Modalități naturale de reducere a nivelului de colesterol în 4 zile.

Modalități naturale de reducere a nivelului de colesterol în 4 zile.

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Astăzi îți vom prezenta câteva modalități naturale de a reduce nivelul colesterolului. Colesterolul poate fi definit ca o substanță grasă prezentă în sânge, care este necesară pentru ca organismul să funcționeze corect. Când colesterolul depășește limita de 200 mg /l, înseamnă că ai un nivel mai ridicat de colesterol.

Iată câteva remedii naturale pentru controlul nivelului de colesterolul, care vor dizolva depunerile de colesterol de pe pereții arteriali. Aceste produse sunt sigure de utilizat și nu au efecte secundare.

1. Miere

Mierea este un remediu ideal pentru controlul colesterolului, deoarece este plină de minerale și vitamine, iar antioxidanții prezenți în miere îl fac cel mai bun luptător împotriva colesterolului. Acești antioxidanți împiedică colesterolul rău să se depună pe pereții arterelor.

Trebuie doar să amesteci o lingură de miere cu un pahar de apă, iar dacă vrei să fie și mai eficient, poți adăuga câteva picături de oțet de mere. Poți consuma acest amestec în fiecare dimineață pentru a menține normal nivelul colesterolului.

2. Uleiul de cocos

Deși este o grăsime saturată, uleiul de cocos este considerat un agent de control al colesterolului. Uleiul de cocos este îmbogățit cu acid lauric, care este benefic pentru creșterea nivelului HDL sau a colesterolului bun.

Nu există un mod special pentru utilizarea uleiului de cocos pentru a reduce nivelul colesterolului. Doar adaugă-l în alimentația ta sub ce formă îți dorești. Acest lucru te va ajuta să controlezi nivelul de colesterol.

3. Suc de portocale proaspăt stors

Sucul de portocale proaspăt stors este bogat în vitamina C și flavonoide. Consumul a două pahare de suc de portocale pe zi vă poate reduce nivelul colesterolului cu 11% din total.

4. Oțet de mere

Oțetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea nivelului ridicat de colesterol.

Pentru a îmbunătăți gustul, îl poți adăuga la sucuri precum sucul de mere, sucul de struguri sau orice alt suc de fructe pentru a-l face să aibă un gust mai bun. Acest remediu începe să îmbunătățească nivelul de colesterol după aproximativ o lună de utilizare.

La jumătate de pahar de apă adaugă o lingură de oțet de mere și bea această compoziție de 2 ori pe zi pentru a avea efect.

5. Curcumă

Curcuma este benefică pentru că are proprietăți antiseptice. Pe vremuri, curcuma era folosită pentru vindecarea rănilor, dar este foarte bună și pentru scăderea nivelului de colesterol. Cel mai simplu mod de a adăuga curcuma în alimentația zilnică este să adaugi o lingură de pudră de curcuma într-un pahar de apă și să consumi amestecul în fiecare dimineață.

Articolele de pe site-ul nostru au doar scop informativ. Se recomandă consultarea medicului dumneavoastră înainte de utilizare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!