10 adevaruri care te vor face sa vezi viata altfel – “Sunt doua feluri de a-ti trai viata… Unul – de a crede ca nu exista miracole. Altul – de a crede ca totul este un miracol.”  – Albert Einstein

10 adevaruri care te vor face sa vezi viata altfel – “Sunt doua feluri de a-ti trai viata… Unul – de a crede ca nu exista miracole. Altul – de a crede ca totul este un miracol.” – Albert Einstein

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 August 2018 in Dezvoltare Personala

“Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate.” – Albert Einstein

Adevaruri care te vor face sa privesti viata cu alti ochi

1. Într-o zi, nu va mai exista ”maine”

Mii de oameni mor în fiecare zi si fiecare dintre noi întelege faptul ca într-o zi îi va veni sfârsitul. Ni se pare ca acest sfârsit este foarte departe. Asa ne-a format natura: oamenii se gândesc foarte putin la moarte, pentru ca daca s-ar fi gândi în fiecare zi la ea, atunci ar suferi de depresie.

Totusi, nu trebuie sa amânam lucrurile de pe o zi pe alta. Exista regula celor 72 de ore: daca în acest timp nu ai îndeplinit o sarcina pe care o tot amâni, înseamna ca niciodata nu o vei mai realiza.

Avand posibilitatea sa pornim in fiecare zi de la zero, ne permitem sa cheltuim în zadar orele si minutele de aur, uitând ca timpul este ceea ce are omul mai important.

Memento mori (”Aminteste-ti ca mori”), este o fraza care capataa sens atunci când nu uitam de ea.

Oricât de greu ne-ar fi, trebuie sa fim recunoscatori vietii.

2. Niciodata nu vom reusi sa obtinem ceea ce ne dorim

În tinerete avem planuri marete pentru viata. Elevii, care scriu o compunere cu tema „Ce vreau sa devin când voi creste mare”, descriu profesii deloc usoare si foarte cautate, care presupun ca le vor satisface viata. Însa, dupa câtiva ani, viata lor merge pe alt drum…

Ce greseala s-a comis? Toti asteptam un rezultat urias într-un timp prea scurt, iar sperantele lor nu se adeveresc. Suntem dezamagiti si ne dam batuti. Prinsi în bratele fricii atunci când ne confruntam cu greutati si piedici, copiii deveniti adulti accepta rutina, plictiseala si viata simpla.

Trebuie sa fii gata si sa accepti ca viata este o lupta, unde victoriile vin dupa înfrângeri. Fara înfrângeri, nu vei simti gustul victoriei. Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic.

3. Stiu ca nu stiu nimic

Asa spunea filosoful antic Socrate. Cu cât un om este mai inteligent, cu atât el intelege mai bine ca oricât de mult ar vrea, nu va reusi sa cunoasca toate lucrurile de pe planeta.

4. Cineva va avea întotdeauna mai mult decât noi

Viata nu este o competitie unde trebuie sa sarim mai sus sau sa alergam mai repede decât altii. Aici, fiecare trebuie sa mearga pe drumul sau. Întotdeauna va exista o persoana care va obtine mai mult decât noi, va avea o casa mai mare, o masina mai luxoasa, mai multi bani, o femeie mai frumoasa sau copii mai destepti. În goana de a întrece pe cineva uitam sa mai traim…

5. Sunt momente pe care nu suntem în stare sa le controlam

Ele au loc indiferent de dorintele noastre, iar grijile noastre nu vor schimba nimic. Nu putem contra actiunile altor oameni si nici fenomenele naturii.

Încercând sa controlam ceva asupra caruia nu avem influenta, nu facem decât sa ne pierdem energia emotionala si timpul, iar într-un final sa ne simtim dezamagiti si goi în interior. Traind emotii zadarnice, pierdem lucruri mai importante si devenim nefericiti.

6. Nu putem schimba trecutul

Multi dintre noi regreta trecutul. Ne întoarcem în el din diferite motive: ne amintim de cei care ne-au parasit, reluam situatiile pe care le-am trait, le analizam si încercam cumva sa redresam situatia. Oricare ar fi situatia, nu facem decât sa fim masochisti, retraind emotii care nu ne fac decât sa suferim. Si sa fim nefericiti. Cel care traieste în trecut, pierde prezentul.

7. Nu toti prietenii, pe care îi consideram apropiati, ne ramân devotati

Ne facem prieteni în scoala, la facultate sau la munca. Oameni cu care ne este bine. Însa cu cât devenim mai maturi, cu atât vom avea mai putini prieteni . Se poate spune ca acceptam calitatea în defavoarea cantitatii.

In timpul vietii capatam experienta, ne schimbam, ni se schimba viziunile asupra vietii, interesele, cercul de comunicare. La fel se schimba si prietenii nostri. Nu este nimic uimitor ca unii pleaca, iar altii ramân. E un lucru normal.

8. Cineva nu ne va iubi

Poti fi o persoana sau nu prea, de succes sau nu prea, bogata sau saraca, cineva se va comporta bine cu tine. Altcineva nu va putea sa te suporte si nu vom putea sa schimbam acest lucru. Pentru ca cei care nu ne iubesc, au o alta educatie, un alt stil de viata, alte prioritati, sau poate chiar invidie. Ei pot chiar sa-si exprime direct antipatia, însa nu trebuie sa facem ceva ca sa le cucerim iubirea. Comportamentul lor – este decizia lor, iar noi trebuie sa ne pastram demnitatea, optimismul si respectul si, pe cat posibil, sa evitam oamenii care ne pot rani.  Trebuie sa ne pese doar ceea ce credem noi despre noi.

9. Nimeni nu este obligat sa te faca fericit

Singura persoana care te poate face cu adevarat fericit esti chiar tu.

10. Zona de confort nu este chiar atât de confortabila

Zona de confort este locul unde ne este bine, liniste si ne simtim în siguranta. Este lumea în care ne-am obisnuit si totul ne este confortabil.

Totusi, la un moment dat trebuie sa o parasim, altfel riscam sa nu ne mai dezvoltam ca personalitate si chiar sa degradam. Mai mult decât atât, devenind adulti, ne vafi mai greu sa schimbam mediul. Iesirea din zona de confort e una modalitatile de dezvoltare a personalitatii noastre.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!