9 produse care to vor ajuta să cureți venele de depunerile de colesterol

9 produse care to vor ajuta să cureți venele de depunerile de colesterol

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Venele se pot înfunda datorită colesterolului mare, lucru care duce la apariția diferitelor probleme de sănătate. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să reducem consumul de alimente bogate în colesterol, să consumăm legume și fructe proaspete și să ducem un stil de viață sănătos.

Mai jos vei găsi o listă cu cele mai eficiente produse pentru scăderea nivelului de colesterol:

1. Suc de rodie

Studiile au arătat că acest suc are unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți care sunt esențiale pentru sănătatea noastră. Consumul regulat de suc de rodie scade nivelul de colesterol și combate efectele negative ale aterosclerozei.

2. Pește gras

Printre peștii grași se numără: somonul, macroul, tonul, păstrăvul și heringul. Aceste tipuri de pești sunt principala sursă de acizi grași omega-3, substanțe nutritive pe care organismul nostru nu le produce, dar le primește din alimente. Acestea susțin și îmbunătățesc starea sistemului cardiovascular.

3. Varză murată

Adăugând varza murată în alimentație, vei îmbunătăți procesul de curățare al organismului și, de asemenea, vei ajuta la scăderea colesterolului și la eliminarea substanțelor toxice.

4. Ulei de măsline

Uleiul de măsline din clasa extra ne furnizează acizi grași esențiali, care stimulează curățarea naturală a venelor. Consumul acestui produs în forma sa originală ne va controla nivelul de colesterol și va reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral.

5. Semințe de susan

Semințele de susan ajută la problemele circulatorii și previn dezvoltarea aterosclerozei. Semințele de susan sunt bogate în acizi grași, antioxidanți și componente antiinflamatorii, care au multe proprietăți utile, inclusiv îmbunătățirea nivelului de colesterol.

6. Roșii

Acest aliment conține un puternic antioxidant licopen, care ajută la reducerea depunerii grăsimilor de-a lungul pereților arterelor. Trebuie remarcat faptul că, sub formă crudă, în salată sau sub formă de suc proaspăt stors are multe proprietăți utile.

7. Făină de ovăz

Făina de ovăz este bogată în fibre, ceea ce îmbunătățește digestia și, de asemenea, ajută la reglarea colesterolului și a grăsimilor.

8. Nuci

Nucile sunt o alternativă minunată atunci când avem nevoie de o gustare. De asemenea, pot fi utilizate pentru a preveni înfundarea arterelor din cauza colesterolului mare și bolile cardiovasculare.

Acestea conțin grăsimi monosaturate și acizi grași omega-3, care ajută la prevenirea acumulării de lipoproteine ​​cu densitate mică în organism.

9. Pepene verde

Acest fruct conține foarte puține calorii, dar mulți antioxidanți care ne protejează venele și arterele. Proprietățile diuretice ale pepenelui roșu îmbunătățesc circulația sângelui și elimină substanțele nocive din sânge. Acest produs conține aminoacidul important citrulină, care reglează tensiunea arterială.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!