea arterială.

6. Produse din carne

O altă cauză obișnuită a hipertensiunii este consumul excesiv de produse din carne: cârnați, crenvurști, salam, parizer etc. Dacă aveți tensiune arterială crescută, înlocuiți astfel de alimente cu carnea nesărată cu un minim de grăsimi: pui, curcan, carne slabă de vită. Dacă nu poți trăi fără slănină, încearcă să o consumi rar.

7. Zahăr

Se știe că zahărul duce la creșterea în greutate și chiar la obezitate, dar daunele sale asupra sănătății nu se termină aici.

A fi supraponderal este una dintre cauzele hipertensiunii. Excesul de zahăr duce mai întâi la îngrășare și apoi la probleme de tensiune. Prin urmare, femeilor li se recomandă să consume maximum 6 lingurițe (24 g) de zahăr pe zi, iar bărbaților 9 lingurițe. (36 g).

8. Gogoși

Mulți oameni pur și simplu nu pot refuza gogoșile, dar în ceea ce privește grăsimea și zahărul, acestea sunt chiar mai dăunătoare decât prăjiturile.

Gogoșile sunt un aliment foarte dăunător, o singură gogoașă conține aproximativ 200 de calorii și 12 grame de grăsime!. Dacă aveți tensiune arterială crescută, încercați să mâncați gogoși cât mai rar posibil.

9. Margarină

Ar trebui să renunțați la margarină cu totul, deoarece conține grăsimi trans extrem de dăunătoare. În timpul procesului de hidrogenare, acizii polinesaturați sunt transformați în margarină solidă. Pentru producția de margarină se utilizează cele mai ieftine uleiuri vegetale.

10. Fidea instant

Acest aliment a cucerit întreaga lume datorită ușurinței sale de preparare. Dar oricât de mult ți-ar plăcea ,,supele instant”, acestea sunt foarte dăunătoare sănătății. O porție de fidea conține 14 g de grăsime și 1580 mg de sare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!