10 alimente la care ar trebui să renunțați dacă aveți artrită!

10 alimente la care ar trebui să renunțați dacă aveți artrită!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Artrita este o boală care apare atunci când articulațiile se inflamează. Cele mai frecvente cauze ale inflamației la nivelul articulațiilor sunt:

  • vârstă,
  • supraponderal,
  • sarcină excesivă pe articulații,
  • o alimentație săraca în calciu și vitamine.

Se pare că aceasta este o afecțiune foarte frecventă, cunoscută anterior ca o boală a bătrâneții, dar recent această problemă afectează tot mai mulți tineri. Există multe forme de artrită, toate fiind asociate cu inflamația, rigiditatea articulațiilor și cel mai frecvent simptom al artritei – durerea articulară.

Toată lumea știe că nutriția este crucială pentru sănătatea noastră. Aceeași situație și în cazul artritei.

Există produse care îmbunătățesc starea articulațiilor și le întăresc, dar există și produse care nu vor face decât să agraveze inflamația și starea dumneavoastră. Despre asta vom vorbi astăzi!

Evitați aceste alimente dacă aveți orice formă de artrită:

1. Gluten și grâu : nu toată lumea tolerează acest tip de mâncare și orice reacție la acestea provoacă inflamații. Pentru a nu agrava situația, este mai bine să eliminați acest tip de produse din alimentație.

2. Produse lactate: datorită unei proteine ​​numite „cazeină”, acest tip de alimente poate irita semnificativ țesutul articular și poate provoca inflamații.

3. Uleiul de porumb: alimentele bogate în acizi grași omega-6 agravează artrita. Acești acizi se găsesc în semințele de bumbac, canola, struguri, soia, orez și floarea-soarelui, astfel încât în ​​timpul crizelor acute de durere este mai bine să reduceți sau să eliminați utilizarea acestor produse.

4. Alimentele prăjite: S-a dovedit că reducerea consumului acestor alimente are un efect foarte pozitiv asupra sănătății umane, în special prin reducerea inflamației și întărirea sistemului imunitar.

5. Sare: un exces din acest produs este foarte dăunător sănătății. Pentru a atenua inflamația și a reduce retenția de lichide în organism, reduceți aportul de sare.

6. Substanțe formate în timpul prăjirii: subprodusele alimentelor prăjite sau pasteurizate sunt nocive datorită răspunsului autoimun al organismului la acest tip de alimente.

7. Unele legume: Plantele care au un compus numit solanină pot agrava durerile articulare. Este prezent în vinete, cartofi și roșii.

8. Zaharul: după prelucrare, are același efect asupra organismului ca si substanțele formate in timpul prăjirii.

9. Glucide rafinate: aceste produse sunt derivate din făină albă, cartofi albi și multe cereale. Acestea încurajează producerea de substanțe nocive și agravează inflamația.

10. Alcool și tutun: aceste vicii sunt asociate cu un număr mare de boli și disconfort pentru sănătate. Acestea cresc probabilitatea de a dezvolta gută și alte tipuri de boli articulare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!