10 actori din serialul  “Sclava Isaura”: Ce s-a întâmplat cu ei?

10 actori din serialul “Sclava Isaura”: Ce s-a întâmplat cu ei?

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 June 2023 in CuriozitățiLifeStyle

În anul 1875, Bernardo Guimarães a publicat o carte despre o sclavă pe nume Isaura. Cartea condamna sclavia. Și, interesant este că, în acea vreme, sclavia încă prospera în Brazilia, abia după 13 ani, în anul 1888, a fost abolită.

Aproximativ 100 de ani mai târziu, compania de televiziune “Globo” a decis să realizeze un serial bazat pe această carte. Serialul a avut 100 de episoade (fiecare de 25 de minute), dar pentru difuzare au fost reduse la 30 de episoade de jumătate de oră.

1. SCLAVA ISAURA – Maria Lucélia dos Santos

Ea este protagonista principală a serialului și a trebuit să treacă prin multe înainte de a-și găsi fericirea. Rolul ei a fost interpretat de Lucélia, pentru care acest rol a fost primul și a devenit o stea. Când a primit rolul avea 19 ani.

Ulterior, ea a apărut în Playboy-ul brazilian și nu și-a abandonat cariera de actriță, care a început atât de rapid. A fost soția dirijorului John Neshling, iar ei au avut un fiu. Fiul are deja 36 de ani și el este, de asemenea, actor, în timp ce Maria Lucélia dos Santos are 61 de ani.

Maria Lucélia dos Santos este o vegetariană convinsă de peste două decenii și preferă tot ce este natural. Cu toate acestea, bea cafea și mănâncă pizza, deoarece nu poate renunța la ele. Iubește natura, animalele, florile, motiv pentru care s-a stabilit în suburbiile Rio de Janeiro-ului. Călătorește activ, are o pagină pe Instagram și iubește yoga și este budistă.

2. TICĂLOSUL LEONCIO ALMEIDA – RUBENS De FALCO DA COSTA

Rolul ticălosului Leoncio i-a revenit unei persoane blânde și sensibile. La momentul filmărilor, el avea deja 45 de ani, iar personajului său fictiv 49. Mai târziu, acesta a apărut în alte 6 filme, printre care și un remake al acestui serial (2004), în care a jucat rolul unui general.

Rubens nu s-a căsătorit niciodată și nu are copii, deoarece considera că viața de familie nu este pentru el și i se părea plictisitoare. A avut un accident vascular cerebral și a fost nevoit să trăiască într-o casă pentru invalizi în ultimii 2 ani.

A murit în anul 2008, la vârsta de 76 de ani. Cauza decesului a fost insuficiența cardiacă.

3. TOBIAS PAES VIDAL – ROBERTO PIRILLO

Tobias a fost prima iubire a Isaurei, care a murit de mâna lui Leoncio. Asta nu se întâmplă și în carte. Acest rol nu l-a făcut pe Roberto un actor popular. El crede că acest lucru se datorează morții personajului său. Cu toate acestea, el a continuat să joace în roluri secundare. Acum are 71 de ani, este căsătorit și tată a trei copii.

4. ALVARO SANTANA DI SOUZA – EDWIN LUISI

Alvaro a devenit acel prinț pe cal alb care a salvat personajul principal de Leoncio. Acum are 72 de ani, dar nu uită de munca sa. În anul 2017, a apărut într-un alt serial intitulat “Vila”.

Acesta avea 29 de ani când a jucat în “Sclava Isaura”, dar avea deja experiență de actor. Cu toate acestea, după serial, a rămas Alvaro pentru toți, în ciuda faptului că a jucat în peste 40 de roluri de atunci. De aceea el urăște acest rol.

Edwin a fost căsătorit de două ori, dar nu a devenit niciodată tată. Acum trăiește singur. Spune că îi place să trăiască, nu se grăbește nicăieri și îi place să gătească.

5. ROZA – LEA GARCIA

Roza mereu a invidiat-o pe Izaura și a urât-o, deoarece aceasta avea o poziție specială în casă. A făcut tot posibilul să-i distrugă viața fetei.

Ea a fost interpretată de Garcia, născută în martie 1933 în Rio de Janeiro. Debutul ei a fost în filmul “Orfeu Negro”. De atunci, ea a interpretat peste 50 de roluri. Cu toate că are deja 86 de ani, ea nu renunță la munca ei preferată. În 2018 a apărut în serialul “Urzeala”.

Dar în special, rolul Rozăi se remarcă, considerându-l cartea sa de vizită. A jucat atât de măiestrit rolul ei, încât spectatorii nu au putut-o separa de personajul de pe ecran și au răzbunat-o.

Își amintește că oamenii adesea o loveau sau o trăgeau de păr pe stradă. Și în casa în care locuia, geamurile erau mereu sparte și pe pereți erau scrise blesteme. Arată bine pentru vârsta ei. A fost căsătorită, a crescut trei copii și nepoți, acum crește și strănepoți.

6. MALVINA – NORMA BLUM

Malvina Fontoura era fiica unui prieten al tatălui său. Eroul principal al serialului se căsătorește cu ea din cauza banilor, dar ea crede în dragostea lui și îi poartă sentimente puternice. El o ucide din gelozie, confundând-o cu Izaura.

Acum actrița care a interpretat-o pe Malvina are 79 de ani. Norma a început să joace în filme de la vârsta de 11 ani. A crescut într-o familie de filologi, de aceea cunoaște 5 limbi și traduce de la vârsta de 10 ani. Are peste 40 de roluri în activitatea ei și este populară și în străinătate. Ultimul ei rol a fost în serialul “O călătorie în timp”.

A trebuit să lupte cu cancerul, cancer la sân, și a reușit să o facă. De-a lungul anilor, ea a studiat medicina alternativă, s-a pasionat de astrologie, esoterism și Tarot.

A început să țină cursuri de auto-cunoaștere și să învețe lumea cum să-și dezvolte puterea gândirii. A publicat o carte. Norma nu ascunde faptul că, consideră cariera ei de actor ca pe o chemare, întotdeauna a visat să scrie cărți.

7. IANUARIA – ZENY PEREIRA

Cu toate că rolul lui Ianuaria era unul secundar, spectatorii l-au remarcat și l-au îndrăgit pe acest personaj. Imaginea unei mame bune, mereu gata să consoleze și să compătimească, a fost pe placul fanilor serialului.

Ea s-a născut în decembrie 1924 în Salvador. A jucat în aproximativ 34 de roluri. În 1959 a apărut în filmul “Orfeu Negro”, care a primit un premiu Oscar. Zeny a murit în 2002, la vârsta de 77 de ani.

8. COMANDANT HORACIO CORREA DE ALMEIDA – GILBERTO MARTINHO

Comandantul – tatăl personajului principal, proprietar al moșiei și a mai multor plantații pe care lucrează sclavii. El a fost și rămâne o persoană crudă și autoritară, de la care singurul său fiu a moștenit tot răul.

Teroarea comandantului a fost interpretată de Gilberto Martinho, care avea deja 49 de ani la acel moment. La acea vreme era un actor cunoscut (a început să joace în 1951) și a avut aproximativ 26 de roluri.

A fost căsătorit de trei ori și tată a trei copii. A lucrat până la moarte. Ultimul său rol a fost în serialul “Depinde de tine”. A murit în august 2001, la vârsta de 74 de ani. Cauza morții a fost cancerul pulmonar.

9. ESTER ALMEIDA – BEATRIZ LIRA

Beatriz a interpretat personajul lui Donna Ester, care odinioară a avut milă de mica Isaura, a luat-o în casă și a crescut-o ca pe propriul ei copil. Acum are 88 de ani. A apărut pentru prima dată pe ecrane în 1969, în serialul “Podul suspinelor”. De atunci, Beatriz nu a încetat să joace, participând practic în toate filmele cunoscutului scenarist Manuel Carlos, pentru care ea a devenit un talisman.

Lira nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Acum locuiește cu nepoata ei.

10. ELISA FERNANDEZ ÎN ROLUL TAIS PAES VIDAL

Tais a fost un personaj secundar, dar spectatorii o amintesc ca pe o fată fermecătoare și frumoasă, pe care concetățenii noștri o cunoșteau doar din acest rol.

Ea s-a născut în Rio de Janeiro în februarie 1950. Și-a început cariera în cinematografie în 1970, jucând în filmul “Portocala mea preferată”. Acest film, bazat pe o carte bună, încearcă să ajungă la spectator, să privească lumea prin ochii unui copil, singur, fără sprijinul familiei, nevoit să se împrietenească cu un copac de portocal.

Primul rol i-a reușit, a fost invitată să joace în alte filme de mare succes. Lucrând cu Globo, Elisa a jucat în telenovele istorice: “Văd luna pe cer”, “Maria, Maria” și altele.

Ultimul ei proiect a fost serialul “Carmen”, realizat în 1987. Aici și-a jucat rolul principal și Luselia Santos.

Actrița a murit în 1993 de cancer. Avea doar 42 de ani. A lăsat în urmă o fiică.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!