5 produse care vor scăpa de problemele digestive: flatulență, arsuri la stomac, aciditate ridicată, diaree și multe altele!

5 produse care vor scăpa de problemele digestive: flatulență, arsuri la stomac, aciditate ridicată, diaree și multe altele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Când ne neglijăm dieta și consumăm alimente dăunătoare sănătății noastre digestive, putem suferi direct de probleme digestive, cum ar fi flatulența, arsurile la stomac, diareea și altele.

Din fericire, alimentele probiotice ne oferă bacterii care promovează producția de suc gastric pentru a digera mai bine alimentele. În plus, multe dintre ele conțin enzime naturale care sunt foarte benefice pentru tractul digestiv.

Dacă suferiți de probleme digestive, nu ezitați să adăugați aceste alimente probiotice în dieta dumneavoastră:

1. Prune.

Mulți experți în nutriție subliniază că prunele sunt regii alimentelor alcaline și adevărul este că au dreptate. Datorită proprietăților sale alcaline, prunele pot contracara aciditatea ridicată a corpului. Apropo, doar un pahar de compot de prune va îmbunătăți digestia, va curăța ficatul și va elimina toxinele!

Astfel, datorită conținutului ridicat de minerale alcaline precum calciu sau potasiu, neutralizează excesul de grăsimi și zaharuri din corpul nostru.

Prunele au beneficii mari pentru sănătatea noastră digestivă, deoarece ne ajută la stimularea sistemului digestiv și la creșterea nivelului de apărare al organismului, precum și la funcționarea corectă a ficatului.

În plus, datorită conținutului ridicat de fibre, pruna este un aliment ideal pentru persoanele care suferă de constipație, deoarece are un efect laxativ. În plus, acest fruct distruge excesul de acizi din organism, astfel că ne ajută să digerăm mai bine, evitând aciditatea, arsurile la stomac, greața și chiar vărsăturile.

2. Chefir.

Chefirul este un produs obținut prin fermentarea laptelui. Pe lângă faptul că are un număr mare de vitamine, minerale și alți aminoacizi esențiali, chefirul este, de asemenea, bogat în lactobacili și bifidus, care sunt responsabili pentru protejarea și reglarea sistemului digestiv.

Chefirul conține fermentatoare fermentate și lactoză care nu fermentează, care sunt bacterii benefice pentru activitatea intestinelor și a stomacului.

Chefirul conține, de asemenea, microorganisme vii care sunt conținute în intestine și ajută la menținerea echilibrului bacteriilor intestinale. Prin urmare, este foarte util să beți chefir atunci când suferim de probleme intestinale însoțite de diaree.

3. Varză murată.

Varza este unul dintre cele mai sănătoase alimente probiotice pe care le putem lua pentru a ne ajuta digestia.

Acest aliment, obținut prin fermentarea verzei, conține bacterii lactice, în special lactobacili și bifidobacterii, care sunt foarte utile pentru flora noastră intestinală. În plus, s-a demonstrat că varza poate regla și pH-ul intestinal.

4. Sos de soia.

Sosul de soia este produs prin fermentarea soiei. Sosul natural de soia conține enzime foarte benefice pentru digestia noastră și, de asemenea, îmbunătățește semnificativ metabolismul.

Adăugați aceste alimente în dieta dvs. zilnică și bucurați-vă de beneficiile acestor alimente pentru digestia dumneavoastră.

5. Avocado

Studiile de dietă bazate pe acest produs arată o scădere a colesterolului total cu 8,2%. În plus, avocado ajută la neutralizarea alimentelor acide din stomac și promovează absorbția nutrienților din fructe și legume.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!