8 remedii casnice care vă cor ajuta la eliminarea mucusului din piept și gât

8 remedii casnice care vă cor ajuta la eliminarea mucusului din piept și gât

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Acumularea de flegme se caracterizează prin dificultăți de respirație, nas care curge, tuse și o nevoie constantă de a curăța gâtul. Dar înainte de a cumpăra produse farmaceutice (care uneori pot îngroșa flegma, ceea ce face dificilă tusea), încercați aceste produse naturale.

1) Lămâi. Au proprietăți antibacteriene, vitamina C întărește sistemul imunitar, iar acidul acetic este atât de puternic încât poate fi folosit ca un agent de curățare excelent. Cel mai plăcut tratament cu lămâie este să adăugați două lingurițe de suc proaspăt stors la un pahar de apă caldă și să îndulciți cu miere (ceea ce este bun și pentru reducerea flegmei – despre asta vom vorbi mai târziu).

2) Miere de albine. Acest tratament minunat de dulce s-a dovedit a fi un agent calmant eficient pentru gât. Mierea conține dextrometorfan, care se găsește frecvent în medicamentele pentru tuse. Există mai multe moduri de a lua miere: încercați să adăugați un vârf de piper negru la o lingură de miere. De asemenea, puteți adăuga miere în apă caldă (cu sau fără lămâie) și puteți bea mai multe astfel de căni pe zi. Nu uitați să țineți evidența aportului de zahăr, dar dacă nu sunteți diabetic, atunci câteva linguri pe zi în timpul răcelii nu vă vor face rău.

3) Aburi. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de flegma stagnantă din piept și gât. Aburul fierbinte diluează flegma, facilitând eliminarea ei prin tuse. Încercați dușuri lungi cu apă caldă, cu ventilatorul oprit și ușile închise, pentru a evita aburul să iasă din cameră. Alternativ, puteți umple un castron sau un lighean cu apă clocotită. Aplecați-vă peste vas, acoperiți-vă capul cu un prosop și inspirați aburul atât timp cât este necesar.

Aveți însă mare grijă cu această metodă, deoarece aburul poate provoca arsuri severe. Nu vă puneți fața prea aproape de apă și asigurați-vă că nu există copii sau animale de companie în apropiere pentru a răsturna accidental apa clocotită.

4) Apă sărată. Apa sărată este un puternic agent antibacterian care ameliorează inflamația din gât. Se dizolvă un vârf de sare într-un pahar cu apă caldă și se face gargară. Repetați de mai multe ori pe zi.

5) Curcuma. Oamenii folosesc curcuma de mii de ani. Proprietățile antiseptice ale turmericului ucid bacteriile care produc o cantitate excesivă de mucus și întărește în mod natural sistemul imunitar. Adăugați o linguriță de curcuma la un pahar de apă fierbinte și să faceți gargară.

6) Compresă caldă. Încercați să înmuiați o cârpă în apă fierbinte și să vă acoperiți gâtul, pieptul sau nasul – căldura va încălzi și subția mucusul.

7) Uleiuri esențiale. Folosiți un difuzor pentru a difuza parfumul uleiurilor esențiale în toată camera. Uleiurile esențiale de eucalipt, menta și rozmarin au proprietăți decongestionante care ajută la deschiderea căilor respiratorii.

8) Băuturi calde. Este posibil să fi observat o caracteristică comună în toate aceste remedii – multe dintre ele includ un pahar cu apă caldă. Este foarte important să consumați băuturi calde în timpul unei răceli pentru o recuperare rapidă, deoarece calmează și hidratează țesuturile inflamate și, de asemenea, slăbesc în mod eficient mucusul din gât și piept.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!