4 lucruri care îți distrug viața (și nici măcar să nu le observi)

4 lucruri care îți distrug viața (și nici măcar să nu le observi)

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Țineți minte că nimeni nu poate merge prin viață în linie dreaptă. Viața nu este un calendar pentru anumite etape. Dacă nu ai timp să absolvi o universitate până la o anumită vârstă, să te căsătorești, să găsești un loc de muncă pe placul tău, să îți întemeiezi o familie cu drepturi depline sau să îți cumperi propria casă pentru o viață confortabilă, acest lucru este perfect normal .

Nu puneți prea mult la inimă faptul că până la vârsta de 25 de ani nu ați reușit să vă întâlniți sufletul pereche sau să deveniți manager la vreo firmă mare. Aveți dreptul să mergeți pe propriul drum. Trăiți-vă viața așa cum vreți, nu așa cum spune societatea că trebuie. Timpul este acordat fiecăruia dintre noi, dar de multe ori uităm de el.

Mulți dintre noi ne alegem drumul încă de la școală. Imediat după părăsirea școlii, intrăm în facultate. Apoi ne alegem un loc de muncă, care de multe ori nu ne place deloc, dar nu avem de ales, pentru că am petrecut atât de mult timp și am depus eforturi mari pentru a obține această specializare. Și mergem la acest serviciu pe care îl urâm în fiecare zi, poate doar pentru a ne simți împliniți în viață. Și apoi într-o zi ne trezim cu un sentiment de apatie completă sau, ba chiar ne simțim epuizați atât din punct de vedere moral, cât și fizic. Și nu putem înțelege ce s-a întâmplat cu noi.

Iată 4 lucruri care îți pot distruge viața:

1. Alegerea unui partener de viață greșit

De ce accelerăm întotdeauna lucrurile în relații? De ce suntem atât de fascinați de ideea de a ne întâlni cu jumătatea noastră? Trebuie să te străduiești să găsești iubirea fundamentală, o relație care te face să îți dorești să fii mai bun. Spunem foarte des că nu vrem să fim singuri, dar în realitate nu este nimic greșit la asta.

Pe fondul acestei singurătăți, veți afla multe despre voi înșivă. Vei începe să te dezvolți, să îți dai seama ce anume te inspiră, vei învăța să fii ghidat de dorințele și credințele tale. Și când, în timpul unei întâlniri cu o persoană, simți „fluturi în stomac”, vei înțelege imediat că aceasta este jumătatea ta. Este mai bine să aștepți o perioadă decât să te grăbești și să alegi persoana greșită.

2. Trăitul în trecut

Toată lumea are parte de evenimente plăcute sau mai puțin plăcute. Unele momente din viața ta vor rămâne cu tine pentru totdeauna și unele cuvinte nu le vei putea uita niciodată. Nu lăsa evenimentele neplăcute din trecut să îți influențeze viața în prezent sau în viitor. Nu face aceleași alegeri pe care le-ai făcut în trecut, deoarece viața ta va deveni doar un ciclu care se repetă constant. Ia decizii în cunoștință de cauză și fă doar alegeri conștiente.

3. Comparația cu alte persoane

Numărul urmăritorilor tăi de pe rețelele de socializare nu crește sau scade importanța ta ca persoană. Suma de bani din contul tău bancar nu îți va afecta în niciun fel nivelul de inteligență sau nivelul de fericire. O persoană care are de două ori mai mulți bani nu este neapărat de două ori mai fericită decât tine. Așa că încetează să te mai compari cu alte persoane, altfel nu te vei mai mulțumi niciodată cu ceea ce ai, vei vrea mereu din ce în ce mai mult doar pentru a ajunge la nivelul celeilalte persoane.

4. Neexprimarea emoțiilor și sentimentelor

Tuturor ne este frică să spunem lucrurilor pe nume, tuturor ne este teamă să ne atașăm profund de cineva, ne este teamă să recunoaștem cât de mult înseamnă o anumită persoană pentru noi. Acest lucru este de înțeles, când ne exprimăm sentimentele în fața altora, devenim vulnerabili.

Și nu este nevoie să o negăm. Mai mult, nu este nimic greșit sau rușinos în acest sens. În momentul în care te deschizi în fața persoanelor apropiate și le spui cât de importante sunt pentru tine, există un fel de magie. Așa că nu vă fie teamă să vă exprimați sentimentele, este nevoie de curaj, dar merită din plin.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!