Cum sa-ti inchizi aura si sa nu mai atragi problemele ale celor din jur in viata ta

Publicitate

“Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Trebuie să le simți cu inima.” – Helen Keller

Empatia este abilitatea de a recunoaste si de a simti emotiile celorlalti oameni. Uneori, empatia ne face noua insine rau, pentru ca nu stim sa ne pazim de energia negativa.

De cele mai multe ori, oamenii care au capacitati emptaice absorb fara sa isi dea seama, suferinta si durerile din jur, ceea ce le sacrifica propria abilitate de a functiona la capacitate maxima.

Am descoperit aceste idei pe site-ul www.spiritscienceandmetaphysics.com si au fost precum o eliberare. Te-ai aflat si tu in astfel de situatii?

De exemplu te-ai aflat intr-o incapere cu o persoana negativa si astfel ai simtit cat de toxica poate sa fie conexiunea cu acea persoana si cat de mult te invaluie energia acelei persoane.

Iata 5 moduri prin care vei reusi sa nu mai absorbi energia negativa din jurul tau:

1. Aminteste-ti ca nu poti sa multumesti pe toata lumea

Inavata sa accepti ca nu putem fi pe placul tuturor! „Nici Iisus nu a fost placut de toata lumea” (Mooji), trebuie sa acceptam ca nu ii putem multumi pe toi oamenii. In plus, sta in puterea lor sa isi faca viata mai frumoasa, sa aleaga sa aiba o viata mai frumoasa, nu este rolul tau acesta. Fiecare pe Pamant trieste cu un motiv unic. Iubindu-te pe tine mai intai, vei crea un camp de energie care te va proteja de judecatile si parerile celorlalti in legatura cu tine.

Aminteste-ti de asemenea, ca nu ii poti tu schimba pe ceilalti. Nu iti crea o misiune din a incerca sa ii schimbi sau sa ii repari. Uneori, cel mai bun lucru este sa nu incerci sa faci nimic sa ii schimbi pe cei din jur. Nu mai hrani energia pe care ei o proiecteaza asupra ta.

2. Ai grija pe cine inviti in viata ta

Trupul tau, mintea ta si ambianta din jur sunt templul tau. Pe cine inviti? Au grija cei din jur de tine? Sau iti aduc noroi in „casa”?

Publicitate

Este minunat sa fim generosi cu cei din jur, dar exista o fina linie de demarcatie intre a oferi si a te lasa coplesit de catre ceilalti care uneori iti aduc in viata si lucruri neplacute. Invata sa spui „nu” si sa fii ok cu decizia pe care ai luat-o. Asta inseamna ca stii sa te auto-protejezi de ceea ce nu iti face bine.

3. Nu mai da atentie!

Parazitii au nevoie de gazde pentru a supravietui. Cand dai atentie celor care iti fac rau, le dai din energia ta. Vampirii energetici iti fura energia, iti fura gandurile si te fac sa nu te simti bine. Uneori nici nu realizezi de unde iti vine starea aceasta. Unii oameni rapesc toata energia benefica dintr-un om si apoi merg la altul si procedeaza la fel, in loc sa gaseasca forta in sine insusi.

Ti s-a intamplat sa fii sursa unei persoane care isi varsa frustrarile in legatura cu munca, cu relatiile sale sau chiar in legatura cu reusitele sale? Toate aceste emotii te secatuiesc in numeroase feluri si te fac sa iti masori propria viata in moduri neproductive.

Iubeste-te indeajuns de tare incat sa inchizi aceste relatii, sau sa le spui acestor persoane sa se opreasca, sa le spui ca nu poti sa ii sustii in acest moment. Cauta in schimb, alte modalitati princare ii poti sprijini pe acesti oameni. Moduri care sa le fie intr-adevar de ajutor pentru evolutia lor, cat si pentru a ta! Intreaba: Ce solutie as putea sa gasesc astfel incat sa pot sprijini cu adevarat aceasta persoana, fara sa imi fac rau? Vei primi raspunsuri.

4. Respira in natura

Mergi cat de adesea poti, in natura. Relaxeaza-te incarca-te de energia superba, benefica a naturii! Respiratia te ajuta sa iti imbunatatesti circulatia sangvina si te pune in conexiune cu tot ceea ce mai bun si mai frumos pentru tine. Astfel vei reusi sa te protejezi mai bine in fata energiilor negative din jur. Tine-ti capul sus, si nu lasa pe nimeni sa te faca sa te simti in inferioritate.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Căutăm o viaţă un om căruia să îi punem în cârcă eşecurile şi neîmplinirile, care să fie bun de paravan şi pe seama căruia să punem tot ce s-a întâmplat rău ….

Publicitate

“Bucură-te de lucrurile mărunte căci, într-o zi, ai putea să-ți dai seama că acestea au fost cu adevărat mărețe.” – Robert Brault

Ne răsucim pe verticală de noi înşine în perpetuă căutare de celălalt, omul alături de care să fim, să facem, să simţim, să gândim, să visam şi să ne imaginăm, să transformăm, să analizăm, să cunoaştem şi să folosim ceea ce cunoaştem, să ştim şi să credem…omul acela alături de care să nu mai simţim ameninţarea timpului şi limitatea spaţiului, omul acela care să ne aducă în permanenţă aminte…cine vom fi!

Important este ce facem cu şi din acel om după ce l-am găsit…cât de mult îl facem să fie după chipul şi asemănarea noastră, alegând să vedem în el, doar ce este în noi, limitându-i libertatea de a fi şi făcându-l să fie o simplă clonă cuminte şi la locul ei, dată pe brazdă şi fără voinţă proprie, a noastră clona, pe care unde o pui acolo stă şi care face şi este doar ce spunem noi.

Recunoaşteţi personajul? Toţi şi toate ne dorim o astfel de fiinţă cuminte care să fie un fel de latură pasivă a propriei fiinţe, care nu se poate manifesta decât în cercul nostru strâmt de reguli şi care dacă face altfel decât spunem…ne dovedeşte că nu merită dragostea noastră, că nu ne iubeşte şi nu ne respectă, că ne-a înşelat aşteptările…

Căutăm o viaţă un om pe care să îl folosim drept scuză pentru propria micime, căruia să îi punem în cârcă eşecurile şi neîmplinirile, care să fie bun de paravan şi pe seama căruia să punem tot ce s-a întâmplat rău în viaţa noastră. Jurămintele de căsătorie ar trebui să sune altfel şi să fie altfel alcătuite:

Cetăţene X de bună voie şi nesilit de nimeni o iei pe cetăţeana Y ca să ai în capul cui să îţi torni nervii şi cu mâinile cui să scoţi castanele din foc, ca să aibă cine să îţi spele şi să îţi calce şi să îţi crească copiii şi la care să te întorci după ce te-ai săturat de alte cetăţene?

Publicitate

Cetăţeană Y de bună voie şi nesilită de nimeni îl iei pe cetăţeanul X că să ai cui să reproşezi nereuşitele, pe cine să cicăleşti şi cui să pui zgarda, ca să ai pe cine să dai pe brazdă şi cui să limitezi libertatea, pe cine să ţii sub papuc şi de cine să te plângi la toată lumea că ţi-a distrus viaţa?

Cu asemenea declaraţii şi angajamente măcar am fi oneşti şi lipsiţi de ipocrizie, conştienţi că avem o parte întunecată care cel mai bine se manifestă în relaţiile cu cei dragi…paradoxal, cei care spunem că ne sunt cei mai dragi sunt cei mai limitaţi de iubirea noastră şi cei mai condiţionaţi şi judecaţi, incriminaţi şi pedepesiti pentru că nouă nu ne ies lucrurile cum am vrea.

Unde este iubirea aceea sublimă la care visăm de când deschidem ochii în lume? Unde mai este gingăşia aceea senină a sufletelor care iubindu-se se eliberează de orice condiţionare şi cresc până dincolo de ceruri?

Unde este sentimentul acela că avem alături de noi entitatea magică şi sublimă alături de care divinitatea ne îngăduie să o căutăm? Este departe…căci mintea noastră este cea care ne împiedică să iubim complet …şi care forţează într-o viaţă de singurate în doi. Iubim până la PRIMA JUDECATĂ A CELUILALT…în clipa în care l-am judecat prima dată…iubirea a murit …şi rămâne în loc un hău din ce în ce mai adânc!

Va dorim să găsiţi fiinţa aceea de lumină şi bucurie care să vă aducă aminte cine veţi fi când veţi fi cu adevărat…eliberaţi de minte şi propulsaţi de inimă pe verticala veşniciei.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet